Ai primit raspunsuri folositoare aici.dar vin cu o completare.
Cea mai periculoasa depresie este aceea care apare atunci cand esti un copil.
Daca intre 5-12 ani suferi de depresie... dintr-o varietate de motive, atunci asta poate sa iti influenteze si viata adulta.
Sa iti modeleze personalitatea...si nu in bine.
Eu cred ca depresia trebuie totusi stabilita de un medic. Nu orice parere de rau, iluzie, suferinta poate fi considerata depresie.
Am trecut si eu, ca oricare altul, mai mult sau mai putin, prin diverse situatii critice, suferinte sau asa-zisele depresii insa niciodata nu m-au doborat. Nu stiu sa explic in cuvinte, dar ai nevoie de o anumita forta interioara... ceva sau cineva care sa-ti dea acea putere de a continua, de a rezista. Si ganduri pozitive. Trebuie sa alungi absolut orice lucru sau gand negativ din jurul tau, absolut tot ce iti poate aminti de...
Sa te axezi pe calm si frumos. Cauta in jurul tau. O portita trebuie sa existe!
Când ai moralul la pământ, îl calci în picioare și găsești altul mai bun.
Cine vede în depresie rezolvarea problemelor, e un idiot.
Sunt mai multe cauze: schimbarea jobului, hormoni, stress etc... daca poti crezi eu am avut depresie ca mi-am luat vacanta un an. nu trebuie neaparat sa fie un motiv rau sau foarte serios, si schimbarea rutinei in una mult mai calma poate duce la depresie. Nu prea ai cum sa lupti cu ea, mai bine lasi psihicul sa scoata toate cucurile de care nu stii din cap. Revii, mai apoi, la viata ca o floricica.
Cred că cel mai deprimat am fost prin adolescență, am iubit și eu o fată cândva și, deși am fost împreună, a fost cea mai deprimantă perioadă din viața mea.
Acum mă amuză, nu-mi vine să cred că un lucru atât de mic și insignifiant m-a afectat atât de tare. Am trecut prin multe situații de atunci, unele foarte serioase, dar nu m-au afectat la fel de mult.
Cum am trecut peste probleme? Timpul vindecă toate rănile, deși rămân cicatrici. Acum mă amuz amintindu-mi situațiile alea.
Orice șut în fund e un pas înainte și ceea ce nu te omoară te face mai puternic, astea sunt vorbele unora mai înțelepți decât mine.
Stres/suparare/putina odihna.
Trebuie sa fi cat mai optimist si sa ai zambetu pe buze in orice situatie
Se spune ca intre 18 si 27 de ani ar fi normal sa intri in depresie. E "perioada aia", asa cum a fost pubertatea dar... next level.
La formele grave ale depresiei e nevoie de tratament cu pastile si un psiholog, pentru formele usoare, iti pot recomanda sportul, si orice activitate care te face fericita. Poate te ajuta si acest articol ce prezinta depresia la modul cel mai simplu: http://amelie.ro/sporty/depresia-ghid-complet-de-intelegere-si-tratare. Personal am fost de partea depresiei mai avansate... Dar se poate. Nu trebuie sa ramai in acesta stare, nu faci decat mai rau. Totul tine de tine, oricat ai crede sau nu, oricat ai zice ca intregul univers e impotriva ta si ca nu iti gasesti scopul in viata.