| elly83 a întrebat:

Hello, vreau sa deschid un subiect pentru a afla cam ce credeti voi despre oamenii care considera ca FEMEIA este supusa BARBATULUI; daca printre voi se afla persoane care considera acest lucru sa-mi spuna motivele, si ce considerati si voi.Parerea mea ca FEMEIA e egala cu BARBATUL, dar vreau sa mai aud si alte pareri.

Răspuns Câştigător
| AframyK a răspuns:

Din cele mai vechi timpuri femeia a fost supusa barbatului, ea avand un rol aproape banal in societate.Doar de cateva secole, femeile sunt egale barbatilor.
Sunt de aceeasi parere cu tine, intrucat sunt si ele tot fiinte umane.Acest fapt este confirmat de existenta a unor femei ce au ramas in cartile de istorie, cum ar fi Ioana D'arc.

15 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Nu cred ca voi fi facut misogin daca voi combate ideia de EGALITATE, nu cea de supunere. Femeia Nu este egala cu barbatul din foarte multe motive, in primul rand dimensiunile creerului difera cca 1800gr barbat cca 1300gr femeie, in mod logic si nivelul gandirii difera, creierul femeii este folosit in mod total diferit decat cel al barbatului, in procesul gandirii sunt folosite parti diferite pentru aceiasi functie. Femeia (femelele mamifere) in mod general este mai mica ca barbatul (masculul) cautand PROTECTIA acestuia, ea a fost facuta (evoluat pentru atei) pentru alte functi decat cea a barbatului. Femeia nu este INFERIOARA barbatului ci este doar FEMEIE. Exista o deosebire majora in gandirea celor doi, barbatul spre abstract, complex, ansamblu, la femeie tendinta este spre amanunt, frumos, casnic, barfa. Intodeauna cel mare il domina pe cel mic si slab. Mai exista si problema pacatului pe care femeia in incercarea ei de dominatie l-a dus pe culmi de neatins. Nu le obliga nimeni sa se dezbrace in public sau sa faca trotuarul, acest lucru arata slabiciune, deci o stare de inferioritate creata de chiar femei.

| ramona30 a răspuns:

Sper ca nu mai exista oameni care considera femeile un fel de sclave ale barbatilor.
La egalitate este alta discutie pentru ca sunt domenii (cum e cel fizic) unde domina o categorie sau cealalta.

| Kosuchin a răspuns:

Oameni medievali...

| MadnessCaffe a răspuns:

@madaa Presupun ca esti de pe luna. Tu crezi ca unui baiat ii e usor bati din palme si totul e in palma nu? Barbatii trebuie sa munceasca, sa-i faca femeii mereu pe plac, sa ii faca toate placerile, sa fie tandru, iubitor, etc si multe altele. Voi daca nu vedeti o calitate din zece (sa zicem) gata il aruncati ca nu e bun.Crezi ca femeile sunt chinuite, iti pot spune ca femeile o pot duce mult mai usor. Femeia isi ia barbat de 80 asteapta sa moara si ii ia toti banii pe cand barbatii nu pot face aceste lucruriwinking

Eva a trait cu mult inainte sa te nasti tu (desi nu a existat Eva) nu ai cum sa fiti VOI responsabile pentru ce i s-a intamplat Evei deoarece nu esti tu Satana sau sunteti toate Satane?

Acum sa iti raspund la intrebare. Femeia ar trebuie sa fie egala barbatului! Sa plateasca amandoi, sa lucreze amandoi, sa faca totul in egala masura, nu unul sta si se uita si celalalt se agita.

Răspuns utilizator avertizat
| AnaMaria_2328 a răspuns:

Catere asa scrie in biblie

| madaa a răspuns:

Eu una de multe ori m-am infuriat pe acest lucru de ce? pentru ca femeia are foarte mult de suferit atunci cand naste cand ii vine menstruatia prima data la unlele cand nu mai este domnisoara sanii atunci cand cresc sunt o gramada d eexemple in schimb la unii barbati ce durere au ei nimic absolut nimic daca femeia naste si se ajunge la un divort cine este cu ei in carca femeia! iar barbatul is ia sapca si pleaca cine is mananca toti nervii pentru a creste acei copii si pentru ai educa tot femeia cine merge sa lucreze tot femeia! iar barbatul merge si el uitati-va cate exemple in care femeia are o viata mult mai grea in Biblie scrie ca barbatul trebuie sa lucreze iar femeile sa fie cu treburile casii dar acest lucru nicaieri nu prea este posibil rare ori ...asta este pacat de noi nu noi femeile-domnisoarele din ziua de azi suntem renspnsabil pentru ce s-a intamplat cu Eva! daca am greseli gramatica va rog sa ma scuzati o zi buna!

| elly83 explică:

Nelu, de unde stii tu ca Eva era supusa de la Adam? Si daca e asa de neimportanta FEMEIA de ce a mai creat-o Dumnezeu?!

| MrMadaforever a răspuns:

Pai si eu cred tot asa. ca femeia ii este egala barbatului. deoarece ce fake femeia poate fake si barbatul. uni cred ca femeie trebuie sa fie "sclava" barbatului. dar parerea mea FEMEIA este egala cu BARBATUL si au aceleasi drepturi.

| johnydark a răspuns:

In secolul 20 femeile au primit dreptul la vot si la sfarsitul secolului 20 si-au castigat dreptul la egalitate intre femeii si barbatii. Am evoluat de la simple brute la oameni civilizati cu o anumita cultura si atunci nu ar trebui sa acceptam faptul ca daca o femeie are dreptul sa faca ceea ce doreste si nu sa fie o sclava. O mentalitate de barbar, femeile au luptat pentru aceste drepturi si le merita. Si pentru toti baieti si barbati care considera asa as pune urmatoarea intrebare "Ati prefera o femeie tacuta, casnica si lipsita de inteligenta? sau o femeie care sa va sprijine, sa va ajute, sa aveti o discutie interesanta si sa fie un partener alaturi de care sa va petreceti restul vietii?
Eu consider ca prefer o femeie puternica si care sa stie ceea ce vrea in viata si sa fie dispusa sa lupte pentru acel lucru.

| fanJBfan a răspuns:

Poi cunosc multi(baieti) care au impresia ca fetele sunt slugile lor, si ca noi fetele trebuie sa-i ascultam si sa i ne supunem. Nu e corect asa. Si la casatorie se spune ca ambii ( femeia si barbatul ) sunt egali in drepturi, dar in mintea lor cine stie ce e.

silly

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbesti despre casnicie sau despre egalitatea in societate? fiindca egalitate, nu e decat vorba fara rost, aruncata pe piata de politicieni, pretendenti la diferite pozitii, posturi, chestie care da bine la televizor. legea scrisa, consfinteste aceasta egalitate. dar cele nescrise o incalca flagrant pe aceasta.va veti da seama cand veti fi fata in fata cu lumea cu viata, cu munca, cu casatoria.in principiu, femeia ESTE egala cu barbatul. dar barbatul e un pic mai egal decat femeia.natura a hotarat asa.sa-mi fie cu iertare daca gresesc, e parerea unui doctor, fata de un client cu pietre la rinichi, care-i spunea sotiei acestuia; doamna draga, nici o nastere nu doare macar jumatate cat durerea de rinichi.problema nu e cine suporta mai multe ci faptul fiecare are rolul bine definit. cine-l urmeaza si il indeplineste corect e bine.cine rataceste, are probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare corect sa-mi fiti supuse.Toate, cind ma intilniti, trebuie sa stiti ca nu suport alta abordare decit cu "inaltimea ta". S-a inteles?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea este ca:-femeia este net superioara barbatuli, pentru.ca e fiinta care creaza fiinta,-femeia este cea care se ocupa cel mai mult de prosperitate fam.-femeia este cea care isi stringe fam in jur,-femeia este intr-un cuvint epicentrul, barbatii sint fizic doar mai puternici, de aceia s-au ajuns la aceste idei pentru. ca iei se simt inferiori iar atunci au inceput cu subpozitiile si cu agresivitatea de toate genurile, dar de fapt sint mici in fata noastra. Asta este parerea mea umila.

| nelucretu_8735 a răspuns:

Femeia este supusa de la adam si eva daca eva nu musca din pomul oprit nu mai iera supusa barbatuli