Si eu patesc des si uneori reusesc sa imi amintesc ce urmeaza, uneori se intampla, alteori nu, ciudat, si nu e vorba de persoane pe care le cunosc. Inca nu s-a gasit explicatia logica a deja-vu-ului, abia astept Oricum, nu e pentru ca ii stii replicile, senzatia respectiva e mul mai mult decat ghicitul reactiei cuiva.
Toata lumea are deja-vu-uri, doar ca unii nu stiu cum sa numeasca senzatia respectiva
Unii spun ca ne-am intalnit intr-o viata anterioara cu acele persoane, sau situatii, dar nu prea vad logica. Eu am avut unul si urmatoarea "miscare" era ca ma sunase cineva, n-a sunat, ideea e ca intr-o viata anterioara, tot in lumea asta, sa ziceam ca ar fi fost acum 30 de ani, cel mai devreme, nu existau telefoane mobile cu mp3 sau laptop-uri (era in deja-vu). Altii spun ca e vorba de subconstient, ca ai intalnit persoana aia doar ca nu ai "inregistrat-o constient" si acum, el, subconstientul, o recunoaste. Nici explicatia asta nu e ok. Astept adevarul, desi nu cred ca o sa-l aflam vreodata.
Mi s-a intamplat de zeci de ori; nu-mi pot explica...
Nu doar ce zic persoanele, ci si unele locuri in care n-am mai fost sau intamplari deosebite din viata
? NU are nici o legatura cu subiectul. Nu am dat vina pe nimeni. Daca nu te intereseaza sau nu ai citit intrebarea, atunci...stay out of it
Adica persoana cu care vorbeai era asa de previzibila, incat si cea mai proatsa fiinta din lume si-a dat seama ce urmeaza sa spuna.
Adica, nu intelegi nimic, si nu cred ca ai ce cauta pe aici..pe la domeniul asta...stii tu si acest domeniu... ||
Doamne! Multa minte le-ai mai dat unora!
Stii...opiniile sunt libere dar nu si obligatorii...
M-ai inchis. Nu cred ca exista vreo cale de ati explica pana si cea mai simpla chestie. Nu-mi pot explica cum de ai un creier asa de neted, decat punand asta pe seama varstei. Estimez ca ai 9 ani.
Crezi ce vrei...
Nu numesc senzaţia aia deja-vu. Şi e din cauza previzibilităţii persoanelor.
In afara faptului ca stiam ce vrea sa spuna persoana respectiva...am specificat, ca aflandau-ma intr-un anumit loc, aveam senzatia ca am mai fost acolo facand exact aceleasi lucruri. Repet: era doar un exemplu
In afara faptului ca stiam ce vrea sa spuna persoana respectiva...am specificat, ca aflandu-ma intr-un anumit loc, aveam senzatia ca am mai fost acolo facand exact aceleasi lucruri. Repet: era doar un exemplu
Deja vu inseamna cand faci ceva si ai impresia ca ai mai facut acel lucru in trecut.se poate intampla oricui, dar daca stii ce urmeaza sa zica persoana respectiva nu este deja vu, e din cauza ca, cunosti acea persoana "prea bine". oricum nu ai de ce sa iti faci griji
Aaa, dar nu imi faceam griji, da asta am spus si eu..insa stiu ce spune acea persoana in urma unui deja vu. Spre exemplu: intru in camera cu peria in mana, imi cade peria, ma duc o pun pe masuta de machiaj unde se afla o revista, la televizor sunt stirile pro tv, iubitul meu sta in pat. Eu am senzatia ca am mai trait asta o data - deja vu. El imi spune: i-ai dat mancare lui minnie? (cainele nostru) si eu stiam ca asta urmeaza sa spuna
Asta este o coincidenta cam mare sa zic asa. la ce mi-ai povestit aici mi-ai amintit de un film in care personajul principal traieste aceeasi zi de nu stiu cate ori pana isi da seama unde a gresit. poate si tu traiesti aceeasi zi ) glumesc. sincer se intampla la toata lumea oricand.
Http://www.cinemarx.ro/......26129.html Ma gandeam si eu la faza asta, dar asta ar insemna ca realitatea pe care o stim nu exista, si ca totul e in mintea noastra, dar nici asta nu merge pentru ca exista chestii care nu tin de o persoana anume. Complicat, doar mintea stie, sa ne explice daca tot o hranim :))
Asta ziceam prin "dar nici asta nu merge pentru ca exista chestii care nu tin de o persoana anume." Si de ce mintea mea ar creea sute sau mii de povesti pentru persoanele pe care le intalnesc? Mai sunt si povesti neplacute pe care eu nu le-as putea imagina. Cum ziceam, doar mintea stie, sa ne explice daca tot o hranim
Când oi fi eu popă
Imi imaginez asa: creierul e impartit in 2, constient si subconstient, se stie ca subconstientul e cel care strange tot ce prinde, asa ca partea respectiva o vad mai mare, mult mai mare. Acel 21% de care zici, care stiam ca e mai putin, cred ca e cat poate consientul sa "citeasca" din subconstient, n-are treaba cu modelatul si nu stiu ce
Da, am vazut aseara un documentar legat de axa spatiu timp, cum ca timpul nu ar fi la fel pentru toti, iar cu cat viteza este mai mare, cu atat timpu trece mai greu, teoria lui Einstein. Insa asta nu prea se incadreaza la deja vu si filosofie, mai degraba la stiinta. In fine, e mai complicat
,,insa stiu ce spune acea persoana in urma unui deja vu. Spre exemplu: intru in camera cu peria in mana, imi cade peria, ma duc o pun pe masuta de machiaj unde se afla o revista, la televizor sunt stirile pro tv, iubitul meu sta in pat. Eu am senzatia ca am mai trait asta o data - deja vu. El imi spune: i-ai dat mancare lui minnie? (cainele nostru) si eu stiam ca asta urmeaza sa spuna " ca sa inteleaga toata lumea
Repet: ...Insa stiu ce spune acea persoana in urma unui deja vu. Spre exemplu: intru in camera cu peria in mana, imi cade peria, ma duc o pun pe masuta de machiaj unde se afla o revista, la televizor sunt stirile pro tv, iubitul meu sta in pat. Eu am senzatia ca am mai trait asta o data - deja vu. El imi spune: i-ai dat mancare lui minnie? (cainele nostru) si eu stiam ca asta urmeaza sa spuna
Http://www.youtube.com/watch?v=Ks_UHmaZcSg
http://www.youtube.com/watch?v=CRkDicwjRQs
Uite,asta posibil sa-ti raspunda la multe intrebari.
Interesanta explicatia cu frecventele radio
Si mie mi se intampla sa vad ceva la tv si sa realizez ca am mai vazut imaginea respectiva cu ceva timp in urma, dar nu pentru prea mult.
Da, dar astea sunt franturi dintr-o amintire pe care creierul tau a stocat-o in urma cu ceva timp, iar atunci cand revezi imaginile iti dai seama ca le-ai mai vazut. Eu ma refeream la senzatia aia ca ti s-a mai intamplat un lucru in acelasi loc, in aceeasi perioada a zilei inconjurat de aceiasi oameni...tot tacamul
Mi se intampla des sa fac o chestie care jur 100% ca am mai facut-o sau urmeaza sa o fac. De cateva ori pe luna 2-3 visez o mica parte dintr-o zi, care habar n-am daca va fi luna urmatoare sau peste 3 ani, si care dureaza de la 3-4 secunde la 5-6 minute. Si nu poti sa iti dai seama cand sau unde o faci, pentru ca nai timp sa analizezi.