Studiile au arătat că valorile melaninei la un adult nu se modifică nici după timp. Cu toate acestea, există excepții, ele depinzând de condițiile neobișnuite ale corpului care afectează irisul:
-boli oculare;
-utilizarea picăturilor de ochi;
-modificarea stării hormonale;
-iluminatul natural și artificial, machiajul, culoarea hainei;
-chiar și o stare emoțională, fie ea furie și, dimpotrivă, plăcere, poate ajusta culoarea ochilor.
Dacă un adult este sănătos, culoarea ochilor se schimbă din anumite motive:
1. Odată cu vârsta, creșterea celulelor și reînnoirea lor încetinesc, organismul nu mai poate lucra la putere maximă, acest lucru se aplică și producției de melanină. În consecință, ochii de culoare maro închis, aproape de ciocolată, devin luminați, iar verdele strălucitor dobândesc o nuanță de verde plictisitoare.
2. Dacă oamenii din jur spun că culoarea ochilor se schimbă în timpul zilei, atunci este vorba de paleta de iluminare și de fundal. De exemplu, trebuie să purtați doar o bluză albastră, deoarece ochii albastru de culoare arsă strălucesc cu o nuanță uimitoare. Vremea clară și însorită își stabilește și propriile reguli.
3.Modificarea nivelului hormonal: înainte de a se referi la această cauză, trebuie efectuată testarea hormonală, fiecare efectuând o anumită perioadă a ciclului lunar (dacă vorbim despre femei). Culoarea irisului este supusă schimbării, dar nu drastică. Medicii spun schimbări dramatice, numai atunci când o femeie este gravidă, se confruntă cu menopauză sau este foarte nervoasă.
4. Cauza anterioară se datorează și utilizării pe termen lung a picăturilor oftalmice pe bază de hormoni.
Dilaa98 întreabă:
lovelovelove întreabă:
anonim_4396 întreabă: