| Innocence a întrebat:

Hey, TPU!happy
Am o intrebare mai ciudata.
Ce se intampla cu noi cand visam?
Exista mituri cum ca ne-am parasi in timpul visului trupul, ca ne-am afla in alta lume.
Cat dureaza un vis?
Toate visele au semnificatie?
Suntem constienti atunci cand visam?
Aaa, si inca ceva. Am momente cand am senzatia ca am mai visat un anume vis o data, dar cu ceva ani in urma. Si stau si ma gandesc: oare chiar am mai visat sau e doar o senzatie?
Se pare ca in final sunt mai multe intrebari, nu una, imi cer scuze.
Astept cele mai interesante si mai logice raspunsuri!:-)
kiss

Răspuns Câştigător
| Vyktor_6375 a răspuns:

Bună din nou! Întrebarea ta e chiar interesantă. În primul rând nimeni nu știe de ce dormim, de ce creierul are nevoie de odihnă. Tot ce se știe e că dacă nu dormim o perioadă de timp vom muri. Acuma este științific dovedit că noi ne folosim 8% din creier maxim. În timpul somnului, acesta nu mai este preocupat de gânduri, mișcarea organismului, etc. și este 100% activ. Acuma dacă ai observat în cazul viselor, apar anumite persoane cunoscute, apropiate de tine sau persoane pe care nu le agreezi, dar mereu vor apărea lucruri care sunt desprinse de realitate. Din punct de vedere teoretic, într-un vis poți realiza orice. Există un studiu făcut asupra acestui aspect, care susține că dacă tu conștientizezi că visezi, poți prelua controlul asupra visului tău astfel poți face absolut orice, fără limite. Or dat exemplu un pictor fără inspirație, care în vis preia controlul și își imaginează că urmăatoarea sa capodoperă va fi găsită în spatele ușii din fața lui. Teoretic atunci când se va trezi va picta exact ce a văzut dincolo de ușa respectivă. Legat de premoniții există un simț, pe care unii îl numesc simțul astral. Asta înseamnă că dacă tu ai o relație cu cineva, de exemplu, și el va păți ceva, tu vei simți asta în timpul zilei sau în vis îți va apărea. Există pentru că am pațit. Noaptea când dormeam dus, se pot tăia lemne pe mine că tot nu mă trezește nimeni, dar Georgiana (logodnica mea) se simțea foarte rău, am visat-o că a pățit ceva și m-am trezit. Mai multe nu știu legate de acest subiect. Sper că te-am putut ajutahappy

5 răspunsuri:
| Quiescent a răspuns:

Păi, hai s-o luăm de la început. Visul este o înlănțuire de imagini, de fenomene psihice și de idei care apar în conștiința omului în timpul somnului, toate acele imagini fiind proiecții ale subconștientului asimilate în zilele/lunile/anii precedenți. Cât despre premoniții, habar n-am. Iar acea senzație ce o manifești tu este de Déjà vu. happy

| Innocence explică:

E un fel de Deja vu...si mi se intampla foarte des.happy

| fuckThisLife a răspuns:

Creierul e capabil sa iti redea in somn anumite momente ce s-au petrecut sau la care tu inca isezi,cea care te-a speriat, cea care te-a fascinat, subconstientul tau lucreaza si noaptea neancetat.nu poti spune cat dureaza un vi, nimeni nu stie cand vei visa sau cand te vei opri din is, e un mit.si nu toate visele au semnificatie.si cateodata putem fi constienti cand visam deoarece cand ne trezim ne-am fi dorit ca acel vis sa nu se termine inca.alteori iti trebuie 2-3 zile ca sa realizezi ca ai visat ceva intr-o noapte fara sa iti dai seama

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desi avem impresia ca a durat u vesnicie, un vis dureaza citeva microsecunde; da, se poate repeta.Nu parasesti trupul in timpul visului,indiferent de natura lui(visului). SUBCONSTIENTUL,lucreaza permanent, in timpul somnului nostru pentru a permite creierului mare sa se odihneasca, altfel ne-am epuiza.Nu tinem minte doar o parte din vise. Daca subconstientul ar inceta sa mai lucreze, ar insemna moartea noastra.Numai bine.

| Skylar a răspuns:

@vancea
>"Desi avem impresia ca a durat u vesnicie, un vis dureaza citeva microsecunde"
wtf!? de unde le scoti...
dureaza de la caeva secunde pana la ordinul minutelor.