| AcidBoy a întrebat:

am o pasiune pentru chimie invat aceasta stiinta din clasa a 5-a iar acum sunt in primul an la liceu, cum in orasul meu( Brasov) nu era acest profil am decis ca as vrea sa experimentez anumite reactii chimice, m-am saturat sa citesc doar despre acestea, De curand mi-am cuparat Na0H dar as dori si un acid tare H2SO4, HNO3, HCL etc, Stiti cumva o perosana sau o firma care activeaza in domeniu acesta care mi-ar putea vinde si cel mai important sa vanda persoanelor vizice caci eu nu am firma sau altceva sa pot cumpara o_O. Multumesc anticipat big grin!

Răspuns Câştigător
| Wehrmacht a răspuns:

In tara asta oamenii sunt cam speriati de chestiile astea din cate observ.O sa fie greu sa le procuri.
HNO3.Cam greu cu asta.Cine il obtine mai are doar foarte putin pana la Nitroglicerina/Nitroceluloza/RDX si multi altii deci nu prea poti sa il procuri pe cai legale daca n-ai un motiv bun.
Totusi, exista o cale.Procura H2SO4-ul(baterii de masina sau magazine pentru asa ceva si concentreaza-l) si niste "truse" de chimie(habar n-am cum se numesc acele chestii, stiu doar la ce sunt folosite cand le vad). Acum sa iti explic:

-Il pui in reactie cu NaCl si o sa degaje HCl gazos.Il directionezi in apa si se face HCl lichid.Ca sa afli concentratia folosesti formulele de calcul pentru a afla cat gaz o sa se degaje in urma reactiei si formula concentratiei procentuale.
Pentru a obtine HNO3(ai grija.E precursor pentru explozibili) pur poti pune in reactia H2SO4 concentrat cu un nitrat pur(poti face NaNO3 pur cu NH4NO3 si NaOH).

Ai grija, gazele degajate in aceste reactii sunt toxice si corozive.

12 răspunsuri:
| AragorN88 a răspuns:

Vrei acid? Ia o ceapa, tai-o si cand simti ca te ustura ochii si lacrimezi atunci ai acid sulfuric in ochi. Felicitari!

| VirusS97 a răspuns:

Nu ştiu dacă la noi în ţară poţi să găseşti aşa ceva laughing adică sunt aicizi, dar eu zic să ăncerci la pesticide sau la magazine de astea ce se ocupă cu soluţii pentru gândaci, sau îngrăşăminte chestii de genul ăsta. Sau încearcă să întrebi un prof pe la şcoală care e mai ok, mai de treabă sau pe domnul/doamna laborantă dacă aveţi la laboratorul de chimie. Din păcate aşa este în ţara asta, doar de la liceu în sus se mai poate selecta să înveţi cât de cât ceea ce îţi place, deşii foarte puţin se disting chestiile acestea şi depinde de profesor, dacă nu prinzi la liceu pe profil de bio-chimie unul ok care să mai facă şi lucruri practice sau să fie înţelegător nu ai şanse la prea multă practică......deci iarăşi tocim şi rămânem "proşti"
Oricum good job, măcar încerci! Am auzit mai demult pe un profesor mai învărstă care tot aşa nu făcea practică la şcoala şi a făcut rost de o trusă de chimie şi lua soluţii de la şcoala parcă, deci încearcă că se poate!

| AcidBoy explică (pentru VirusS97):

Mersi pentru sfat si seriozitate, si ai mare dreptatewinking

| Medema a răspuns:

Fura de la scoala bro, nimeni nu iti vinde asa la liber, poate doar cine lucreaza in domeniu sau careva de la facultate de profil care fura din clasa!winking

| dannycrtsz a răspuns:

Ai 14-15 ani...comporta-te si tu ca un copil normal in numele Domnului! laughing

| AcidBoy explică (pentru dannycrtsz):

Am 16winking Si crede-ma stiu de 10 ori mai multa chimie ca tine, si as stii ce sa fac cu anumite chimicale, nu te ganii nu vreau sa omor pe nimeni, si daca nu am aceleasi procupatii ca alti baieti de varsta mea asta nu inseamna ca sunt anormalwinking

| dannycrtsz a răspuns (pentru AcidBoy):

Dar nu imi pasa mie cata chimie stii tu laughing Bravo tie, vei ajunge un ochelarist intr-un laborator, felicitari.
Eu doar ti-am dat un sfat si iti mai dau unul: mai citeste si cate o carte, sa te exprimi mai bine. Succes.

| VirusS97 a răspuns (pentru dannycrtsz):

Alt hater. Măcar el vrea să facă ceva, nu stă şi critică fără sens ca şi tine. Vai câţi oameni de genul tău avem în ţara asta sad "bravo tie, vei ajunge un ochelarist intr-un laborator, felicitari". Vrei să pari ironic sau ce? Dacă va ajunge acolo va câştiga triplu ca unul ca tine care nu face nimic constructiv. Băgaţi odată la cap chestiile de genul ăsta, apreciaţi ce e bine nu contrariul... Mă doare capul când văd oameni ca tine

| dannycrtsz a răspuns (pentru VirusS97):

Si de unde stii tu ce fac eu si ce nu fac constructiv? Exact, nu ai de unde. M-a deranjat afirmatia lui "Si crede-ma stiu de 10 ori mai multa chimie ca tine", crezandu-se superior, de parca asta ii garanteaza o viata mai buna ca a mea, de aceea am raspuns si eu ironic. Nu sunt hater, nu am nimic cu el, fiecare isi urmeaza propria cale in viata. Chill out.
Hai sanatate.

| AcidBoy explică (pentru dannycrtsz):

Nu ti-am spus chestia ai vrand sa par superior, eu stiu o chestie:mai intai suntem toti oameni si dupa aceia fiecare are functia lui, deci suntem egali, si m-am enervat pentru ca eu am pus o intrebare si tu mi-ai dat un raspuns total paralel... Si nu exista un portret al chimistilor, asa ca nu mai judeca.

| dannycrtsz a răspuns (pentru AcidBoy):

Ok, scuze pentru primul raspuns, a fost mai mult in gluma si ironic. Spor in ceea ce faci, daca tie iti place.
Salut.

| AlexEduard232 a răspuns:

Nu cumpara....acizii pot fi periculosi xD mai ales daca nu ai mai lucrat cu ei inainte si ai invatat numai...