| SalvatoreLeon a întrebat:

E adevarat ca Gandacul nu ingheata? Adica daca il bag in congelator nu moare sau cum vine asta thinking Sau daca el este aruncat dintr-un avion nu moare? Funda pentru cele mai bune raspunsuri!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu,nu e adevarat. Exista o singura insecta care, stand afara pe frig nu ingheata.Se numeste Libelula cu antigel, contine un lichid care nu ingheata.Nu ai cum sa-l arunci din avionlaughing daca deschizi usa de la avion in timp ce merge vei fi aruncat afara, de presiunea aerului. Daca vrei sa-l aruncisa zicem, prin absurd de la o inaltime echivalenta cu cea a unui avion in zbor nu stiu daca va muri, greutatea sa este mica, e ca si o frunza pe care o arunci de pe bloc.Probabil ca va acumula energie potentiala suficienta cat sa-l zdrobeasca de asfalt, dar tind sa cred ca va muri doar cand il duci pe ''inaltimea aia'' din cauza aerului rarefiat.

| SalvatoreLeon explică (pentru anonim_4396):

Am inteles, asa am auzit si eu niste teorii ca nu moare... Multumesc pentru raspuns!

| anonim_4396 a răspuns (pentru SalvatoreLeon):

Cu placere!

10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Daca pui orice gindac in congelator va muri cu siguranta. Daca il arunci din avion nu va muri nici ca se afla la inaltime chiar de nu are asa mult oxigen, pentru ca gindacii rezista f bine si in aceste conditii, nici nu se zdrobeste de pamint pentru ca atunci cind se apropie de suprafata pamintului ei pot zbura.Mai toti gindacii au aripi, chiar si cei pe care tui crezi fara aripi zboara. Apoi fiind f usori avind si forme asa aerodinamice pot plana si nu patesc nimic.Si o furnica daca o arunci de pe un bloc o sa constati ca nu moare nicicum.Si vorbesc de una fara aripi.Deci generalizind gindacii au aripi asa ca pot zbura si nu au cum muri daca sint aruncati de undeva.

| SalvatoreLeon explică (pentru relian):

Multumesc frumos am inteles big grin auzi ce as vrea sa te mai intreb un alt experiment daca dai drumu din avion la o musca sau o insecta profesionista in zbor va muri? sau cum ajunge ia pe pamant? mersi!

| relian a răspuns (pentru SalvatoreLeon):

Lasate de exprimente si fa ceva util si tu.Sau fa experimente tu singur si asa te convingi exact cum sta treaba.Asa din ce spune unu altu nu prea iti poti face o idee excacta unui experiment.Asa ca urca in avion prinde o musca dai drumu si inainte sai dai drumul pune-i un radioemitator sa vezi ce face si unde este.Insecta profesionista nu am auzit pina acum.Insectele care zbor sint insecte si atita tot.E ca si cum eu as spune ca omul este profesionist la mers ca are picioare.

| wassyle1994 a răspuns:

Unde ai citit asta? din avion e posibil sa nu moara din cauza masei lui mici astfel fiind si acceleratia gravitationala mica, putind sa fie si purtat de curentii de aer, iar caderea nu prea il deranjeaza din cauza stratul exterior dur si vitezei mici.
in congelator testeaza singur...happy unde ai citit?

| SalvatoreLeon explică (pentru wassyle1994):

Am vazut articole pe net am auzit si dela alte persoane... o sa fac un experiment laughing

| NOname a răspuns (pentru SalvatoreLeon):

Să ne povesteşti şi nou dacă ţi-a rezistat eschimosul.
(Ştii că ai posibilitatea să şi reglezi temperatura? O fi contând şi câte grade sunt sub zero, vezi tu.)

| KhaleesiD a răspuns:

Nu stiu prea multe despre gandaci dar ce stiu este ca daca pui o musca la frig atunci ea va "hiberna" apoi la caldura se va trezi. Nu stiu daca la restul gandacilor este la fel.

| SalvatoreLeon explică (pentru KhaleesiD):

Eu am auzit teoria asta la gandaci ma rog sunt multe variante...