Da' ce esti tu, paparazzi, de te bagi in viata particulara a vedetelor TPU?
Da, sunt paparazzi, ai vreo problema cu asta?
Nuuu, felicitari, esti primul paparazzi care se umple de nostalgie cand se da in leagan.
Cred ca nu stii ce inseamna idealist, si cred ca nici materialist. In al doilea rand, de obicei ateii sunt materialisti si ei cred ca emotiile si sentimentele sunt doar niste reactii chimice in interiorul creierului, sau activitati hormonale, dar intrebarea ta e prea idealista (informeaza-te) si de aceea ai creat un paradox in capul meu.
Esti religios?
Doar m-a pus intr-o situatie paradoxala nimic altceva. Treaba mea ce sunt. Nu vreau prea multa vorba, eventual.
Stai linistit ca nu aveam de gand sa incep romane ca " de ce esti " bla bla bla. Eram doar curios daca esti. Eram curios de stupidul stereotip cu "ateii sunt materialisti" care il spun religiosii. Ma intrebam daca si tu faci parte, atata tot.
Nu e stereotip. Am si o teorema : Daca ateul nu e materialist, atunci nu e ateu. Deoarece crede in ceva macar si in Ktulhu, stele, hitler, bani, noroc, suflet etc.
Eu fiind un agnostic dar cu inclinatii spre idealism pot spune ca majoritatea ateilor, din cate am observat (si nu nu-s un ndoctrinat religios, nici macar n-am citit biblia nici macar nu stiu despre ce e ) au un orgoliu umflat si cam se cred cine stie ce mari oameni invatati, doar pentru ca cred in mareata stiinta cand de fapt nici atata nu stiu, si tot odata tot timpul ii iau la caterinca pe religiosi (nu spun ca si indoctrinatii aia is buni, cu trolul lor si anti feminismul, ma rad
).Mai ales ma enerveaza ateii care cauta nu stiu mai ce anecdoate prin biblie si cica vreau sa le demonstreze alora cica uite am gasit in biblie o propozitie care demonstreaza ca religiosi is prosti, dar iarasi cui dracu lui ii pasa ca ai vazut propozitia aia, cartea aia a fost rescrisa de mii de ori si de fiecare data cu schimbari. Cred ca daca vrei cu adevarat sa stii daca exista sau nu ceva, divin trebuie sa citesti filozofie dar aia nu-i pentru toti de aceea lupta intre atei/religiosi sau prosti/alti prosti va fi nesfarsita.
Hmm. Dupa tot romanul asta, inteleg de ce ai ajuns la concluzia care ai ajuns. Eu fata de alti atei imi place sa cred in mine. Pentru multi, inseamna narcisim dar e mai mult ambitie. Dar fiecare cu mintea lui
Patry908 întreabă: