| Lluvia a întrebat:

Hey TPU:*!
Ma gandesc la o chestie de ceva timp si ma gandeam sa va intreb si pe voihee hee
Asa cum Universul nu este decoperit in totalitate, noi spunem ca e foarte mare ca mai exista alte chestii nedescoperite, in fine toate astea. Intrebarea e de ce spunem ca exista cand de fapt nu stim? Asa cum spunem ca universul mai contine alte planete dar nu sunt descoperite asa bine ar putea sa nu existe, nu? Nu avem dovada nici pentru una nici pentru alta. Dc facem supozitii din acestea cand nici noi nu stim?

Si inca o intrebarehappy Care e viteza intunericului? happy


FunditzZZa:*!

Răspuns Câştigător
| mihaibrasov a răspuns:

Universul exista pe baza fractalilor. Si crede-ma la orice scara/scala l-ai privi e un punct. Imagineaza-ti strada ta privita de sus, devine un punct mic. Apoi orasul tau vazut de mai sus devine un punct, Romania, continentul, planeta, galaxia, toate vazute de la o distanta potrivita devin un punct...
Supozitii exista doar pentru ca omul care e limitat in exterior nu poate percepe infintul. Tu stiai ca in interiorul tau exista o infinitudine de particule subatomice (oricat ai separa si sparge particule vei cauta infinit particula lui Dumnezeu, pentru ca este infinit de mica)?
Vrei dovezi? Priveste cerul in fiecare zi si vei descoperi ca are o infinitate de variante ale culorilor si asezarii norilor. Chiar si fiecare fulg de zapada e diferit unul fata de altul (infinit, iarasi). Fiecare om e diferit unul de altul, exista o infinitate de posibilitati. etc.

Viteza intunericului este aceeasi cu viteza luminii. Dar un filosof spunea ca intunericul depaseste lumina deoarece in momentul in care ajunge lumina, intunericul zambeste pentru ca el era deja acolo.

9 răspunsuri:
| anonim007 a răspuns:

La prima intrebare : Din pre multa imaginatie si dorinta de mai mult
la a2a intrebare: Cred ca este egala cu viteza lumini sau egala cu viteza de pierdere a luminibig grin

| Ecou a răspuns:

Întunericul nu se propagă, întunericul e deja "acolo". Fiind nimic altceva decât absenţa luminii, poţi considera că se propagă cu viteza luminii. laughing l-am luat de pe un forum

| CybeRAthlete a răspuns:

Este demonstrat doar teoretic... prin formule, etc...
de ce? din nevoia psihicului omului de a rezolva necunoscutul... parerea mea.
viteza intunericului? laughing diametral opus vitezei luminii laughing
bafta

| costyn162 a răspuns:

Nu sunt afirmatii spuse din lipsa de timp. Majoritatea sunt insotite de anumite argumente. Iar mai nou s-au descoperit foarte multe planete din afara sistemului nostru solar. Ca mai sunt persoane cu imaginatie care afirma anumite chestii si persoane care nu au ce face decat sa asculte ca noi, asta e adevarat.
Intunericul apare atunici cand lumina nu se propaga. Deci intunericul nu este fenomen fizic independent(apare gratie luminii), prin urmare nu are viteza de propagare.

| AvalohAlyn a răspuns:

Dar cine a zis ca nu sunt dovedite, demonstrate? Multitudinea de planete se poate vedea prin telescoapele spatiale performante, deci se dovedesc toate acestea.Mai exista si probabilitatea si posibilitatea care dau nastere acestor supozitii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca cu ceilalti, oameni in afara de cei cunoscuti, dragi, apropiati nu relationez, nu inseamna ca ei nu exista.in univers sunt planete care sunt disparute si noi de abia acum le vedem lumina. dar ele au existat.altele sunt. cele care nu le vedem isi asteapta randul.

| Hombre a răspuns:

Tu nu stii ca sistemul nostru solar are 9 planete dintre care vizibile cu ochiul liber sunt 7 planete. Atunci cum poti spune ca nu stim.

| Lluvia explică:

@hombre eu nu ma refeream la planetele din calea lactee. eu ma refer la alte chestii cum ar fi ca se spune ca exista multe alte corpuri ceresti etc chestii din astea. dar cum putem spune ca exista daca nu avem dovezi? la fel de bine ar putea sa nu fie acolo. la asta ma refeream. nu la cele descoperite de mult happy

| costis a răspuns:

Cand s-a facut telescopul Hubble, scopul principal era masurarea vitezei stelelor cefeide (nu are importante ce sunt, dar era in legatura cu "varsta Universului"). Doar unui tehnician amarat i-a trecut prin cap ca ar fi interesant sa vada "textura" cerului, adica un punct din albastrul intunecat al cerului (luat dintr-o portiune mai putin populata cu stele a cerului) cam cum ar arata. Ei bine, imaginea unui astfel de punct arata o puzderie de galaxii. Se pare ca alcatuirea Universului joaca feste mintii noastre, care are doreste margini, limite. Intelegerea noastra este limitata. Se pare ca omul are o partie mai buna spre transcederea fiintiala, decat spre intelegerea extremelor din fizica, biologie...