1 In teoria relativitatii a lui Einstein timpul variaza in functie de factorul de proportionalitate.
2 Timpul formeaza o a 4-a dimensiune, cea de a 3-a fiind inaltimea/adancimea.
3. Cu cat calatorim mai mult in spatiu, cu o viteza mai mare, cu atat calatorim mai putin in timp. Prin urmare, teoretic, se poate vorbi de o deplasare atat de rapida in spatiu incat calatoria in timp sa fie nula, ea este viteza luminii si are o valoare de aproximativ 300.000.000 mersi/s, depasind aceasta viteza, tot teoretic, se presupune ca am putea calatorii in timp, in sens contrar.
4. Mecanica cuantica nu sustine faptul ca intoarcerea in timp ar fi posibila, ci exact opusul, ca timpul este ireversibil. Legile fizicii functioneaza corect indiferent de modul in care se scurge timpul, insa probabilitatea ca timpul sa se scurga in sens invers este atat de mica raportata la complexitatea realitatii noastre incat putem afirma ca este imposibila.
Buna,
Poate ar trebui sa incerci sa mai citesti un pic despre.
Nu te opri la jumatatea drumului.
Timpul in sine reprezinta o dimensiune. Mai citeste un pic despre intelegerea timpului la Einstein si la nivelul fizicii cuantice.
Nu trebuie sa intelegi fizica cuantica, doar citeste un pic mai mult despre. E mai complicat un pic conceptul.
Pentru noi oamenii cel putin, timpul nu este decat o succesiune de evenimente. Daca n-ar exista spatiu, n-ar exista nici timp, probabil, din acest motiv. Fara spatiu nu poti avea acea succesiune de evenimente.
Timpul este un rezultat al felului in care functioneaza Universul.
Timpul ca si concept este un fel de unitate de masurare care ne ajuta sa ne organizam activitatile mai bine.
Personal nu cred in bucle temporare si alte chestii de genul acesta.
Presupun ca timpul este o dimenisune strans legata de spatiu,adica daca expansiunea universului ar inceta,timpul s-ar opri. Ca noi percepem timpul intr-un fel,e alta treaba,se datoreaza subiectivitiatii,de exemplu daca stai mult timp inchis intr-o camera,pierzi notiunea timpului,pierzi chiar si simtul realitatii,adica nu mai poti diferentia starea de vis de cea de veghe.
Timpul,merge mereu inainte,ca un tren,iar noi suntem purtati de el tot mai departe. Nu cred ca timpul poate fi dat inapoi. Din punct de vedere logic e imposibil. Daca timpul ar merge invers, adica inapoi,toata lumea ar merge in acest sens iar in cazul asta nu am mai putea vorbi despre o expansiune a spatiului,ci invers,o constrangere. Sper ca iti dai seama de ce energie ai nevoie ca sa poti opri universul din exapansiune si sa il strunesti in celalat sens, si pe tine odata cu el! Tu nu ai putea sa calatoresti in timp,pentru ca daca,sa zicem,ai constrange timpul in trecut,viitorul nu ar mai exista,si tu la fel! Si astfel se creeaza o aberatie. Daca,totusi,te-ai intoarce in in copilarie si te-ai intalni cu tine,doar ca mai tanar,ar aparea o aberatie,o eroare de logica,pentru ca asta ar insemna ca tu,cand ai fost copil,sa te fi intalnit cu Tu,la varsta la care esti acum iar acel Tu,cand a fost copil sa se fi intalnit cu un alt TU,aflat la varsta la care esti acum si tot asa,asta ar ar insemna ca exista o infinitate de tu care sa existe simultan. Sper ca ai inteles ceva din ce am batut eu campii pe aici.
Asta e doar parera mea, nefiind bazata pe niste studii concrete, doar pe cateva rationamente, cred eu, logice.
Spui ca timpul e strans legat de spatiu exact cum presupun si eu, dar daca sunt strans legate oare nu sunt si asemanatoare? nu cred ca ar putea fi legate daca ar fi opuse, pai daca toate punctele din spatiu exista deja(atomi, case, planete, etc.) oare punctele din timp nu exista si ele deja? poate exista dar noi nu putem sa le percepem. Daca exista atunci timpul nu e decat o axa care poate fi transpusa si invers. E doar o parere de-a mea, dar m-a pus pe ganduri ce mi-ai spus.
Nu stiu pe ce criterii ar putea fi comparate,cert este ca sunt direct proportionale. Spatiul inseamna chiar si vid,imagineaza-ti totul ca fiind linii parale pe care sunt asezati oamenii,casele, orasele, Pamantul, galaxiile, vidul interplanetar, gazele, tot ce exista in univers. Asta e spatiul. Noi il putem percepe si totusi, nu il putem intelege.
Arunca un ochi :http://www.filmedocumentare.com/tesatura-universului-ce-este-spatiul/
Cred că timpul nu este decât un rezultat a celorlalte forţe ale Universului care lucrează împreună.
Salutare Paula! Nu imi este totul perfect clar despre subiectul acesta, dar mi-am mai adaugat la "arhiva personala" o informatie importanta fata de notiunea Timp. Nu am chef sa o descriu. Daca esti curioasa, o poti gasi in filmul de animatie "Over the Hedge" incepand din momentul in care veverita Hammy bea bautura energizanta. Felul in care s-au petrecut evenimentele cat timp Hammy era sub influenta bauturii m-a pus pe ganduri.
Vad un viitor destul de luminat in ce priveste tehnologia. Dar calatoria in timp... este greu de spus daca este posibila sau nu.