Pot sa-ti explic asta foarte simlu :
PROGRES. faptul ca urmam o tehnologie sau alta nu ne da un mod de viata mai moral, nu ne face mai buni sau mai fericiti decat acum 200. 000 de ani.stiinta si tehnologia au limitari.deci stiinta a creat lumea moderna, dar poate si s-o desfaca.progresul stiintific si tehnologic ne-a oferit pentru prima data in istorie numeroase mijloace de a provoca disparitia propriei noastre specii si scaderea anilor de viata. Ceea ce nu e nici bine nici rau. e pur si simplu rezultatul unui continut cumulativ de cunostinte. dar cu toate imperfectiunile (progresul medicinei a dus la suprapopulare pentru ca traim mai mult decat acum 150 de ani insa nu s-a descoperit solutia; automobilele ne duc mai repede si departe dar la fel merg si agentii ce ne distrug; fizica ne-a dat mase plastice de unde au rezultat si explozibilii, viata mai scurta decat acum 200 000 de ani)stiinta(intelegerea originii speciilor, cosmosului, descoperiri in antropologie)este cea mai buna metoda in a ne trai viata asa cum vrem.
acum voi da cireasa de pe tort
D-zeu (daca exista desigur.eu sunt agnostica)ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa.nu? deci ne-a dat posibilitatea sa alegem.noi suntem liberi sa aducem lumea la distrugere.biblic vom raspunde la urmatoarea viata(repet, daca exista divinitate)
einstein spunea,, in comparatie cu realitatea, toata stiiinta noastra e primitiva si infantila-si totusi e lucrul cel mai pretios pe care-l avem''
daca o luam dupa varianta lui edoru darwinismul ataca designul inteligent(de ce ne-a creat sa distrugem? de ce avem osul cocigian care dovedeste ca in trecut aveam coada? de ce ursul panda are degetul mare?). astea sunt dovezi cum ca perfectiunea/divinitatea nu exista
Hm...parerea mea este ca Dumnezeu ne-a creat pe Pamant pentru a ne testa. Dupa cum vezi, marea majoritate nu suntem vrednici sa ne bucuram de fericirea eterna! Unii oameni sunt trimisi pentru a-i invata pe altii cuvantul lui Dumnezeu... iar acestia, la randul lor, sa-i invete pe altii.Pe Pamant, unii trecem acest test, iar altii nu, si cred ca stim cu totii care sunt consecintele in cazul in care il picam.
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Rezumatul pe care l-ai făcut reprezintă un argument fie că Dumnezeu nu ne-a creat, fie că Dumnezeu nu înseamna Binele Suprem şi nici nu este omniprezent-omniscient-omnipotent, fie că Dumnezeu nu există. În fapt, se vădeşte că acest documentar pe care l-ai vizionat promovează teoria evoluţiei speciilor, darwinismul.
In primul rand ca nu d-zeu ne-a creat. Setea omului de bogatie si dorinta de confort a acestuia cauzaeaza poluarea planetei. Se distrug mii de hectare de padure, imprastiem sute de mii de metri cubi de gaze toxice in atmosfera si multe altele si nu facem mai nimic ca sa oprim asta. Nici macar o banala curatire a unui parc sau a lizierei unei paduri.De ce? Ptr ca suntem prost educati din familie si din scoli, pentru ca luam cele mai facile exemple si in general pe cele negative. Ne place sa iesim in evidenta prin shmekerie, cocoshism, falsa eleganta si prostie.
Dumnezeu nea creat ca sa-i calcam pe urme, de aceea a fost creata si Biblia car e ca un fel de carte a trecutului si a viitorului, iar noi trebuie sa o respectam.
Aceasta intrebare eu nu cred ca are raspuns pursi simplu dumnezeu a vrut sa ne dea nastere cu tote ca el stya ca vom face ce am acut
Oamenii sunt capabili atat de fapte marete precum si de fapte ingrozitoare. Trebuie doar sa ne intrebam ca sa alegem: calea usoara sau calea corecta. In mod normal, este mai usor sa faci o fapta rea decat una buna, aceasta dn urma necesitand un efort. In baza acestui fapt cred ca putem spune ca omul este, de cele mai multe ori, o faptura lenesa.
Subiectul atins este foarte delicat si poate genera polemici sau discutii interminabile, insa placute, cel putin pentru mine.In general, tot ce are legatura cu distrugerea sau cu lezarea, este generat de un singur lucru:ego-ul.Suna ciudat poate, dar pentru ca intalnim foarte des ideea, am asimilat-o ca fiind comuna.Insa omul este fooooarte avid de atentie si de putere. Puterea inseamna bani. iar omul de rand este doar o zecimala in cifrele unora de afaceri. tu ai pus accent pe partea sentimentala e problemei, ceea ce este cel mai important pana la urma, insa ideile de genul asta sunt pana la urma inabusite.Interesele sunt foarte mari.Prea mari pentru mintea mica a unui om care isi numara banii cu magnetul...lista e lunga:new world order, masonii, guvernul mondial, etc