HepHap
| HepHap a întrebat:

Http://stirileprotv.ro/......drala.html

Campania de strangere de fonduri pentru Capitala Neamului e un meritoriu demers de marketing si are si o umbrela, niste beneficii subliniate chiar de Patriarhia Romana:"Va rugam sa ajutati la constructia Catedralei Mantuirii Neamului, pentru a fi inscrisi pe pamant si in cer intre ctitori!"

Lucrurile se complica putin cand mesajul e dat mai departe de preoti. Unul declara: "Orice credincios care participa la construirea unei biserici, indiferent de suma pe care o da, e scris in Ceruri, in Cartea Vietii lui Dumnezeu".

Ok, inteleg sa fiu trecut in randul ctitorilor, dar ce inseamna pentru mine, contribuabilul, "inscrierea" din Ceruri? Avand in vedere faptul ca mantuirea nu se cumpara, voi avea vreun beneficiu?

10 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Daca stai bine sa te gandesti, odata ce ai contibuit material, acolo unde materialul nu are ce cauta, ci doar spiritualul, cred ca poti sa-ti iei gandul de la cer. Cum pot fetele bisericesti sa instige la asa ceva? Sau, o fac inconstient? Mi-e greu sa cred.

| Alphawolf a răspuns:

Problema este a societatii. Societatea incurajeaza asfel de tupeuri. Sunt foarte multe persoane care pun botu' la orice sustine Biserica sau un anumit popa, iar asta le intretine tupeul la o noua incercare. Noi, prin increderea acordata, am facut din preoti superoameni, deci e vina noastra. Tacerea si nepasarea ii face vinovati pe cei care sunt capapabili sa vada anormalul promovat de Biserica. Intrebarea este: Biserica, preotii sunt inconstienti sau ne ia de prosti?
Romaniei catedrala ii trebuie? Sa fim seriosi, putem construi si zece catedrale, sa ne rugam in orice limba, in orice mod si la orice zeu, ca tot ne mananca cainii. Eu nu vad beneficiile care le-ar aduce o catedrala. De ce trebuie credem si sa sustinem convingerile unora? Naivitate, subiectivism, frica si dorinta.

| ramona30 a răspuns:

Avem 18 300 de biserici, sunt peste 50 000 de angajati in domeniu bisericesc, suntem de departe cea mai credincioasa tara din UE. Sa vedem la ce ne-au ajutat lucrurile acestea. Suntem cea mai saraca tara din UE, cei mai corupti si (dupa numarul de religiosi) si cei mai prosti. Dar fericiti cu Duhul. La noi zici Isus si tragi apa la wc.

| Dmonik a răspuns:

Ma vad nevoita sa-ti explic.
Stii cum functioneaza internetul? Cam asa si cu "reteaua" asta divina...te loghezi instantaneu! Nici nu iti dai seama cand ai devenit userul favorit, ca pe tup.
Si nu uita: Îngerii se uită-n casă,
Văd şi spun, iar Moşul are
Colo'n cer, la el in tindă,
Pe genunchi o carte mare.

Cu condei de-argint el scrie...
*Mosul - a se citi...EL!
*cartea - Cartea Vietii lui Dumnezeu, nu? big grin

| ania a răspuns:

In Biblia mea, Mantuitorul meu spune ca El a adus vremea in care inchinatorii adevarati se inchina creatorului lor, nu intr-un loc anume ci in duh si-n adevar si ca pe pamant era multumit si daca de multe ori nu avea unde sa-si plece capul.Nu-mi vine sa cred ca si-a schimbat gusturile.
Daca se putea rezolva mantuirea noastra cu o catedrala nu cred ca se mai obosea sa se intrupeze si sa moara pentru noi.

| carpediem a răspuns:

Parca banu' e ochiul dracului. Sa ceara bani lu' God ca la noi e criza.Si sa isi bage undeva cartea aia cu tot cu cerurile lor, de nesimtiti.

| Kosuchin a răspuns:

Hmmm...as da macar 10 bani, da' n-o sa mai am marunt pentru guma de mestecat.sorry (mini)catedralaa...

| SatanaInIzmene a răspuns:

Nu va mai mirati.Mai nou, preotii au o legatura unica cu D-zeu.Cartea aia a Vietii avea cateva pagini goale si Sefu´ a zis : Bai, preotilor, cine sare cu euroiu si doläroiu sa facem noi Catedrala Neamului ( nume siropos ca sa atraga tantali ), il scriem aici si-i iertam si 50 kg de pacate.Cine nuuuuuu da, dracu´ l-a luat.La cazan cu el,il dam in clocot de n-spe mii de ori si apoi il jupuim.S-a inteles?!

Doamne, iarta-ma, prefer clocoteala.Stiu,e nasol, da´ bani pentru burtosii tai nu dau.Pai din cate stiam eu, banii sunt ochiul dracului, aduc numai dezastre thinking Parca mesteru´ Manole n-a avut nevoie de finante.Ala avea doar credinta si pe Ana sacrificiu.

Hep, pune-ti lacat pe portofel, ascunde-l bine si fugi.Credinta e in suflet, nu intre zidurile Catedralei.

| Azm a răspuns:

Asta-i mai putin important. Important este ca dupa ce au cerut in stinga si-n dreapta malai, au socotit ei si au ajuns la conclizia ca or sa aiba prea mult, asa ca vor sa faca doua catedrale. Una mica si una mare. Mai intii o fac pe aia mica, sa vada oile cum o sa arate aia mare si ulterior, linga aia mica or s-o faca si p-aia mare. Sint dati dreaku popii astia, ca oricum nu dau din buzunarul lor, are cine sa le plateasca fanteziile.

| Esf22321 a răspuns:

Da frate ai dreptate de ce să nu ne vindem tot din casă pentru a da bani să se facă biserice peste biserici, catedrale peste catedrale în loc să se dea bani la azile de bătrâni, orfelinate, spitale care sunt în paragină şi mizerie? Românul tace şi înghite toate prostiile, vrând să facă biserici, că de, Dumnezo poate îl ajută să treacă mai departe. TREZIŢI-VĂ FRAŢILOR! Şi ce vrăjeală, auzi, cică orice credincios care depunde bani va fi trecut în cartea pu*ii ca să ce? Să ne ierte "bunul" Dumnezo păcatele? Vom avea mai mult noroc în viaţă? Mai mulţi bani, femei, maşini şi mai puţini "dusmani"? România se duce de râpă iar noi o împingem cu putere...