5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Inteligent tipul si cu simtul umorului. Mi-a placut faza cu fetita care il desena pe God ( - lumea nu stie cum arata God. - acum o sa stie)

| N0xEterniS a răspuns:

'' Scoala nu-ti testeaza inteligenta, iti testeaza memoria. ''

| anonim_4396 a răspuns (pentru N0xEterniS):

Nu cred ca ai dreptate,intru-totul. Chiar si sistemele slabe de invatamant testeaza si inteligenta,desi fac putin pentru a o dezvolta. Ca dovada,sunt examenele pentru materii ca fizica,matematica,chimia,etc.,asa zisele stiinte exacte,la care se constata cele mai multe insuccese si unde memoria nu are rolul determinant. Cu o memorie foarte buna,deci cu un bagaj de informatii primare,pe care insa nu ai fost invatat,sau poate nu poti (nativ) sa le folosesti in asa fel incat sa fii de folos celorlalti,poti ajunge in cel mai fericit caz,curiozitate de circ. In fond,Ken Robinson accentuiaza necesitatea ca societatea –si aici am in vedere nu numai scoala – sa descopere cat mai de timpuriu, talentul(preocuparile,plcerile)de care da dovada copilul,pentru a i le dezvolta. Idealul,pe care insa datorita naturii umane nu-l vom atinge niciodata,este ca munca pe care o facem pentru castigarea exitentei,sa o facem din totala placere si nu din necesitati financiare. Scoala,mai ales la inceputul ei,are insa si datoria,ingrata cosiderata de unii,de a ne obliga sa acumulam cnostinte de ordin general,care ne permit sa ne descurcam in societate. Imagineaza-ti ca ai fii o foarte buna balerina (apropo de exemplul din expunere},dar nu ai cunoaste nimic din matematica,fizica,istorie,etc.,care aparent nu au legatura cu baletul,crezi ca te-ai descurca multumitor in viata de zi cu zi? Ai deveni o victima usoara pentru toti,intrucat esti fortata sa fii de acord cu ce spun, tu neavand notiuni care sa-ti permita sa le judeci afirmatiile. Cred ca,cel putin la stadiul actual de dezvoltare sociala,in primele patru clase accentul trebuie pus pe acumularea de cunostinte de cultura generala si pe modul in care le poti folosii (deci cum sa judeci). Pentru cei care de mici dau dovada de talente deosebite intr-un deniu,pot fi incurajati sa si-l dezvolte in afara orelor obligatorii,aceasta nefiind decat o placere pentru ei.
Eu personal,nu sunt de acord cu tot ce a spus Ken Robinson,mai ales despre felul in care sa privim si sa pegatim copii pentru viitor,dar asta este o alta poveste,care necesita discutii mult mai ample.
In concluzie cred ca nu este bine sa dam verdicte, daca nu ne nuantam si mai ales motivam punctelede vedere. Daca urmaresti si categoria "Religie", cred ca nu numai credinciosi, dar si ateii, dau verdicte categorice.Atunci insa cand sunt pusi si sa le explice logic, sau prin prisma cunostintelor la care fac trimitere, dau dovada de lacune serioase. Deci in ultima instanta folosesc si ei tot credinta, dar nu in religie.Asata-i singura deosebire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un post (sub forma de intrebare) de-al tau care sa-mi placa, aceasta este a 2-a surpriza pe ziua de azi.

Am downloadat video-ul in m.p.c., l-am vizionat cap-coada, ma aflu intru-totul in asentiment cu opiniile si afirmatiile dezvaluite din acea conferinta sustinuta de catre prof. universitar Kenneth Robinson.

Ideea de ed., in other words prog. unui set de conceptii stridente si cu repercursiuni in viata sociala a viitorilor adulti.Ingradirea,,freethinking-ului" la la all that, and so on.Nu stau sa repet ceea ce s-a mai spus. Oricum, thanks for sharing! Desi stim deja ca pana nu se aduc propuneri reale, faptice, de reorganizare a acestei institutii, ei bine, aceste idei raman la nivelul unor simple discutii, chiar daca sunt impartasite unui grup mai numeros.Personal cred ca este vorba de o mentalitate ce stagneaza, pentru moment cel putin, atunci cand ne referim la ed., ce reprezinta si ce ar trebui sa reprezinte.
Voi mai frunzari prin art. sale, pana atunci prefer sa ma rezum doar la cateva cuv.

Ce mai pot spune este ca mi-a placut modul de expunere, cea intr-un stil comic, m-am simtit ca si cum priveam o scena dintr-un stand-up comedy, pentru ca da, nu de putine ori pana acum divertismentul a fost folosit si cu scopul de a evidentia un fapt evident, ori de a aduce-n prim-plan o alta perspectiva s.a.
De asemenea, mi-a placut mica povestioara ce facea referire la dna. Gillian Lynne, si care a servit drept pilda publicului.

Asta e prima si ultima oara cand postez acest art.,,, so there you have it (...)" :D, citeste-l, nu sunt 5 min. pierdute aiurea.

http://homeschooling.urbankid.ro/......bucuresti/

| Buresbista123 a răspuns:

True