Universul se dilata, dar nu putem spune ca se dilata in ceva anume, el nu ocupa alt spatiu, pentru ca dincolo de el nu exista spatiu, nu exista absolut nimic.
El singur se delimiteaza si isi face forma, doar el exista, doar el poate fi luat in discutie.
Si tu ai ajuns userul anului...
Entitatea care-l contine ii da forma, la fel cum corpul tau este creat pe spiritul tau
Ce entitate?
Asta nu-ti pot raspunde eu, intreaba universul si afla
Cum sa intreb universul? O_o Universul nici macar nu vorbeste.
o sa fi surprinsa, daca esti atenta, acum nu te astepta sa-ti vorbeasca o voce, orice chestie intuitiva pe care o percepi e un raspuns
pur si simplu intrebi in gand sau cu voce tare ce vrei sa intrebi, asa cum ma intrebi si pe mine, cu ce sunt eu mai real/ireal decat universul
Suna interesant, dar am facut de multe ori asta si n-am primit nici un raspuns
S-ar putea totusi sa fie un gard ceva, chiar la margine, poate din sarma ghimpata sau din "cattle-panels".
Ala i big bang, universul cand avea 380 de mii de ani, nu este infinit el se extinde in fiecare secunda trecuta
bine timpul planck e altceva
Universul are o forma.
acea fotografie e a unui univers de dupa big bang, daca e rotund sau patrat nu stiu, e posibil sa fie rotund din moment ce stelele, galaxile, gaurile etc sunt rotunde
Dar ce il delimiteaza?
nimic
Ce ii da forma?
gravitatia
Bineinteles ca nu e infinit: http://www.descopera.ro/......mina-totul
Legile fizicii il delimiteaza si ii dau forma.
Nu sunt foarte sigur că vreun om ar putea face o hartă a întregului Univers ci în cel mai fericit caz, în funcție de evoluția tehnologică să cartografieze părțile lui vizibile. Mai am și convingerea că Universul nu e infinit ci că dimensiunilor lui ne lipsesc date importante care ne-ar putea ajuta să-i aflăm limitele. La fel de adevărat este și faptul că atâta timp cât nu cunoaștem limitele lui, nu greșim deloc să folosim termenul "infinit".
Cât despre forma pe care ar putea s-o aibă, eu cred că mulți cercetători fabulează.
Oare faptul ca e intr-o continua crestere "Datele culese arata ca Universul se extinde cu o viteza mai mica decat se credea initial" nu denota tocmai faptul ca este infinit? Ce este infinitul daca nu ceva ce nu se termina? Ce il delimiteaza nu as putea spune, eu as fi mai curioasa ce e dincolo, acolo unde acum inca nu e Unviers.
Universul are un inceput si asta il face finit.
fetitaCUPiscoturile întreabă: