| dragos9234 a întrebat:

Http://www.yoda.ro/......sului.html
Universul nu este infinit.
Universul are o forma.
Dar ce il delimiteaza?
Ce ii da forma?

20 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Universul se dilata, dar nu putem spune ca se dilata in ceva anume, el nu ocupa alt spatiu, pentru ca dincolo de el nu exista spatiu, nu exista absolut nimic.
El singur se delimiteaza si isi face forma, doar el exista, doar el poate fi luat in discutie.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Spațiul în care este creat!
Pa, pa.

| dragos9234 explică (pentru Legiuitoarea):

Si tu ai ajuns userul anului...

| Shammal a răspuns:

Entitatea care-l contine ii da forma, la fel cum corpul tau este creat pe spiritul tau

| anonim_4396 a răspuns (pentru Shammal):

Ce entitate?

| Shammal a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta nu-ti pot raspunde eu, intreaba universul si afla

Cum sa intreb universul? O_o Universul nici macar nu vorbeste.

| Shammal a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing o sa fi surprinsa, daca esti atenta, acum nu te astepta sa-ti vorbeasca o voce, orice chestie intuitiva pe care o percepi e un raspuns
pur si simplu intrebi in gand sau cu voce tare ce vrei sa intrebi, asa cum ma intrebi si pe mine, cu ce sunt eu mai real/ireal decat universul tongue

Suna interesant, dar am facut de multe ori asta si n-am primit nici un raspuns thinking

| Inferno a răspuns:

Este doar Universul vizibil.

| sabin89 a răspuns:

S-ar putea totusi sa fie un gard ceva, chiar la margine, poate din sarma ghimpata sau din "cattle-panels".

| RAY a răspuns:

Ala i big bang, universul cand avea 380 de mii de ani, nu este infinit el se extinde in fiecare secunda trecuta
bine timpul planck e altceva
Universul are o forma.
acea fotografie e a unui univers de dupa big bang, daca e rotund sau patrat nu stiu, e posibil sa fie rotund din moment ce stelele, galaxile, gaurile etc sunt rotunde
Dar ce il delimiteaza?
nimic
Ce ii da forma?
gravitatia

| Mădă0611 a răspuns:

Bineinteles ca nu e infinit: http://www.descopera.ro/......mina-totul

Legile fizicii il delimiteaza si ii dau forma.

| WhatheWow a răspuns:

Nu sunt foarte sigur că vreun om ar putea face o hartă a întregului Univers ci în cel mai fericit caz, în funcție de evoluția tehnologică să cartografieze părțile lui vizibile. Mai am și convingerea că Universul nu e infinit ci că dimensiunilor lui ne lipsesc date importante care ne-ar putea ajuta să-i aflăm limitele. La fel de adevărat este și faptul că atâta timp cât nu cunoaștem limitele lui, nu greșim deloc să folosim termenul "infinit".
Cât despre forma pe care ar putea s-o aibă, eu cred că mulți cercetători fabulează.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-ar putea sa existe mai multe universuri iar universul nostru sa fie doar o bula printre alte universuri. Nu se stie ce il delimiteaza, insa trebuie sa te gandesti si la faptul ca sunt mai multe dimensiuni iar noi nu percepem decat 3... deci cam imposibil de aflat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Îl delimitează spaţiul, gravitaţia îi dă formă.
Te pup!

| Morphines a răspuns:

Hm, inca nimic nu este sigur...

| Havok83 a răspuns:

De obicei gravitatia si celelalte elemente.Este un lucru foarte ciudat.

| Senariana a răspuns:

Oare faptul ca e intr-o continua crestere "Datele culese arata ca Universul se extinde cu o viteza mai mica decat se credea initial" nu denota tocmai faptul ca este infinit? Ce este infinitul daca nu ceva ce nu se termina? Ce il delimiteaza nu as putea spune, eu as fi mai curioasa ce e dincolo, acolo unde acum inca nu e Unviers.

| suffarstar a răspuns (pentru Senariana):

Universul are un inceput si asta il face finit.