| Mădă0611 a întrebat:

Https://www.boredpanda.com/anti-peta-hate-rant-dear-tumb 1r/

E etic sau nu ce fac cei de la PETA? Care e mai ipocrit si ignorant, cel care zice "un animal domestic nu se poate descurca printre oameni, il salvam eutanasiindu-l", sau cel care zice "lasa-l sa traiasca, in cusca, pana cineva il ia acasa", desi ma indoiesc ca merg astia din urma sa verifice in ce conditii sunt tinuti cainii, cum se simt fiind inchisi, stiindu-se abandonati (https://www.youtube.com/watch?v=iFs6tF5KY8w) s-a.m.d.

(nu imi veniti cu chestii vegane, ma intereseaza ce intreb, etica, psihologie, filosofie, alea alea).

Legat de faptul ca au luat animalele de companie si le-au omorat, nu am chef sa ma documentez, dar tin minte un articol despre niste americani, adulti, care aveau vreo 2 cateluse, pe care le violau, des probabil, ca le-au lasat cu rani in zona respectiva.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Un animal domestic nu se poate descurca printre oameni
e o prostie sa afirmi asa ceva, doar e domestic logic ca se poate descurca printre oameni, dar desigur nu e bine sa i lasam pe strada ca pot deveni violenti sau uni le provoaca, era bine sa fie adoptati de catre oameni iar cei care nu sunt adoptati sa se gaseasca o solutie dar nu tinuti in cusca desigur

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Nu se poate descurca pentru ca, de exemplu, cainele daca vaneaza, e agresiv, dom'le, trebuie batut, sau inchis. Cateii mei cauta soareci, desi-s mari, puiul e labrador, nu 100%. Daca mergem la scaldat, prind multi sobolani pe apa, iar daca sapa la vecini, primesc amenintari cu moartea, ba otrava, ba secure, chestii de astea pe care le fac oamenii, acesti homo sapiens ai lumii.

Pitbullii, fiind foarte agresivi, trebuie tinuti doar inchisi. Aia nu-i viata.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Exista oameni buni si rai mady, din pacate cei rai sunt tot mai multi

Deci, e etic sau nu ce fac cei de la peta?

Normal ca nu e etic

De ce?

"un animal domestic nu se poate descurca printre oameni, il salvam eutanasiindu-l",

Da. Parca ti-am recomandat Mar adentro, sa vezi ce simte cineva care nu poate trai, desi e viu. Eu nu vad nimic rau in eutanasiere, care e o moarte pasnica, fara suferinta.

De unde stim ca nu va fi adoptat de cineva?

Si-i tii inchisi pana cineva o sa-i ia? In iarna au murit cativa la un adapost. Stateau oricum in frig, aveau custi in care le era mai frig decat daca erau liberi, fara cusca. Tu ai vrea sa stai inchis vreo 10 ani doar ca sa te ia o familie si, cel mai probabil, fiind bolnav, o sa mori la scurt timp, in suferinta?

Daca ne luam dupa exemplu tau ai dreptate, dar hai sa nu ne pierdem speranta si sa dam o sansa fiecarui caine sa isi gaseasca stapan, pot fi solutii mai bune gen castrarea cainilor vagabonzi

| SG1995 a răspuns:

Da, eutanasia o gasesc etica.

Întrebări similare