| Inferno a întrebat:

Https://www.youtube.com/watch?v=Go_LIz7kTok

Nu este fascinant cum un organism lipsit de creier si implicit de de orice gram de inteligenta se comporta intr-un mod pe care majoritatea l-am identifica ca fiind inteligent?

Acel vierme nu stie cum arata o pasare, o omida sau un melc, nu stie ca pasarilel mananca omizi si melci si nici nu are resursele necesare pentru a putea intelege lucrurile de mai sus. Prin urmare intregul sau comportament este pur instinctual.

Putem vorbi de inteligenta in acest caz?
Si daca da, cine este posesorul ei? Viermele, natura, cine?

8 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Mecanismul selecţiei naturale?

| Inferno explică (pentru NOname):

Ce vrei sa spui?

| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Că felul în care funcţionează selecţia naturală se întâmplă să fie unul inteligent.

| Inferno explică (pentru NOname):

La semnul intrebarii ma refeream. Ce vrei sa spui cu el?

| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Că mă întrebăm oarecum dacă o fi aşa sau mă înşel.

| ToKen a răspuns:

Nu cred ca e vorba de inteligenta, ci de instinct.

| Porcusorul a răspuns:

Inteligenta este capacitatea de a acumula si folosi informatii extragenetice. Viermele nu sotcheaza nicio informatie din mediul inconjurator, totul fiind incastrat in codul lui genetic. Astfel nu poate fi vorba de inteligenta, ci doar de adaptare eficienta pentru supravietuire.

| godge a răspuns:

Inteligenta e greu de definit... exista mai multe forme( vizuala, auditiva, analitica, artistica, kinestezica (miscare) si altele) si e probabil ca omida sa posede intr-o oarecare masura anumite forme ale inteligentei cum ar fi cea vizuala sau kinestezica.