"putem explica fenomene reale, predictibile printr-o teorie bazată pe probabilități?"
Cand a fost asta o problema?
Exemplul trivial este ca daca arunc 100 de zaruri simultan pot sa prezic, cu o acuratete destul de mare, faptul ca suma zarurilor va fi in jurul valorii de 350. Daca repet experimentul de un numar de ori ce tinde la infinit, atunci atunci acuratetea cu care pot prezice valoarea medie a rezultatelor va tinde spre 100%.
Incertitudinile din fizica cuantica sunt parte intrinseca a realitatii si sunt tot ce ai nevoie pentru a respinge premisele unui sistem determinist.
Majoritatea de pe TPU nu poate căuta ceva pe google și nu știu să se masturbeze și tu întrebi de abordarea cuantică. Funny
Daca eu nu seman nu vine zeita fortuna sa imi aduca seceris. Deci exista o ordine in care trebuie sa bat la poarta. Am prieteni care au doua porti. Prima data sun la interfonul de afara dupa aceea la cel de dinauntru. Pana nu sun la cel de dinauntru nu imi deschid (pe degeaba sun la primul).
Ce probabilitate sau adivinitate am eu atunci cand imi astept roadele? Deci nu am, credem in ordine.
Doar Poetii cred in posibil si general si fug de particular. Istoricii explica eveninente, pe cand Poetii sunt evazivi si cu posibilul.
Ce este mai de pret, sa crezi ceea ce este común, habitual si uzual care este la mana ta, sau ceva ce nu sta in mana ta insa tu astepti ceva din mana lui? Iti pui speranta in extrinsec este rau.
Probabilitatea asta este in dispozitiv ca sa produca temperamnt dopaminergic. Nu sunt bune expectativele si anticiparile de recompensa. Produc tensiune poporului. Oamenii au nevoie de securitate si stabilitate.
Platón in Republica VI 484B spune ca poetii delireaza (nu sunt creativi) cad in hibris. Trebuie eliminati flautistii si lasati doar cei care canta la lira ca aia nu produc afectiune ci afectivitate.
andreea_3150 întreabă: