Sa ne identificam, o facem des. Asa apar tot felul de relatii dezechilibrate. Ne identificam cu celalalt, problemele lui devin ale noastre iar asteptarile noastre, ni le imaginam ca fiind ale celuilalt. Deci, identificarea cu ceilalti exista, insa e departe de a fi sanatoasa. Sanatos e sa fim in individualitatea noastra. Putem obtine o lume mai buna, daca ne cunoastem mai bine si ne intoarcem mai mult catre noi insine.
Hmm... nu prea am inteles intrebarea, dar am auzit proverbul asta: Esti ceea ce mananci, banuiesc ca si asta ne face diferiti de ceilalti.
Feicare este cea ce ii dicteaza sufletul sa fie.
Ideea cu anturajul, influenta celor din jur asupra noastra, etc, sunt doar povesti. o lume mai buna incepe cu fiecare din noi.
Fiecare suntem ceea ce suntem. Tocmai citisem o carte in care se spunea ca suntem suma prietenilor, cunoscutilor, suma tuturor oamenilor pe care ii intalnim. Fiecare are o mica influenta asupra noastra. De acolo si proverbul: Spune-mi ce prieteni ai ca sa iti spun cine esti. Putem obtine o lume mai buna, dar trebuie sa existe multi care sa isi doreasca asta. In momentul actual sunt multi carora le trece viata prin viata ochilor fara sa se bucure intr-adevar de ea.
anonim_4396 întreabă: