| YourDailyApple a întrebat:

Iadul... pentru ca ne tot este frica de el! Vreau sa intreb : daca dumnezeu este omniprezent atunci asta ar insemna ca fiind pretutindeni in acelasi timp este prezent si in iad. Intr-o exprimare mai vulgara dumnezeu este si la dracu`, nu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alphawolf, hinduismul, budismul, taoismul si confucianismul - il concep pe Dumnezeu in mod diferit sau nu presupun deloc o fiinta suprema.
Iar crestinismul, isi are originile in Iisus din Nazaret, despre care afirma ca este alesul (Hristos) lui Dumnezeu.
Nicotine, mie nu-mi este frica de ''iad''! Mie imi este frica de altceva, si anume - de actiunile pe care le desavarsim, si cam ar trebui sa le platim in functie de... suportand consecintele.
Dumnezeu, e pretutindeni, adevarat, plecand de la definitia cuv. ''omniprezent sau, e omniscient, Dumnezeu cunoaste orice... asta tine de niste caracteristici ale Acestuia, nu vad legatura cu iadul, care e locul unde sufletele a celor pacatosi, trebuie sa ajunga.

24 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

@Silencer, crestinismul nu sustine un dumnezeu panteist. Din cate stiu eu(poate gresesc), hindusii si budistii cred intr-un dumnezeu panteist.

| mihaibrasov a răspuns:

Da, dar Iadul e de fapt o metafora in Biblie, transformata de bisericile meschine intr-un loc de care oamenilor trebuie sa le fie foarte teama... Iadul e raul din oameni. Atat. Nu un loc cu foc vesnic si balauri.

| Razvan a răspuns:

Eu cred ca toata lumea era fericita daca exista acel Puragatoriu. Daca el exista, Iadul era suspendat din functie.Si eu imaginatie, toata lumea imi spune asta mereu, dar parca nici atata cat au avut aia care au descis Iadul. E un fel de Romania in anul 2050hee hee

| Necrophagist a răspuns:

Asa e! Dumnezeu este si intr-o pizza stricata de 5 ani, in calcarul closetului meu, este si in fecalele lasate in zorii zilei de vrabioarele de afara, este in chilotii xxl intinsi cu grija de vecinul meu pe balcon, este si intr-un muc scurs de-al unui mort in timp ce asteapta groparul, este si in Co2-ul emanat de mine la o betie. ce mai.si in borala mea cea sfanta prin prezenta Lui... Dumnezeu este omniprezent cu adevarat! Daca voi vrea sa nu imi curga mucii la moarte in sicriu, prin,, sfarsit bun''eu inteleg sa Il rog sa imi ramana in nas si sa nu imi vina in gura.

Alphawolf:Si ce.Hegel era hindus?
Probabil m-am dus inspre un stoicism ironic insa cum spunea David.
,, Unde ma voi duce departe de Duhul Tau, şi unde voi fugi departe de Fata Ta? Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in locuinta mortilor, iata-Te şi acolo; Daca voi lua aripile zorilor, si ma voi duce sa locuiesc la marginea marii, si acolo mina Ta ma va calauzi, şi dreapta Ta ma va apuca.''

Nu vad diferenta iar asta pentru prima data nu se datoreaza faptului ca am mancat banane cu fasole la prinz si vad triplu:
Ori esti in iad si regreti ca nu Il vezi pe Dumnezeu
Ori esti in rai si trebuie sa ingenunchezi laudandu-L pe Dumnezeu ce frumos si intelept e pe vecie
Care idiot umflat cu cannabis ar alege a doua varianta?

Are dreptate crinu
Dumnezeu ne-a lasat liberi arbitri si pentru ca ne iubeste.pentru ca ne iubeste si tocma de asta daca facem imputita greseala de a savarsi un pacat din cele peste un miliard existente in viata noastra de pe pamant. ne trimite in iad unde o sa ne impunga diavolul cu furculita, o sa murim non stop, o sa plangem vesnic, o sa stam nemancati cu dintii sparti si chistolu la urechi in timp ce Satan o sa bea sangele nostru strangandu-ne cu lantul de gat prin gunoaie. Iar noi o sa regretam ca nu suntem colea in rai sa ii sarutam picioarele lui Iisus.Mai pe romaneste avem libertatea de a alege intre perfectiune si o vacanta eterna si incinsa cu Satana.

| Gospell a răspuns:

Psalmul 138 :
8. De mă voi sui în cer, Tu acolo eşti. De mă voi coborî în iad, de faţă eşti.
9. De voi lua aripile mele de dimineaţă şi de mă voi aşeza la marginile mării
10. Şi acolo mâna Ta mă va povăţui...

| Zenithf a răspuns:

Grozav raspuns @TILICA, doar ca ai ignorat un lucru, El stie deja ce gandim noi, El stia asta inca inainte ca noi sa ne nastem.
Nu, @Nicotine, iadul poate fi mai degraba definit ca locul lipsit de Dumnezeu, noi cei care vom ajunge acolo vom suferi mai mult din cauza aceste lipse decat din orice chin ar imagina ala rau.

| GyeBaek a răspuns:

Da Dumnezeu are putere si asupra iadului.

| greudespus a răspuns:

Multa batjocura. Unii spun aici ca D-zeu exista, dar este rau, pentru ca ne pedepseste daca noi suntem rai.
Nu o face de fiecare data, ci doar la final, cand ne-am configurat, fara intoarcere.Si totusi este rau, pentru ca nu ne iarta desi are putere.
Totusi asa zisul iad, daca nu exista momentan? Este bine sau rau?
In rest vad ca toti gandim posibilitatile nevazute ale creatiei, si nu vedem greseala de zi cu zi. Nu avem relationare cu cel ce ne tine vii.
Tot din vina Lui oare?

| deeeeeebora a răspuns:

Faci ce faci si vrei sa intelegi numai ca sa gasesti nod in papura...
Dumnezeu cand la dat pe Lucifer afara i-a dat iadul si toti cei ce il urmeaza vor primi acelasi loc.in timpul vietii noastre, noi ne putem intoarce la Dumnezeu.in momentu' in care am inchis ochii nu. apoi te asteapta Acela pe care L-ai slujit.

| MuadDib a răspuns:

Iadul este un teritoriu autonom care este in aceasta stare datorita dorintei Domnului. dupa ce omenirea se va sfarsii iadul si "locuitorii"vor fii dezintegrati disparand si ca spirit.

| Gaby_3536 a răspuns:

@nicotine, ideile crestinatati sunt false.

| alexxandra_6637 a răspuns:

Mai nu stiu acum nu am fost acolo sa vad daca exista sau nu. Din cate stiu eu el este omniprezent dar nu sta si in iad. Absolut tot e controlat de el pana si infernul. (cel putin asa ne-a zis profu de religie)

| DozzeDEPEfacebook a răspuns:

Nu.eu sunt de parere ca biserica este o forma de manipulare. Dumnezeu si Diavolul sunt de fapt niste energii, prezente.cum este si sufletul dupa ce moare. o prezenta, energie[am simtit pe propria piele] aceste lucruri au fost expuse in media pentru a explica faptul ca acolo unde este rau este si bine.pentru ca de regule ce r urat se pune primul.deci daca exista calau si condamnare, exista si avocat si libertatehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cit oi fi stat tu sa mesteci intrebarea asta waiting sa stii ca Dumnezeu este pese tot, a fost si in tine cind ai pus aceasta intrebare incercind sa afle, prin tine care esti lucratura Domnului, ce gindeste TPU despre Dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum putem sa ne dam cu parerea dar de ce nu ar fi domnezeu si in iad... Cum biblia spune ca dragostea lui fata de oameni este nemasurabila, de ce nu ar veghea si asupra celor care au gresit si au ajuns in iad?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Rapus apoi m-am asezat pe-o stinca/La capatul calatoriei mele/Se deschidea prapastie adinca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Wow, aici e cu citate "rapus de alcool m-am dus in iad sa ma incalzesc chiar daca faptele-mi erau curate"
"din nevoie de bani si fara putere de convingere am inventat un bau bau ca sa-i sperii pe ceilalti"
"creatia e sfanta, mai ales daca scrii baliverne pana la ultimul fum de iarba"
"oare stie cineva ce tampenii gandesc eu acum?"...matei, ioan...
"atunci cerul s-a deschis si au coborat ingerii...erau reduceri la carrefour"
Oricum, Dumnezeu a fost in mine cand am postat asa ca incercati sa nu il judecati. happy Bravo @Tilica! bine ca dai si o explicatie care sa spulbere orice dram de credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este. iadul este un loc unde Dumnezeu nu are interes. poate intra si schimba ce vrea acolo, dar asa cum cei ce sunt acolo nu l=au cautat cat au trait, si au slujit dracului, tot asa Dumnezeunu-i mai cauta fiindca nu are de ce. iar cei de acolo asa cum l-au injurat pe Dumnezeu si l-au hulit cand erau in viata, tot asa fac si acolo. iadul nu este numaidecat dupa moarte.cat esti in viata si traiesti in pacat esti mort pentru Dumnezeu.cand te nasti din nou, adica atunci cand parasesti calea pacatului, te nasti in viata vesnica, modul tau de exprimare, se vrea teribil, dar hula impotriva lui Dumnezeu, si a duhului Sfant este aducatoare de moarte vesnica. e bine, chiar daca nu esti credincios, sa pastrezi o dreapta masura intre cele sfinte si celelalte.de ce? pentru un cat de mic echilibru in viata.fiindca iad inseamna pacat moarte, rai inseamna sfintenie si viata vesnica.nu cred ca un om rau, poate fi si intelept, asa cum nu pot asocia frumusetea si bunatatea cu uratenia incultura si moartea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@crinu
"Nu este. iadul este un loc unde Dumnezeu nu are interes. poate intra si schimba ce vrea acolo, dar asa cum cei ce sunt acolo nu l=au cautat cat au trait, si au slujit dracului, tot asa Dumnezeunu-i mai cauta fiindca nu are de ce."
Sa stii ca asa e: dumnezeul tau omnibenevolent ar avea puterea sa intervina, insa nu o face, deoarece considera indreptatita o pedeapsa eterna pentru. unele greseli savarsite in decursul a 60-70 de anihappy.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai anonime? ai 60-70 de ani, de viata, si libertatea de a alege.nu a impus Dumnezeu. te-a lasat liber. daca impunea aveai sa spui ca e tiran. daca te-a lasat liber, ti-a spus si riscurile la care esti supus daca alegi gresit, ti-a dat si o posibilitate de a reveni, daca ai cazut in cale.si tu tot gresit faci? pai cine e rau si cine bun mai anonime? el e Dumnezeu si poate ierta. dar in viata reala, daca vezi, ai pe cineva apropiat, care face numai tampenii. ii atragi atentia, ii explici, il ajuti, il obligi pana la urma, dati e fiu, sau nepot sau mai stiu eu ce. dar el o tine tot asa.pai pana la urma ce faci? bai ia du-te tu in puscarie, ca nu poti trai printre oameni.si-l lasi in pace in drumul lui.fiindca asa VREA.

| AnutsaaAnnA a răspuns:

Intrebarea asta...
stiu sigur ca Dumnezeu exista.:X asta este clar. Dumnezeu sigur e in rai. dai in iad nu stiu sigur daca este, pentru ca el este drept, este fff bun, el iubeste oamneii dar este si drept. da. dupa parerea mea el stie ce se intampla si acolo in iad, cred ca ii vegheaza si pe ei... Dumnezeu nu a vrut ca acei oamenii sa se duca in iad. si aceeia erau fii sai. dar ei aleg unde sa se duca prin comportamentul lor si prin credinta lor...nu. sigur nu. dumnezeu nu este cum ai spus tu, sa ma exprim altfel,"diavolul" diavolii sunt aceia care au cazut de la inceput in pacatul mandriei(cum a fost Lucifer unul dintre cei mai importanti ingeri a crezut ca poate fii mai puternic ca Dumnezeu si a cazut in iad, dupa el multi altii asa s-au format diavolii.nu au fost creati de Dumnezeu.nu stiu asa cred si asta se aude si sper ca asa este. daca am gresit cu ceva.chiar imi pare rau.