| KiszMy a întrebat:

Iarăși am avut un vis bizar. Mă aflam la Târgoviște, la cetate, iar acolo era o ambulanță, poliție și lume adunată fiindcă un om protesta pe Turnul Chindiei înfășurat în drapel. Când m-am apropiat de turn l-am recunoscut pe protestatar, era nimeni, altul decât stegarul dac. El vocifera fel și fel de lucruri și amenința că se sinucide sărind de acolo, iar la un momentdat s-a dezvelit de drapel și chiar a sărit. În cădere dimensiunea lui s-a micșorat și a fost prins în brațe de un bătrân din mulțime. Poliția discuta cu bătrânul în brațele căruia protestatarul se chircise. La solicitarea polițiștilor de a-l transporta pe protestatar la spital, bătrânul a răspuns "îl duc la spital dacă e cazul, îl duc!". Polițiștii, care păreau mai degrabă niște cadeți neexperimentați, se contraziceau cu bătrânul care refuzând să se legitimeze l-a scăpat pe protestatar din brațe. Atunci un polițist l-a luat pe protestatar și l-a dus spre ambulanță. Protestatarul țipa "Nu vreau la spital! Refuz să merg la spital! Ia mâna de pe mine!", însă țipetele lui au fost acoperite de sirena ambulanței care tocmai demarase din fața casei vecinului meu.
Știți cumva care ar putea fi semnificația acestui vis?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Visurile sunt doar activitate cerebrala prin care creierul in somn se relaxeaza si produce scenarii uneori legate de ce ai gandit cat erai treaz sau uneori total diferite sau distorsionate. Nu au legatura cu o viata anterioara sau cu vreun suflet calator ce paraseste trupul. Creierul are capacitate remarcabila de a se autopercepe sau a se autoanaliza prin comparatie cu modele stocate in memorie.

| JustBlackNoGrey a răspuns:

Ai o minte sclipitoare si ai fi bun la subiecte de filme.
visul nu are nici semnificatie, e rezultatul imbinarilor pe care le-a facut creierul tau

| Takishima a răspuns:

Vrei sa scrii nuvele s.f? Chiar ai avea ce scrie. Ar fi o idee buna de la care de dezvolti ceva. Ar putea intea in area misticului in genul cum scrie Adrian Melincovici. Am citit un pasaj dintr-una din cartile lui si era tot asa un grup de oameni care au intrat cumva intr-un pasaj subteran si au ajuns sub o cetate. Acolo una din persoane, se gaseste la un momendat singura si incepe sa cada in ganduri adanci de introspectie metafizica pentru locul acela si drmul pana acolo capatau valoare religioasa, nu un pelerinaj ci mai mult reflexie asupea existentei. Acest moment ia loc in singuratate intr-o pestera. Imagineaza-ti un spatiu mare in care tu pari mic. Imediat, impune respect prin imensitatea sa, ca o biserica, Alhambra Spania, daca vrei,( nu are icoane religioase, dar e imensa cladirea, si impune respect, e un loc religios). Acolo on acea pestera, in acea atmosfera intima cu tine insuti, iti gasesti spiritualitatea. Acea pestera se afla sub o cetate. Nu mai tin minte numele. Am citit tare de mult fragmentul si doar o data.
Andrei Melincovici e si jurnalist. Are o personalitate care nu admite lipsa principiilor, are un simt acut al criticii in articolele sale, dar on carti, aproape opus, se vwde personalitayea sa profunda, isi lasa la vedere patetismul, ca o slabiciune. Srie si poezii si romane. Ce stiu eu dintr-un fragment, cred ca este romantic (nu doar ceea ce priveste iubirea cat si, patriotismul).
A avut o relatie cu o fata si cum in iubire nu a fost satisfacut a inceput o calatorie pe jos pana in Italia, la Roma unde se afla coloana lui Traian. Cred ca e payriot, romantic dar si cerebral. Iti poti recicla sufletul daca te impaci cu natura dupa ce i-a lasat o rana mai adanca cineva sau ceva. Calatoriile sunt perfecte.
Mai are o pagina de Fb, Colt de cer, administrata impreuna cu niste prieteni unde se lasau mesaje pozitive, poezii, melodii frumoase tuturor cititorilor.
Cumva patriot in Romania nu poti fi, ca nu mai exista elita oamenilir intelectuali de pe timpul Junimii. Romania nu mai are un Mircea Eliade profesor de religii in strainatate, in Chicago. Un Mircea Eliade in tinerete mergea in Italia sa ia articole altor filozofi si intelectuali, nu sa munceasca precum o sluga si sa mediatizeze romanul ca un taranoi care scuipa si insilta. Nu mai avem Romania de alta daya. Nu exista motiv de patriotism.
Ai parea banal si patetic pe langa un Gigi Becali, la 2 m vezi unu. Trebuie neaparat sa isi zica parerea pe strada un taranoi cu "hăhăhă".
Cand mi-ai zis visul chiar mi-am amintit de acest fragment.
Doar ca pare aproape legat de realitate : un patriot ar fi luat in deradere de ce vrei tu pragmatic la noi. Romantic si pragmatic la noi fac un contrast kitsch.