Fie ca as renunta la maini fie ca nu ..tot nu as putea zbura.
Pentru asta ar trebui sa ai muschii pieptului de 5x ori mai bine dezvoltati, o inima care sa bata mult mai repede o cavitate toracica sporita si oase tubulare.
Pe scurt...degeaba renunt eu la maini atata timp cat trebuie sa renunt la inca 20 de lucruri ca sa pot zbura
Atita timp cit putem zbura si fara aripi nu inteleg pentru ce as renunta la miini...
Da-mi voie sa te corectez. E posibil totusi sa fiu eronat. Pasarile au evoluat din reptile, iar ele nu aveau maini, ci membre superioare si inferioare. Unele au devenit bipede, cum au fost si specii ale dinozaurilor.
Au aparut specii capabile de zbor, membrele superioare deformandu-se si aparand membrane intre degete. In timp, au aparut si pasarile.
Ceea ce vreau sa afirm este ca dupa reptile, evolutia a urmat doua cai: dintr-una au aparut pasarile, din cealalta mamiferele (primele au fost ornitorincul si cangurul).
De aceea, eu afirm ca a avea maini e mai bine decat a avea aripi in rolul membrelor superioare.
Daca ar fi dupa mine, as prefera sa am si maini, si aripi care sa creasca din zona omoplatilor. Dar mi-e bine si asa.
Mai Cristi, n-as renunta la maini. Pentru a vedea lumea de sus, exista planoare si avioane.Nu cred ca o pereche de aripi m-ar ajuta sa mangai un copil, sau sa mananc o ciorba buna
Dar planoarele si avioanele te duc ele pe tine, nu mergi tu unde vrei. E ca si cind ai merge cu masina si ai avea alt sofer, nu ai fi tu insuti. Cred ca recunosti ca e mult mai bine si mai placut sa fii tu soferul. In plus, iti spun ce a zis sotia mea cind am facut prima iesire cu bicicleta pe o distanta mai lunga: fata de masina, ai o alta perspectiva, si e normal, pentru ca poti simti natura din jur fiindca esti parte din ea, nu esti inghesuit intr-o gramada de metal si sticla prin care poti doar observa lucrurile.
Da, e asa cum zici in rest, sunt mii de lucruri pentru care avem neaparata nevoie de miini, dar pentru mine zoborul e ceva sublim, ce cred ca ar trebui experimentat macar o data in viata.
Doar cu aripi tot nu o sa poti zbura. Ai oasele prea dense, si nu esti deloc aerodinamic.