| Vizitiul a întrebat:

Ii consideri inteligenti doar pe cei care gandesc la fel ca tine? De ce?

15 răspunsuri:
| Enigmă a răspuns:

Nu consider pe nimeni inteligent, DOAR pe mine. :]

Si acum serios, este adevarat ca unii considera inteligente persoanele care gandesc la fel ca ei, dar nu intotdeauna.
Acest fenomen apare de obicei la narcisisti, sau in general la persoane cu "deficit de modestie". Xd.

Bafta!

| Edd_4925 a răspuns:

Nu. fiecare om are o parere cu privire la un lucru. unii sustin aceeasi parere, altii au alte variante si de multe ori adevarul consta in mai multe opinii venite de la oameni diferiti. ca sa fii de parere ca sunt inteligent doar daca gandesc la fel ca tine denota... opusul inteligentei. intr-adevar exista multe persoane care isi sustin cu tarie ideile, fara a dori macar sa auda parerea celorlalti. avand in vedere ca traim intr-un stat democratic, cred ca acest lucru reprezinta o forma primitiva de manifestare.

NOname
| NOname a răspuns:

Nu. O parere diferita fata de-a mea nu presupune (neaparat) si lipsa inteligentei. Pot gresi eu sau problema poate avea mai multe raspunsuri/rezolvari/abordari (de cele mai multe ori asa si este; depinde din ce punct de vedere privim lucrurile). Este imposibil sa gandim toti la fel. Plus, discutiile in contradictoriu, intr-un fel sau altul, contribuie la evolutie, deci sunt benefice.
Si apropo, idem @Lora.

| spaikizz a răspuns:

Nu! Pentru ca fiecare are stilul lui de gandire si nu trebuie sa impunem oamenilor sa gandeasca precum noi. Fiecare are personalitate proprie, ganduri proprii, idei proprii, stil propriu si viata proprie. In plus oamenii au diferite moduri de inteligenta. Unii au inteligenta din punctul de vedere al IQ-ULUI ( inteligenta in ce priveste matematica, fizica, invatatul chestile astea) si balanta altora se inclina mai mult spre EQ (inteligenta emotionala). Fiecare cu firea lui. De asta suntem speciali pentru ca suntem diferiti!

| Flav a răspuns:

Imi consider si dusmanii inteligenti, fiindca altfel nu i-as denumi dusmani. Ca ma scarbeste caracterul lor, e cu totul altceva.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Îl consider inteligent pe oricine cine îşi poate susţine opinia cu nişte argumente decente şi care pot fi acceptate. De multe ori trebuie să lăsăm deoparte orgoliul de om şi să ne recunoaştem învinşi când alţii vin cu argumente mai puternice, ceea ce e foarte greu doar fiindcă suntem oameni.

| mihaibrasov a răspuns:

Eu accept pe oricine care e mai inteligent decat mine si o demonstreaza. Din cati oameni am cunoscut, iti pot spune ca am cunoscut si un geniu in ale matematicii si chiar l-am apreciat. Si da, avea o gandire diferita de-a mea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca mai stiu sa si pupe in verso ii vad ca pe niste genii.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Cunosc oameni care gândesc la fel ca mine dar pe care nu-i consider inteligenţi dar şi oameni care gândesc diferit de mine şi pe care-i consider inteligenţi.
Aici eu văd trei probleme:
1. E aproape imposibil ca doi oameni să gândească FIX la fel.
2. Mentalitatea şi modul de gândire/abordare în ceea ce priveşte anumite aspecte ale existenţei sau ale societăţii nu reprezintă întotdeauna un argument pentru existenţa sau inexistenţa inteligenţei unui om.
3. Există şi oameni care-şi folosesc inteligenţa într-un mod dăunător sau pur şi simplu şi-o irosesc. (exemplu: Edmund Camper - criminal în serie din SUA cu IQ 160+ - un veritabil geniu al ştiinţelor exacte şi posesorul unei inteligenţe emoţionale de invidiat. Nu sunt de acord cu ceea ce a făcut el. Modul lui de gândire pentru rezolvarea unor probleme personale - crimă - nu corespunde cu modul meu de gândire; dar, per ansamblu, îl consider un om inteligent)
Salutări.
P. S.: Subscriu de asemenea la ceea ce au spus Lora, Flav şi mihaibrasov.

| PhaseMorphXR a răspuns:

Nu.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Daca ar fi toti ca mine, eu de la cine as mai invata?

| NickiMinaj a răspuns:

Ii consider inteligenti pe cei care au curajul sa gandeasca si pe cei care isi vad perfect limitarile, e irelevant daca rezonam sau nu.
ma enerveaza foarte mult categoria idiotilor scoliti, in schimb.

Răspuns utilizator avertizat
| theorizer a răspuns:

Ii apreciez pe cei care gandesc la fel ca mine, dar nu atat de mult incat sa-i consider inteligenti oh go on

| shadovv a răspuns:

Oarecum. Ii consider inteligenti pe cei care au o gandire asemanatoare cu a mea. Nu spun ca gandirea mea e cea mai buna. De fapt sunt departe de adevar dar am de ales intre un filozof si un aurolac. Ce as alege...

Întrebări similare