Sunteti nebuni? Cum sa fie imposibil cand acesta este destinul universului? Orice sistem inchis ajunge la echilibru termic. Universul e sistem inchis (dar nemarginit).
Ar fi aceeasi temperatura peste tot. Moarte termica. Avand in vederea contrastului dintre vidul de 3 grade kelvin si stelele de cateva mii... dar sa nu uitam ca cantitatea de vid este cu mult peste cantitatea de stele temperatura absoluta a universului este greu de determinat. In plus daca consideram ca toata energia si materia e transformata in energie termica deja sistemul devine ultracomplex.
Si tu servesti porcaria aia de explicatie din lectia cu entropia? Termodinamica clasa a x-a.
Pai explicami si mi e, ca eu sunt mai greu de cap, de ce universul nu este un sistem si daca nu e sistem atunci ce este?
Deci vrei sa spui ca legile termodinamicii tin de o amarata definitie data de oameni?
Asa ceva este imposibil. Dar ma gandesc ca, cel putin in atmosfera Pamantului, totul ar fi static. S-ar intrerupe orice circuit al apei sau al aerului in natura, orice proces de dezvoltare al corpurilor cu viata. Echilibru termic inseamna si ca nu s-ar mai produce energie termica, iar asta presupune lipsa miscarii. Intr-un cuvant, toate astea ar insemna moarte.
Ca la mama acasa!
De foame...
Imi plac parerile voastre, stiu ca este imposibil dar am intrebat cam cum va imaginati totusi.
Totul ar fi nimic,
pentru ca fiecare stare trece printr-o tansformare odata cu temperatura, daca este aceeasi temperatura in tot universul nu ar mai exista stele, planete, apa, sau viata...cel putin asa imi imaginez
Cred ca nu ar mai exista timpul; Pamantul nu s-ar mai misca... Chestia e imposibila si foarte neplacuta. Am imbatrani in netimp, aceeasi zi pentru totdeauna. Oamenii ar fi cu siguranta abatuti, n-ar mai exista racorea diminetii si linitea noptii. Iai, nici nu vreau sa ma mai gandesc! Probabil nici nu am mai avea simturi, integrandu-ne perfect in atmosfera...