Test sau intrebare cam tot aia e - cere un raspuns.
E prea isteață intrebarea ta! lămurește-ne tu
Se spune ca planetele s-au format prin unirea unor cocoloase de materie datorita gravitatiei si in timpul rotirii in jurul nucleului discului de acretie al viitorului sistem solar sau in jurul sistemului binar de stele in jurul carora ia nastere sistemul solar. In articolul de fata se spune ca asteroidul 16 Psyche alcatuit din fier si nichel sugereaza apartenenta sa unui nucleu in formare al unei planete care nu s-a mai format.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Centura_de_asteroizi
"Puțini oameni de știință mai cred că asteroizii sunt rămășițele unei planete. Cel mai probabil asteroizii ocupă în Sistemul Solar un loc unde s-ar fi putut ce-i drept forma o planetă, dar procesul de formare a fost perturbat de influențele forței gravitaționale uriașe exercitate de Jupiter. Se pare că la început au existat doar câțiva asteroizi, care în urma coliziunilor s-au fragmentat din ce în ce mai mult."
Asadar este o contradictie intre cele doua: nucleul unei foste planete in formare si "Puțini oameni de știință mai cred că asteroizii sunt rămășițele unei planete".
Dupa forma craterului se pare ca acesta a fost mai cald decat meteoritul de impact. Totusi asteroidul e destul de mic, ca caldura lui externa sa fie de luat in calcul.
Deci am avut dreptate: tu ești in temă și ne-ai testat!
ok, n-am trecut testul niciunii
Contribuie si tu cu raspunsuri. Inca nu ai raspuns la intrebare.
Am mai spus: E prea isteață pentru mine, mă depășește, n-am trecut testul, m-am rușinat!
Fii sincer. Tu ai rang mai mare. Esti senior pe locul 18 iar eu abia pe la 5xx. Tu ar trebui sa ma lamuresti cu raspunsuri pe mine.
Repet: [întrebarea] e prea isteață pentru mine, mă depășește, n-am trecut testul, m-am rușinat!
o seară frumoasă!
AvalohAlyn întreabă: