| RAY a întrebat:

Imaginile din documentare despre univers sunt reale? adica imagini cu gauri negre? nori de hidrogen? acele stele si planete aflate la anii lumina de noi? sunt curios cum sa filmat o gaura neagra sau o supernova cand a explodat?

13 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns:

Nu, nu sunt real, de fapt nu știm exact cum arată universul, imaginile sunt create în funcție de datele percepute din spațiu, deși avem sateliți care ne mai trimit imagini de ici-colo să ne facem o idee.

| RAY explică (pentru SG1995):

Clar

| Gillian a răspuns (pentru SG1995):

Serios? Nu sunt reale?!
Am trait in minciuna. -_-

| SG1995 a răspuns (pentru Gillian):

Pe bune? laughing
Eu știam că acele documentare sunt făcute cu efecte speciale. lol

| Gillian a răspuns (pentru SG1995):

Nu râde!

| SG1995 a răspuns (pentru Gillian):

Stai tu chiar ai crezut că s-a filmat în spațiu? Dragă cum crezi că s-au făcut filmele SF, bine avem și câteva imagini din spațiu, dar nu am trimis camere să filmeze alte planete, alte galaxi etc.

| Gillian a răspuns (pentru SG1995):

Mi-a pus întrebarea dacă sunt sau nu reale, dar cred că n-am fost suficient de curioasă încât să caut și răspunsul. Și am presupus că sunt, majoritatea.
Și în cazul filmelor SF, evident că știam că nu-s reale.

| SG1995 a răspuns (pentru Gillian):

Cum am zis, există imagini din spațiu, dar nu sunt prea folosit în cadrul documentarelor de aceste gen, deoarece sunt puține la număr.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se poate filma cand explodeaza, doar cand ajunge lumina la noi. putem vedea doar trecutul...

| DavidoffUser a răspuns:

Sunt simulari si aproximari bazate pe datele obtinute de-alungul anilor.
Nimeni nu stie cum arata o gaura neagra sau daca chiar intr-adevar e NEAGRA pentru ca are o gravitatie atat de puternica incat nici lumina nu scapa si nimeni nu stie ce se petrece inauntrul ei, nu ai cum testa asa ceva.Cea mai buna simulare, si una de durata, a unei gauri negre s-a facut in Interstellar (oamenii de stiinta si-au dat cu parerea despre asta ) cand Cooper este prins de gravitatia gaurii negre si supt inauntrul ei unde nu exista timp si spatiu, esti in multiversuri simultan, foarte interesant, iar legat de supernova, aceasta se petrece cand o stea (noi o numim SOARE pe a noastra) moare.Nucleul ei devine din ce in ce mai fierbinte si devine din ce in ce mai grea prabusindu-se ulterior sub propria greutate si explodeaza din cauza supraincalzirii si gravitatiei excesive.
Un fapt de-a dreptul frumos si elegant este ca NOI, suntem produsul unei supernove (deci ceva a trebuit sa moara ca noi s-avem o viata). Daca dupa ce Universul se crease, se mai racise si era in continua expansiune cum inca e, dar mai lent, o anumita stea undeva nu exploda, tu si cu mine n-aveam conversatia asta acum.Toate metalele pretioase si nepretioase sunt tot din nucleul unei supernove. Supernovele se pot vedea pe telescop, dar nu poti "inregistra" asa ceva sau sa fii in vecinatatea ei, cand o stea moare, practic moare zeul unei intinderi foarte mari (ani lumina) care imprastie energie pura si metal topit peste tot in raza sa.Moartea unei supernove inseamna nasterea a ceva nou, iar daca steaua respectiva este foarte, foarte mare creaza o gaura neagra.
De asemena, Calea Lactee are in centru o imensa gaura neagra care "stabiliste regulile" sa zicem asa, de asta cand o vedem in imagini la rezolutii clare avem senzatia ca se roteste.Regulile in univers sunt foarte simple, chimie,fizica si matematica, nu e saracie, nu exista guverne sau politica, nu sunt radare, avem gravitatie si viteza maxima este cea a luminii care ramane independenta orice s-ar intampla : tot ce inseamna corp ceresc se roteste in jurul altor corpuri mai grele. Fiecare corp ceresc, de la asteroid la planeta este atras de corpuri mai grele si sunt modelate de gravitatie in timp (inelele lui Jupiter). De ex. Luna se apropie din ce in ce mai mult de Pamant cu trecerea anilor si candva intr-un viitor indepartat ea se va ciocni de planeta noastra pe care probabil o va distruge complet.De altfel, Luna este foarte importanta pentru noi, da stabilitate Pamantului, stabiliste regulile pentru flux si reflux etc.
Universul trebuie respectat pentru frumusetea si pentru misterul sau. Este o intrebare pe TPU "cu ce se aseamana universul ".Nu exista asemanare, nu exista termen de comparatie,nu exista nimic pentru ca si nimicul a fost creat tot de univers.
Ei ne zic ca au dat in spate pana la Big Bang si mai in spate nu pot pentru ca nu exista nimic, dar niste teorii sunt ca Universul nu e finit si ca o data ce se afla pe punctul de a muri, explodeaza, la fel ca in cazul unei supernove, dar dand viata la un alt univers cu alte reguli ale fizicii, fiind totul aleatoriu, sansa sa fie exact ca al nostru, este de ordinul miliardelor de miliarde de miliarde etc. Poate ca suntem doar o simulare si la un moment dat nu mai stim sa deosebim simularea de viata reala (sims ).
Tot ce stiu e ca atunci cand e cer senin, imi iau cateva tigari, un pahar de whisky si stau sa privesc stelele gandindu-ma la nimeni si nimic, e o relaxare de-a mea pe care o fac saptamanal, daca prind, un fel de terapie.

| Monicass1 a răspuns:

Unele sunt reale,transmise de sateliți, altele sunt făcute pe calculator, insa universul, spatiul, exista

| KeiichiMomoii a răspuns:

Ele sunt fotografiate sau filmate de unele telescoape trimise in spatiu de NASA