| Inferno a întrebat:

"Imbecilul e un tip degenerat, caracterizat prin anomalii fizice,dar mai ales prin tulburari intelectuale si morale. Inteligenta lui e marginita, totusi are calitati de memorie, de imitatie si oarecare vivacitate de spirit. Mai ales simtul moral ii e atins.... Revoltat, nedisciplinat, mincinos si laudaros, imbecilul cauta totdeauna sa faca vreo farsa neplacuta si sa traga pe sfoara pe unul sau pe altul. Camaraderii cu indivizii de teapa lui e totdeauna suspecta. Imbecilii sunt cel mai adesea pederasti, sau nu se inteleg decat ca sa puna la capat infamii. Chiar prinsi asupra faptului, mint cu un aplomb uimitor."
Definitie a imbecilitatii a la Camil Petrescu.
Cum comentati?

20 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Credeam că îl descrii pe...pe cineva de la noi, căruia i se potriveşte ca mănuşă (se ştie el).hee hee

| Kaℓi a răspuns:

Camil Petrescu e prea amabil. Imbecilul e, din punct de vedere medical, un retardat mental situat intre debil si idiot. Are un QI intre 35 si 49 si varsta mentala intre 6 si 9 ani. E caracterizat de o deficienta mentala medie care poate sa fie sau nu insotita de o deficienta comportamentala, fizica sau de o alta tulburare psihica.
Deci, imbecilitatea e o boala. Camil Petrescu se refera la altceva, stiu happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un singur cuvant pentru definitia asta : Inferno.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru anonim_4396):

You go girllaughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Ia sa te vedem la ultima mea intrebare, sa stiu daca pot sa-ti aduc la cunostinta sentimentele mele pentru tine.

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

Poti fi mai previzibil de atat? Eram convins ca un trepanat va spune asta. De fapt, e cel mai simplu spirit pe care-l poate face cineva atunci cand interlocutorul vorbeste de un anumit defect.
Apropa de spirite din astea, ce spunea definitia lui Camil Petrescu: "...si oarecare vivacitate de spirit."

Sau esti baiat thinking, sentijsjsjs, wtf

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Normal ca erai convins, doar te-ai regasit in definitia aia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Nope.

Sigur, daca vrei, am sa las un rasp. si la intrebarea ta, numai sa-mi spui ce nickname ai avut inainte de acesta, de pe profilul vechi ma refer.Imi poti scrie si-n privat, daca te feresti de cei de aici, stai chill, nu spun nimic.

Cata rautate in ziua de craciun, chiar asa...
Eu am postat intrebarea, nu pentru a jigni pe cineva, ci pentru ca noi toti,si in special TU, sa reflectam la intrebarea: "Oare suntem imbecili?"
Sunt insa fericit ca in aceasta seara ai reusit sa gasesti raspunsul si te felicit. Ai dreptate, nu e usor sa constati ca esti imbecil, nu e usor sa accepti faptul ca intreaga da fiinta se potriveste perfect definitiei, dar respect faptul, ca in ciuda a ceea ce esti, recunosti. Iar acest lucru este laudabil. Sincere felicitari. Nu e o rusine, eu te iert oricum.
Felicitari. Daca as fi imbecil as avea de invatat de la tine, ce pacat ca nu sunt... Dar daca nu se impaca cu geniul, ce vrei, asta e, viata merge mai departe.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Hai lasa vrajeala asta, te chinui sa folosesti un vocabular mai decent ca sa pari mai diplomat; esti un om al teoriilor, ca multi altii. Nimic din ce spuneti nu puneti in practica. Nici nu ti-am citit tot raspunsul, filmul asta e repetitiv.

Nu e nevoie sa ii dai atentie pentru cand face pe troll-u', aici pe site, sufera de prea multa atentie, iar in realitate, de prea putina...

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

"Nici nu ti-am citit tot raspunsul, filmul asta e repetitiv."
Minti de ingheti apele, raspunsul lui Inferno fiindu-ti adresat era prea mare curiozitatea sa nu-l citesti. Camil Petrescu in definitia lui foloseste si cuvantul " mincinos" si se deduce cu usurinta ca "imbecilul cauta totdeauna sa faca vreo farsa neplacuta si sa traga pe sfoara pe unul sau pe altul."
Nu o lua ca pe o ofensa ci ca o constatare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Cand vezi ca un reply lung incepe cu acelasi film, deja iti dai seama de restul. Tentatia nu-i mare, ca nu e ca si cum citesti o scrisoare de dragoste, citesti doar niste inaptii de la un prefacut care incearca sa para mare cocos. Dar daca pe tine te fac chestiile astea curios atat de mult, ca esti dispus la orice reply de genul ala sa-ti consumi timpul, sa-ti fie de bine. Suntem oameni diferiti.

Cred ca tu esti singurul de aici care citeste "inaptii".

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru anonim_4396):

Unii incep sa devina amuzant de seriosi...

Situatia a scapat de sub control, Inferno, subiectul principal al intrebarii a preluat controlul intrebarii insasi.laughing We're all doomed.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Astia sint prea seriosi, ma.Cred ca molfaie tastatura intre dinti de nervi atunci cand citesc un reply ironic la adresa lorlaughing, ei n-au auzit de "relax, take it easy".
Da' merge, merge sa le citesti postarile, mai ales c-o punga de floricele-n bratebig grin, mai ceva ca la cinema, ce dracu.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Mda,acum il inteleg pe Diogene...ce ti-e cu divele societatii! Ei, cel putin traim intr-o lume gumoasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce mai faci azi?