Era zilele trecute o intrebare pusa de un pusti care se masturba si se invinovatea pentru asta, dar nu se putea opri(zicea el).Un user saritor @Bunicul 62 i-a recomandat(cam pe vreo zece-unșpe randuri, asa...)sa aprinda lumanari muuuulte si sa se roage.Parea hilara secventa,daca ti-o reprezentai vizual DAR,daca te gandesti bine, tinand toata ziua aprinse lumanarile mantuitoare ale lui @Bunicu 62, trebuie sa lasi geamul deschis si daca tii geamul deschis s-ar putea sa racesti si,daca te imbolnavesti, tensiunea sexuala va scadea si nu mai e nevoie de masturbare ce mai conteaza mijloacele daca scopul este atins(pardon de expresie)
Mergand mai departe, exemplul meu cu @Bunicu 62 o fi unul total tampit dar ce mai conteaza mijloacele cand scopul este sa te fac sa zambesti macar un pic.
Depinde de mijloace și de scop. Nu toate mijloacele pot fi scuzate, dacă scopul nu e suficient de bun.
De exemplu, nu poți să omori un om, doar pentru că îi vrei locul și îți stă în cale, cum nu poți nici să violezi pe cineva, doar pentru că ești horny și vrei să-ți satisfaci nevoile.
Plus, suntem oameni, ființe imperfecte prin definiție, și avem atâtea scopuri meschine, mizerabile, egoiste, care nici nu merită scuzate...
Nu! Scopul ma scuza pe mine, iar mijloacele scuza scopul. Deja ma simt scuzat. La ce sa va mai cer scuze? Doar de dragul de-a le primi? Hai sa fim nobili in mijloace si suntem scuzati de toate.
Imi place cand oamenii raman nerecunoscatori...Cum scuza mijloacele scopul? Cand incepi c-o intrebare gresita risti sa ajungi la un raspuns identic. Intrebarea e: cand? Atunci cand actionezi prin mijloacele pertinente, atunci, scopul nu "datoreaza" niciun fel de scuze (si mijloacele-s scuzate din start, fara sa mai pomenim de scuze, e ceva inerent). Adica, un scop bun impune un mijloc pe masura si viceversa. Si acum, sa-mi vars regretele...Imi pare rau ca dupa acest raspuns tot "blonda-blonda" o sa ramai.
Lora, scumpa, cum se face ca postul tau anterior a disparut? Ma faci sa par nebun, sa explic de unul singur, fara ca cineva sa-mi ceara explicatie? Vezi cum mijloacele n-au nevoie de scuzele scopului atunci cand scopul e unul bun si n-are ce scuze? Ce-mi place, ai ajuns sa-ti stergi postul pentru a parea eu plecat cu zmeul. N-ai cu cine...
In general as spune nu... poate cu mici exceptii!
chiar daca ai un scop bun... daca prin atingerea acelui scop folosesti mijloace care afecteaza anumite persoane ...atunci nu mai conteaza scopul!
sa luam de exemplu nazistii :.ca scop final aveau o lume curata, fara boli, fara cersit si plina de indivizi sanatosi si perfecti din punct de vedere genetic...dar cum au vrut sa atinga acest scop?
Nu depinde de nici un scop si de nici un mijloc.Este un slogan pe care-l putem adopta in anumite situatii de criza pentru a ne scuza faptele in primul rind pentru noi insine.E ca un fel de eschiva din fata dogoritoare a constiintei.Par exemple, poate ti s-a intimplat, atunci cind un baiat s-a folosit de sentimentele tale doar sa te arunce-n patul lui.Crezi ca o sa-si recunoasca vreodata meschinariile? Nu,dar singura scuza a lui, stiind ca a trisat cu cea mai mare nerusinare, va fi;"scopul scuza mijloacele". Deci un slogan pentru retarzi.
Roxi 61, mai tineti minte cind umflam prezervative si cind se spargeau le mestecam?
Bine multumesc frumos.Sa stii ca eu chiar am umflat prezervative noi, fiind copil si nestiind ce sint alea.Nu le mestecam dar am vrut sa-i dau dreptate lui Roxi pentru ca nu stiam de nici un fel de guma de mestecat.Dar ma grabesc, ma scuzi te rog, unde-i usa?
In unele cazuri, da. Desi, de cele mai multe ori, ajungi la concluzia ca nu merita osteneala.
Ce tineri sunteti!
Cand aparuse guma Turbo, deja nu mai aveam obiceiuri din astea rumegatoare. Cand eram eu mica, exista un soi de guma de mestecat, cu o consistenta bizara si un gust nedefinit, cu care o disperam pe maica-mea facand baloane.
Cred ca de la guma aia am ramas cu sechele: nu pot sa sufar guma de mestecat.
Si nu era internet pe care sa faca hughenotii propaganda religioasa. De fapt, hughenotii erau vinati de securitate. Acum in loc sa fie multumiti ca au dreptul sa se exprime in public, si-au luat nasu' la purtare si se tin de mascareli si circaraie, aruncind cu noroi in toti cei care nu le impartasesc parerile.
Sa mai spun ca nici nu te enervai citind postarile copiiilor agramati. De fapt copiii care sa nu stie sa scrie si sa vorbeasca nu erau in numar atit de mare, pentru ca pe vremea aia scoala era scoala, nu decazuse in halul in care a decazut acum. Nu tin minte sa fi avut pustimea atita tupeu incit sa raspunda obraznic profesorilor, sau si mai rau, sa-si bata profesorii pe motiv ca ei sint copii de bani gata si daca ia masuri profu' da taticu un telefon si "se rezolva rapid". Acum au ajuns niste mucosi agramati sa se sparga in figuri pe internet. Micii viteji din spatele monitorului care la scoala nu sint in stare sa ingaime un raspuns coerent, dar striga cit ii tine gura pe site-uri de socializare, fara sa realizeze ca nici cu DEX-ul in mina nu reusesc sa inteleaga pe deplin sensul cuvintelor.