Daca iti place nu vad de ce sa fie ingrijorator, atata timp iti aduce o stare de bucurie. Tot ce e scris este perspectiva fiinte care a scris, tu absori informatia si o treci prin filtrul tau, discenamant, iar de aici mergem mai departe. Sunt o gramada de scrieri in filosofie deci poti sa-l scoti din ecuatie pe domnul Emil Cioran daca felul lui de a scrie nu-ti face placere.
Urmeaza-ti pasiunea cu incredere!
Sigur, noi putem da sugestii, recomandari, insa tu esti cea care va trebui sa decizi. Personal, nu as recomanda sa faci o cariera din asta. Dar, in paralel cu activitatea profesionala pe care o vei alege, cred ca e bine sa te preocupe si filosofia. Este in natura noastra sa contemplam realitatea, universul; sa ne punem intrebari existentiale. Pana la urma, nu asta ne deosebeste de animale? Acum, sunt filosofi si filosofi; si deci filosofii si filosofii. E bine sa selectam. Eu nu citesc nimic din scrierile lui Cioran. Mi-a fost de ajuns sa-l frunzaresc putin ca sa-mi dau seama ce hram poarta. Si ca el mai sunt si altii. Mesajele pe care le transmit ei sunt nocive pentru individ; si pentru societate. De aceea zic sa stai la distanta de asa ceva. Noi avem nevoie de mesaje optimiste, care sa ne dea curaj sa luptam, sa razbim in viata. Si nu numai sa razbim, dar si sa vedem partea frumoasa a vietii si a lucrurilor in general.
N-as zice dependenta, ci mai degraba pasiune. Iar asta nu e ceva rau; e foarte bine ca oamenii sa meraga in directia pasiunilor lor.
Auzi, tu ai citit aia cu monstri si abisul, si gata, crezi ca despre tot ce citesti o sa faci, sau ce?
Incearca sa faci sport pe langa invatat, ca asta produce endorfine care te fac fericita
Lumea se sinucide din cauze emotionale, nu mentale; daca Cioran e asa macabru, asta nu insemna ca o sa te sinucizi - crede-ma, au citit multe generatii pe Cioran, si nu am auzit pe niciunul sa se sinucida. Si este si asta o faza. Mai incolo o sa descoperi pe altii, cu alta personalitate. Cel putin inveti