| Amiiiiii a întrebat:

Imi puteti da exemple de cuvinte folosite de grupuri sociale pentru a nu fi intelese de alti vorbitori? : ]

Răspuns Câştigător
| evostyle7 a răspuns:

Http://www.123urban.ro/def/a%20avea%20noroi%20in%20poarta

Un exemplu. Gasesti pe site o gramada. Daca te uiti sub "definitie" ai o gramada de sugestii. Sau poti cauta tu ceva mai "codificat" ce ai auzit si vei gasi ce inseamna pe inteles. :)

3 răspunsuri:
| PosteXD a răspuns:

Stai de sase, ba vine profu, uite stilcletii ( politia ), ma duc astia la zu haus ( la puscarie), am dat de draq, mersi si cam atat stiu.

| corolav a răspuns:

Este vorba de expresii sau cuvinte argotice ( de argou), vorbite, în general de persoane care vor cumva să ascundă sensul real al unor cuvinte prin altele, pe care nu le poţi pricepe dacă nu te afli o bucată de vreme în acea comunitate.
O serie de scriitori români au uzitat des de asemenea expresii, pentru a dată o notă mai pitorească unor anumite personaje.
Să încerc cîteva exemple:
raşpil = băutură, vin; pripon, gherlă, mititica, răcoare, întristare= închisoare; meclă= faţă, figură; farfuză, paraşută= femeie de moravuri uşoare; naşparliu = urît la figură; caracudă= despre oameni fără importanţă; marţafoi= un coate - goale, sărac; a fi pe chituci = lefter, fărăbani; a fi pe dric = aproape de a muri; puriu = bătrăn; ţurloaie, giugleie, gioale = picioare; i-a băgat mortu-n casă = i-a adus o veste tristă; a lua cu făraşul = a duce pe cineva pe targă, bătut zdravăn; mansardă = cap, minte, inteligenţă; curacani, presa = poliţie; Şi poate încă multe altele care nu mai îmi vin acum în minte:

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pasareasca.flosesti angramele cuvintelor oarecum.de pilda,nabi,lupa,namanc cimin, sau o injuratura; teud ni zdipa tamii.dar trebuie sa o flosesti cu anumite persoane care le intelege, sau in gasca.cu timpul invata toti.