| Ionuț1991Andrei a întrebat:

Imi puteti răspunde urgent la următoarele întrebări? As dori răspunsuri cat mai complexe. Va mulțumesc!
A. care este semnificația culorii ROȘU prin asociere cu un element din natură, manifestarea acestui aspect; caracterizați printr-un cuvânt persoana ce ar purta haine roșii:
B. care este semnificația culorii VERDE prin asociere cu un element din natură, manifestarea acestui aspect; caracterizați printr-un cuvânt persoana ce ar purta haine verzi:
C. care este semnificația culorii GALBEN prin asociere cu un element din natură, manifestarea acestui aspect; caracterizați printr-un cuvânt persoana ce ar purta haine galbene:
D. care este semnificația culorii ALBASTRU prin asociere cu un element din natură, manifestarea acestui aspect; caracterizați printr-un cuvânt persoana ce ar purta haine albastre:
E. care este semnificația culorii NEGRU prin asociere cu un element din natură, manifestarea acestui aspect; caracterizați printr-un cuvânt persoana ce ar purta haine negre:

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Curcubeul.
Paleta culorilor din natura.

| Ilinca2005mau a răspuns:

Îți pot zice doar la roșu momentan:
Culoarea de roșu a fost și este un aspect extrem de important în basme. De exemplu în Scufița roșie, accentul fiind în poveste pe culoarea scufiței fetei, a fost dat de o interpretare coerentă a basmului fraților Andersen. Scufița de această nuanță semnifică dorința carnală pe care fata, pubelă atunci, o împarte cu un tânăr viril, și el lipsit de intenții pure. Aceștia trebuie să se vadă pe drum pentru a deveni unul, moment pe care autorii îl transpun în moartea bunicii (metaforă pentru înțelepciune, familie, puritate). Roșu așadar, este deseori văzut drept o culoare a sexualității sau a rebeliunii datorită apariție sale atât în literatură, cât și în moda secolelor trecute