MI SE INTAMPLA SI MIE
ma gandesc la diferite lucriri dar tot am o senzatie urata
imi las jaluzelele deschise si usa dinspre bucatarie o inchid dar usa dinspre dormitorul alor mei o las deschisa
bunica mea vorbeste cu matusa despre draci i din astea si eu raman cu imagini de astea intiparite in minte
dar tot timpul ma gandesc la nini si la thomas ca se casatoresc si din astea
ma gandesc ca eu sunt nini si din astea si ca thomas e orcine
si ca ma numesc in realitate ninina florencia gomez si ca florencia bertotti e matusa mea
am imaginatie bogata nu-i asa?
funda?/ please
Scapi de asta odata cu inaintarea in varsta ...banuiesc ca esti inca mica!
...nu prea ai ce face, frica de intuneric face parte din evolutia omului!
...din instinct ti-e frica de intuneric!
Bună.
Nyctophobie, așa se numește teama de întuneric sau de noapte.
Trebuie să ceri ajutorul unui psiholog, te poate ajuta să te cunoști pe tine și să-ți învingi temerile.
Pe moment poți dormi cu o veioză cu o lumină slabă.
Pa, pa.
In primul rand, im momentul in care simti teama aia, roaga-te mult, mult de tot cu maximul de credinta, apoi incearca sa nu mai fugi de intuneric, chiar daca iti este teama, incearca sa o invingi! Daca nu reusesti, atunci trebuie sa vb. cu un psiholog; doar Dumnezeu si cu el pot sa iti scoata teama asta din minte si din suflet, daca tu nu reusesti. Doamne ajuta! Toate cele bune!
A., si evita sa te uiti la stiri. Si eu, pe vremuri, cand ma uitam des la stiri, aveam cam aceeasi problema. Tresaream la cel mai mic zgomot, fugem in balcon, sa vad daca nu cumva e cineva. La noi, poate sa intre oricine, deoarece balconul nostru e la acelasi nivel cu geamul de la scara cealalta Si, noi cum tinem vara usa deschisa la balcon... Si, intr-un timp, hotii escladau balcoanele si probabil ca si acum fac lucrul asta. De cand nu ma mai uit la stiri(decat din an in Pasti), nu mai am asa probleme.
Si eu am aceeasi problema dar m-am obisnuit. inchide ochii si gandeste-te la orice altceva. apoi deschide-i brusc cand crezi ca esti pregatita. te sfatuiesc ca daca ai aceasta problema sa eviti filmele de groaza sau orice tine de ele. eu asa fac si pentru mine functioneaza. chestia e ca daca inchizi ochii atunci simturile se diminueaza si uiti ca in jurul tau e intuneric si senzatia de frica dispare incet. sper ca te-am ajutat. funda?
Aceeasi problema o am si eu. Nu e nici o rusine sa-ti fie frica de intuneric. Tuturor li se intampla. Si de fiecare cand te duci la bucatarie sa bei apa fredoneaza o melodie preferata in gând. Asta ma ajuta pe mine când eram mic. Sau spui lucruri amuzante in gând ca sa-ti iei gândul de la nenea bau bau. Bafta! Si nimeni n-are cum sa fie in casa ta. Pt. ca daca era ceva pana acum... stai calm. Bafta! Fii tare. Aşa cum am spus mai sus: şi mie mi-e putin frica de intuneric chiar daca am 12 ani. Cunosc un prieten care varul lui are 14 ani si ii este frica sa se duca la baie noaptea. Nu vrei sa ajungi ca el nu? Atunci fa ce iti zisei. Daca era ceva la tine in casa pana acum iti dadeai seama. Deci nu te mai speria degeaba. Ok? Sau daca nu, gandeştete la ceva placut. Ceva care sa te inveselească. Nu e o ruşine sa-ti fie frica de intuneric. Şi mie mi-se intampla asta iar acum uitema intreg pe TPU. Sper ca te-am ajutat mult.
1.Totul este in mintea ta.
2.Hai sa-ti spun o poveste: Aveam 12 ani si am mers in tabara cu clasa. In prima zi totul era bine si frumos pana in prima zi. Noi eram in total 21 si erau 5 cabanute a cate 5 persoane fiecare, iar dintr-un calcul matematic simplu reiese ca unul va ramane singur int-ro cabana si spre norocul sau ghinionul meu am ramas acolo in primele trei zile eram speriat deoarece ERA INTUNERIC BEZNA! dar apoi cand am vazut ca colegii de tabara incepeau sa rada de mine restul zillor m-am culcat cu usa si cu geamul deschis in bataia vantului si stateam vreo 2 ore cu ochii deschisi dupa care adormeam.Asa mi-am invins eu frica de intuneric. Concluzia: Daca vei fugi de temerile tale nu ti le vei putea infrange niciodata.
Uita-te bine prin casa.inchide becul. priveste pe fereastra, asculta zgomotele noptii.cand nu mai rezisti, aprinde becul.totul e la fel ca atunci cand l-ai stins.intunerecul e lumina noptii.nimic nu se schimba.am 47 de ani si nu am vazut nici fantome,nici strigoi,nici, vampiri, dar nici maturi zburatoare in dreptul lunii.nici macar prin cimitire sau pe langa.inca,acolo e si mai liniste, decat in bloc.deci curaj.pe intunerec nu te vede nimeni.doar bunul Dumnezeu, si ingerul care te pazeste de toate cele.
A si eu aceeasi problema doar ca eu simt ca e cineva in spatele meu cu un cutit aud zgomote care alti nu le aud cum ar fi un marait si cand incer sa dorm imi vit tot felul de lucruri in minte (De la un joc half-life 2) si daca vreau sa le scot pur si simplu imi vin altele, am mai spacat de frica iesind afa si zicandumi in gand,, Nu exista nimic, nu exista nimic'' si poate te ajuta si pe tine!
Mda si cum spunea cineva odata...nu te duce acolo cai babau dupa usa.erai mica.pe cat cresti pe atat dispare frica...linistestete nu esti in cimitir, esti in bucatarie nu mai te uita la filme de groaza.lasa psihologul, Dumnezeu e baza.Nu mai fii asa inchisa in tine.razi mai mult, distreazate, have fun!
Noi nu avem cu ce sa te ajutam.
E ceva pe care trebuie sa-l faci singur.
Gandeste-te ca totul e numai in mintea ta.
Asa mi se intampla si mie cateodata dar ma gandesc ca nu e nimic.
Ti-a murit cineva in familie? ai vazut un film de groaza? da mai multe detalii.
Eu zic ca daca chiar e ceva care te supara mereu ar trebui sa vizitezi un psiholog poate el te poate ajuta si iti poate da sfaturi utile.
Bafta.
Si eu m-am confruntat cu aceeasi problema si uneori inca mai am senzatia asta.
Este vorba despre o reactie psihologica perfect normala, deoarece atunci cand nu poti vedea clar in acest caz(adica este afectat unul din simturi) te simti mai vulnerabil.
Ca sa scap de senzatia asta eu am mers pe premiza "Infrunta-ti frica".
Am stat cu lumina aprinsa, si m-am convins ca nu e nimeni in casa, apoi am stins-o si am incercat sa ma obisnuiesc. Daca ti se pare prea greu, iti poti pune in prize mici lumini de veghe.
Mult succes!
Funda?
Mi se intampla si mie.Dar de cand am citit niste povesti de groaza mi se intampla.Si bunicul meu e mort de cand aveam un an...
Cea mai buna medota de a scapa de aceasta frica, este de a te duce la psiholog. Sau, poti pur si simplu sa incerci sa te convingi ca nu este nimic, sau nimeni in spatele tau. Pe mine, mersul la psiholog m-a ajutat. Am avut aceeasi frica ca tine. Acum, nu mai am nimic
Sati spun sincer si eu patesc tot aceeasi. nu stiu ce sa fac si plus la asta.kind vreau sa dorm imi vin in minte diferite ginduri si mi se pare ca se aude ceva sau este cineva in odaie :S:S:S
Te inteleg si eu seara cand vin in casa pe la ora 11 12 am senzatia cand urc scarile si e inturneric bezna abia vezi ceva am senzatia ca vine cineva dupa mine si ma gandesc ca nu este nimeni si ca cel mai bun prieten al meu este langa mine
Atâta timp cât ești cu părinții acasă, sau singură, dar cu ușa încuiată, nu ai de ce să te temi, nu va intra nimeni în casa ta! Fantomele, demonii și toate astea nu există. Și chiar și dacă ar exista, gândește-te bine: de ce să se răzbune pe tine? Dacă încurajările psihice nu te ajută, cumpără-ți o veioză micuță cu o lumină difuză (să nu te deranjeze la ochi) și las-o noaptea aprinsă. Aprinde lumina la bucătărie când te duci noaptea acolo ca să bei apă, sau ia-ți o lanternă. Sper că sfatul meu te-a ajutat! Fundiță sau vot?
Uneori frica de intuneric este provocata chiar si de o sperietura. De exemplu acum cativa ani tatal meu a m-a speriat iesind din intuneric si cand am intrat la mama in camera eram galben la fata si abia mai respiram si dupa ce credeam ca am scapat de frica asta tata a luat un ciobanesc de care imi era foarte frica de el si il visam in fiecare noapte iesind din intuneric si urland la mine, dar am incercat sa ma imprietenesc cu el, mergeam la el sa ii dau sa manance, ma jucam cu el si tot asa si lpana la urma am devenit cei mai buni prieteni. Deci sfatul meu pentru tine e sa stai cat ai tu nevoie, sa te gandesti si sa gasesti lucrul sau motivul care t-ia provocat frica de intuneric si incearca sa te apropii cat mai mult de acel lucru sau asociaza motivul cu ceva pozitiv, ceva care sa iti aduca aminte de cei dragi sau ceva placut.
SPER CA TE-AM AJUTAT...
denysuka16 întreabă:
LisaJulie întreabă: