Pai, de obicei, sunt facute dupa niste formule sau trebuie sa dai factor comun ca sa simplifici fractia. Trebuie sa aduci ecuatia la cea mai simpla forma.
Se rezolva la fel ca celelalte exercitii cu formule de calcul prescurcat numai ca in loc de numere e "x"...
Daca imi dai un exemplu concret eu te ajut.
Pt mai multe informati putem vorbi pe alinuta_maria96@yahoo.com
E(x)=( 1 - x/x+1 ) : ( x/x+1 - 1/1-x - 2x/x la puterea a 2a -1) unde x apartine multimii nr reale - {-1, 1}
E(x) trebuie adus la forma cea mai simpla, iar apoi trebuie determinat x pentru care E(x) este intreg.
Am adus la forma cea mai simpla dar problema vine cand trebuie sa il determin pe x pentru ca nu imi amintesc cum
Pai trebuie sa faci de exemplu daca ai E(x) cu formule de genul a(+b)^2 faci cumva incat sa le restrangi si vei observa ca arata asemanator intr-o parte cu cealalta. Le simplifici pe diagonala si asa ajungi la rezultat. Pot fi mai multe tipuri, gen (x+1)(x-1). Eu maine am examen, dar macar incerc sa il rezolv. Apropo, daca ai impartire in E(x) faci inmultire cu fractia rasturnata. Bafta! (10 sutimi ca rastorni fractia
AvalohAlyn întreabă: