Nicolae Steinhardt: "Jurnalul fericirii". E vorba de jurnalul autorului, care si-a gasit fericirea acolo unde altii au putut vedea doar necazuri - in inchisorile comuniste. Sunt meditatii care te ajuta sa intelegi mai bine perspectiva filozofica (si nu numai) a acestei vietii. E o carte recunoscuta la nivel national.
C.S. Lewis: "Crestinismul redus la esente". In carte e vorba de lucrurile esentiale ale crestinismului, insa autorul porneste sa aduca argumente in favoarea crestinismului de pe o baza pur filozofica, asa ca primele capitole sunt doar filozofice, porneste de la ideea de bine si rau, si arata ce inseamna asta pentru noi in viata de zi cu zi. Merita a fi citita, pentru ca exprimarea e f usoara (limbajul e accesibil) si pentru ca te ajuta sa intelegi cum stau lucrurile in ceea ce priveste binele si raul, si, daca vrei sa stii mai mult, si cum se raporteaza crestinismul la aceste lucruri. Poti gasi cartea si online (se poate si descarca de pe net).
Eşti începător,ia pentru început accesibilul cum ar fi Aristotel,Augustin,Platon,Liiceanu,Schopenhauer,Pascal,Nietzsche.
Titlurile nu contează,ia ce cade la mână. Cugetari,Confesiuni,Nasterea tragediei, Despre iubire, Dialoguri etc etc
Nu te băga la Cioran,pare simplu dar nu e, trebuiesc citite bazele oricât de romantic ar fi, Cioran nu e Eminescu ci un amestec de existenţialişti.
Faine recomandari are cristi,ar mai fi in zona aia Lossky cu un ghid ontologic, teologia mistica a bisericii de rasarit.oh da un must read e patericul, bate toata filozofia daca e sa zic asa
@Necrophagist nu vrea sa dea răspunsuri, ne învață cum sa întrebam deci asa se începe ai remarcat ca majoritatea oamenilor de azi fac exact aceleași greșeli logice ca și interlocutorii lui Socrate?
@Necrophagist nu vorbeam de tine, ma refeream la persoane din jurul meu; și de la tv
Sincer n-am prea citit cine știe ce, dar acum citesc "Pe culmile disperării" de Emil Cioran și mi se pare interesantă.
Nietzsche - Amurgul idolilor.
Eu am inceput cu Platon - Banchetul, dar nu ti l-as recomanda. In schimb, ar fi bine sa cauti cartea lui Peter J. King: "O suta de filosofi. Ghid prin lumea celor mai mari ganditori". Asa iti vei face o idee despre ce subiecte au abordat filosofii, de-a lungul timpului, si iti vei putea face o lista de lectura in functie de preferintele tale.
Iti mai recomand si Emil Cioran - Lacrimi si sfinti.
Salut.Uite cateva titluri de carti de filosofie
Arta razboiului,Viata amorul moartea,Principele, Gandirea romanului, Trata de descompunere. Bafta!
Buresbista123 întreabă:
iamcristinab întreabă: