| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Îmi spune și mie cineva mai multe despre New Age, al treilea ochi, sarpele kundalini și meditație? Nu am înțeles niciodată cum se practica și dacă are beneficii și te ajuta intr-un fel?

11 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Doar ca sa-mi sustin dreptul la opinia puternica pe care o am legata de subiect, tin sa mentionez ca am citit Tao Te Ching de vreo 80 de ori, am citit in jur de 15 carti de Osho, am fost vegetarian 3 ani, am facut parte din cultul Hare Krishna, ma trezeam la 5 dimineata sa meditez o ora, mi-am scris lucrarea la licenta din facultate despre filosofia estica, am participal la numeroase seminare si evenimente organizate de calugari budisti si guru spirituali.

Toata zona asta e doar o industrie cu marketing foarte bun. Exista exclusiv pentru a vinde lucruri (cursuri, carti, suplimente, retreat-uri de meditati etc.). Se bazeaza pe o foarte proasta intelegere a religiei si spiritualitatii pe care o are omul de rand, combina asta cu o estetica caricaturizata a ce-si imagineaza vesticii ca inseamna budism/samanism/hinduism etc. si vinde lucruri materiale pe banda rulanta in timp ce-i convinge pe oameni ca materialismul este diabolic.

Tot ce-ti spun este din experienta proprie a cuiva care a fost extraordinar de implicat in genul acesta de comunitati. New Age e pentru religie ce sunt cursurile de tipul "Cum sa devi miliardar in doua saptamani" pentru afaceri.

Daca vrei totusi sa explorezi zona aceasta, iti recomand o chestie: nu-i urmarii decat pe cei care nu-si pervertesc aspectul fizic cat sa arate ca un guru spiritual din desene animate. Daca ai doua videoclituri pe Youtube cu oameni care explica ce e meditatia; primul e imbracat la tricou si blugi iar al doilea in carpe si cu tatuaje cu mandale pe tot corpul si inconjurat de betigase parfumate si statui cu Buddha, mereu sa-l crezi pe primul in ce zice. De asemenea, orienteaza-te catre textele originale daca vrei sa citesti. Nu citi carti scrise in ultimii 100 de ani pe subiectele astea. Din Tao Te Ching, Analecte, Bhagavad Gita, Coran, Biblie, Upanishad etc. vei invata mult mai mult decat din orice porcarie cu titlul "Dechiderea celui de-al treilea ochii in 3 pasi simpli".

| Violleta2022 a răspuns:

Este destula informatie pe internet, care poti sa o citesti, desi ma indoiesc ca tu ai intelege ceva.

| doctorandus a răspuns:

Ce raspuns ipocrit! LaSteauaCareaRasarit crede in karma si reincarnare. Numai crestin ortodox nu e. E un eretic.

Bine, ca sa fie clar: eu nu sunt crestin deloc, dar știu suficienta teologie crestina ca sa-mi dau seama ca el e eretic.

Teologia crestina se poate studia cum ii studiezi pe Platon, Aristotel, Kant si Hegel: nu-ti cere nimeni sa fii adeptul lor ca sa intelegi ce-au spus.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Adica poti fi crestin New Age si sa crezi in reincarnare, dar nu poti fi crestin ortodox daca crezi in reincarnare. E ca si cum ai vrea sa joci si la Steaua si la Dinamo in acelasi timp. Unii isi fac iluzii ca raman crestini ortodocsi daca cred in reincarnare, in realitate ei sunt crestini heterodocsi.

Crestinii New Age cred ca Isus era un guru ca Gregorian Bivolaru, cu diferenta ca nu-i placea sa faca sex

Pentru mine BOR=Steaua, iar reincarnarea=Dinamo. Nu cred in niciuna dintre ele, dar stiu ca ele nu sunt compatibile.

| gabicoo a răspuns:

Îți recomand un Optisomn. Noapte bună.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Spune-mi direct,, eu te consider troll si nu imi mai raspunde ironic la intrebari, deja nu mai este nostim

| ioana748 a răspuns:

Nu te ajuta la mare lucru.
Factura la curent ramane aceeasi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

De ce incerci sa preiei din alte religii?
Noi o avem pe a noastra. Studiaza de aici, citeste viata sfintilor, stai de vorba cu un duhovnic si roaga-te. Rugaciunea e o forma de meditatie.

| Cipi1212 a răspuns:

Eu știam că New Age este un gen muzical.

| EestiSodalane a răspuns:

Nu are niciun beneficiu și nu te ajută în niciun fel. E o prostie.

| I0NUTA a răspuns:

Nu te ajuta in nici un fel. Cauta-ti alta ocupatie.