| DoarAlin a întrebat:

In cati ani se descompune complet un corp uman?
Mai exact, cand ajunge in ultimul stadiu, unde ii mai raman doar oasele. Cineva mi-a spus ca ia peste 30 de ani, ca un corp sa se descompuna complet.

7 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Timpul de descompunere este in stransa legatura cu alimentatia pe care a avut-o in timpul vietii; in special in ultimii 3-5 ani. Asa ca: de aici si acele corpuri mumificate care nu au o cauza divina.

| Steregoi a răspuns:

In loc sa te intereseze cum poate trai omul vesnic fericit te intereseaza in cat timp se descompune un cadavru.

| DoarAlin explică (pentru Steregoi):

Da, exact. Ma intereseaza procesul. Omul poate trai fericit, dar nu vesnic. Nu-mi transforma intrebarea intr-un subiect despre religie.

| Steregoi a răspuns (pentru DoarAlin):

Iti spun eu cum poti face. Iei o camera video cu infrarosu si dupa ce mori in credinta o bagi in propriu sicriu. Pui o baterie cu energie nucleara si un hard disk de memorie foarte mare. Cand vei fi readus la viata de Dumnezeu te apuci si vizionezi filmul si vezi cat a durat si in ce fel.

Hah. Interesanta idee. Dar eu voi fi incinerat, dupa ce mor. Si cand ma va readuce Mos Craciun la viata, pot sa trag pe nas propria-mi cenusa.

E si asta o varianta. Numai ca Dumnezeu nu e Mos Craciun.

Nup. Doar ca Mos Craciun are mai multa credibilitate decat Dumnezo.

| RAY a răspuns (pentru DoarAlin):

Bravo,asa e, mos craciun nu o aparut din nimic nu a creat totul din nimic

Eu zic invers. Mos Craciun are mai putina credibilitate sau deloc in comparatie cu Dumnezeu. Dumnezeu da viata la toti in timp ce Mos Craciun nu da nimic si daca da nu da la toti copiii adica mai mult de 50% raman fara daruri.

| Elena9328 a răspuns:

După 7 -10 ani. Nu aii fost niciodată la o înmormântare?! Eu acolo am văzut. După 7 ani numai oasele mai erau. Acum depinde de fiecare caz în parte, am întâlnit și situații care după 7 ani erau intacti. Că și cum ar fi fost mumificați sau nu știu cum să mă exprim.

| DoarAlin explică (pentru Elena9328):

Eh, am fost la inmormantari. Dar doar la cele in care mortul se ingroapa, nu se dezgroapa. rolling on the floor)

| elena97890 a răspuns:

Tot ce inseamna tesut, organe se descompune cam intr.un an, desigur ca mai sunt cazuri unde dureaza mai mult, oasele se descompun greu pe parcursul a multor ani, nu mai gasit cam in cat timp dar ma gandesc ca peste 10-15 ani

| teo530 a răspuns (pentru elena97890):

Crezi sau sti ca se descompun in 10-15 ani? Dar oasele pe care le gasesc arheologii dupa zeci/sute de ani cum rezista astea atat

| TheLittlePinkPrincess a răspuns:

Ii ia maxim 7 ani

| Acandrax a răspuns:

" Celulele nu mai sunt oxigenate şi vor începe să moară. Ele vor produce anumite enzime, care asigură un mediu propice pentru bacterii şi ciuperci.

Acestea vor începe să descompună cadavrul. În aproximativ un an, dintr-un corp vor rămâne doar oasele. "

http://www.descopera.ro/......foto-video

| BMAndreea a răspuns:

10 ani pentru procesul de scheletizare. Insa oasele nu pot sa iti spun in cat timp