Singura idee care ar putea justifica gandul tau ar fi aceea ca omul are origini extraterestre si"samanta"sa a plutit in spatiul interstelar adastand in eoni pe o planeta sau alta, si ca numai de cateva miliarde de ani stapaneste planeta Pamant.Asta ar duce, inevitabil la ideea ca va veni un timp cand soarele nostru se va stinge, cum de altfel si sustin astronomii, si atunci, printr-o concentrare suprema, germenii vietii s-ar regasi in acelasi spatiu interstelar, in cautarea unei alte planete.Ideea e interesanta si originala, insa pare a mai fi mult pana atunci.Ne incurajam si noi cum putem si spunem impreuna cu Marin Sorescu:
"Mai aruncati o mana de vreascuri in Soare
ca am auzit ca se va stinge candva!"
@BRO Avind relatia spatiu-timp ca infinit perpetuarea speciilor inclusiv cea umana nu se leaga in mod direct de aceasta. Oare unicitatea intr-o asemenea vesnicie nu pare neverosimila?
Mai da de unde le scoti intrebarile astea, crapa de filozofie si stiinta pe aici toti de atatea pareri si explicatii, eu o dau pe cea duhovniceasca si spun ca universul e infinit, dar oamenii sunt unici nu au mai aparut si nu au disparut "de o mie de ori", pamantul a fost creat de Dumnezeu si oamenii la fel si tot universul e AL LUI, santem creatia lui suprema si unica si vom disparea doar cand va vrea EL, iar planeta noastra e minunata si unica de acest fel si va fi si ea stearsa doar cand va vrea EL Creatorul Universului, noi santem doar o parte din universul LUI si poate cea mai minunata...
Hombre... tare intrebarea! M-am "intersectat" si eu odata cu gandul asta. Treaba este cam cu dus-intors. Deci, daca esti si, dispari definitiv, poti reaparea din acel "zero" ramas in urma disparitiei tale? Si, daca poti, cum se realizeaza treba asta? Vezi? De-aia spu eu mereu: " Baaaaaaa, ce dracu' aveti? Ganditul la nemurirea sufletului nu anuleaza durerea din stomac, atunci cand esti nemancat de 10 zile.
Este un punct de vedere cit se poate de realist. Cum universul este infinit ca spatiu dar si timp, este absurd sa credem ca sintem unici si ca nu au aparut, nu au inflorit si nu s-au stins, alte forme de viata si evident civilizatii. Doar distanta in timp si spatiu nu ne-a relevat lucrul asta. Dar evident nu putem vorbi de specia umana. Viata a aparut sub diferite forme, conditionata fiind de locul unde a gasit conditiile necesare existentei ei. Specia umana am putea spune ca este unica, formele de viata insa nu, sint infinit de multe si viata este infinit de diversificata.