Putem spune ca al trelea razboi mondial e dus in tacere, prin tot ce se intampla in lumea asta. Dar acesta n-ar putea sa inceapa niciodata pentru ca o singura bomba nucleara ar fi de ajuns incat sa distruga intreaga omenire si sa termine razboiul inainte de a fi inceput.
Putem vorbi, dar nu cred ca vorbim despre prezent.
Mi-ar placea sa cred ca tot Germania l-ar declansa si p-asta.
Nu, nici vorba. Ce-ti veni? Auzi, al 3-lea razboi mondial! Nu frate, ne-au ajuns doua. Am invatat si noi din experienta trecutului, am vazut ce rau este intr-o astfel de conflagratie...Asa ca nu. Facem tot posibilul sa evitam asemenea neghiobii.
Nu putem vorbi acum de al 3-lea razboi mondial. Lumea niciodata nu s-a bucurat de mai multa pace decat in perioada actuala. Sa nu uitam ca al 3-lea razboi mondial nu a avut loc nici macar in timpul razboiului rece cand chiar existau conditiile ca el sa se produca. Intr-un mod ironic armele nucleare ne-au salvat de inca un razboi mondial probabil, pentru ca marile puteri nu au riscat o distrugere totala, practic o autodistrugere. Si cred ca aceleasi arme nucleare ne salveaza si-n prezent de la un astfel de conflict global, asta ca sa vedem partea pozitiva a lucrurilor. Partea negativa e ca am ramas intr-un fel de razboi rece continuu intre tarile capitaliste si fostele tari comuniste sau dictatoriale inca loiale Rusiei si Chinei. Un exemplu aici ar fi Siria, care e un aliat al Rusiei, si vedem cam ce se intampla acolo. Vesticii ii sustin pe rebeli, si rusii pe dictator. E un conflict de la distanta intre rusi si americani exact ca pe vremea razboiului rece.
Nu prea-mi pasă de asta. România oricum nu va avea nici un cuvânt de spus și probabil se vor alia cu ăia care promit mai multe și va fi folosită pe post de carne de tun.
Cred ca mai avem multe lucruri in care sa evoluam, dar cred ca am evoluat destul pentru ca raspunsul este nu.
Prostia.
Violenta apare atunci cand omul ii este frica.
Un caine este agresiv atunci cand ii este frica, la fel devine si un om.
Omul din frica se va intoarce la instinctele lui cele mai ''salbatice'', va cauza un razboi violent si va da dovada ca nu este vrednic sa se autodefineasca fiinta superioara si rationala.
''Toti trebuie sa gresim, insa doar prosti persista in propria greseala''
Cat timp vom repeta greseala razboielor?
Cand ne vom invata lectia?
Cand vom evolua cu adevarat in acest domeniu?
Deci tu spui ca ar fi un alt tip de razboi deact cel militar.
Bun raspuns.
1. Daca vor fi folosite arme nucleare razboiul se va termina in cateva clipe si va urma o iarna nucleara
2. cauze economice sau religioase.
"cauze economice sau religioase."
N-as prea paria pe asta, cauza acestui razboi, probabil ar fi suprapopularea.
Pai un al treilea razboi mondial poate fi declansat si de cel mai mic lucru, tarile au deja bombele nucleare pregatite. Daca de exemplu un armata rusa da din greseala cu o bomba (nu nucleara zic, asa mai micuta )in americani gata, si-au dat toti cu bombele nucleare in cap.S-au s-ar putea sa nceapa siria punandu-si in aplicare amenintarile.
In prezent este foarte probail, candava vom ajunge prea multi si nu o sa ne mai ajunga: mancarea/apa, etc.
si asta ar fi o posibilitate.
Alexinho007 întreabă:
LeonovATgates întreabă: