Parerea mea este ca, daca o luam pe calea filosofica, oamenii sunt atrasi spre a face rau, deoarece le este mai la indemana.Deoarece mai usor faci un rau, decat un bine.Si pentru evolutia spirituala a unui om,raul(necazurile, greutatile, supararile, obstacolele), sunt evident cele mai folositoare.Pentru ca prin acestea noi evoluam spiritual.Si totusi, fugim de ele, atunci vin cu alta intrebare"De ce ne atrage raul, daca il uram atat de mult?"e un paradox.De ce mintim,escrocam,purtam masti, barfim, furam etc, daca uram atat de mult raul, dar totusi suntem atrasi de el.Recomand documentarul"Efectul umbrei"vizioneaza-l si spune-mi daca te satisface sau nu.Asta e doar o parere, poate ca n-am inteles intrebarea.Sau am fost pe langa subiect, te rog iarta-ma daca am palavragit fara fost.De aia cred ca, oamenii sunt atrasi de personajele negative mai tare, totusi decat personajele pozitive.Asta am inteles eu din intrebarea ta, poate n-am plus punctul pe i cum te asteptai, dar e o simpla parere argumentata a unui profan.
Probabil ca e mai interesant sa dea o forma mai detaliata personajului negativ, sa ii dea o personalitate pe care sa o putem vedea, sa ii ofere caracteristicile unui psihopat. Si dupa ce s-a rezolvat problema cu realizarea unui personaj negativ pe care sa il cunoastem mai in detaliu, trebuie sa fie si pe masura eroului, ca acesta sa isi demonstreze vitejia invingand acest personaj negativ 'greu de invins'.
Daca nu s-ar intra in detalii, ar fi absolut plictisitor: cineva bun vine de hac cuiva rau. End of story... Dar asa, mai adauga si ei ceva in plus, mai schimba unele lucruri.
Norocul meu ca nu ma uit la asemenea filme, nici macar la filme de actiune nu ma uit, decat daca is ca lumea, gen the Bondock Saints asta mi-a venit acum in minte, ce sa si faci?
Nu, dar personajele malefice sunt foarte...umane, pe când super eroii cu ei rareori ajungi să empatizezi la scală umană.
Nu e o tendință fireasca in care omul sa fie atras de rău in loc de bine. E vorba de o alegere si nu de vreo tendință. Se poate vorbi despre tendința de a alege sa cunoască si răul și nu spre rău direct. Personajele negative au fost bune cândva la fel ca Satan. Omul nu a fost creat cu o astfel de tendință. Tendință aceasta s-a format datorita efectelor păcatului adamic si a păcatelor care au urmat când oamenii au ales si răul când puteau alege doar binele. Si in prezent omul poate alege doar binele. De multe ori omul alege si răul crezând ca acel rău ar fi inofensiv neproducandu-i nici o dauna la fel cum s-a întâmplat cu Eva si Adam. Vederea unor personaje negative nu produce vreun rău imediat ci după un timp.
NU
exista o tendinta "naturala" in a face pe cineva super-erou NUMAI DACA FACE FATA CUIVA CU ADEVARAT SUPER-VILLAIN!
altfel, cu ce esti tu mare daca te-ai dus si si ai invins o gasca de hippioti drogati
cauta: Caesar vs Vercingetorix
filmul: The Postman
Esti atras in mai multe cazuri de villain pentru ca e mai bine conturat personajul,te impresioneaza ''nebunia'' aia a lui,de multe ori justificata,care arata de ce a ajuns sa fie rau/villain si ajungi oarecum sa-l intelegi,povestea lui.(nu spun ca e bine sa arunci o banca in aer sau un spital).Eu m-am uitat mai mult la anime-uri si pot sa spun ca in mare parte m-au impresionat rolurile negative,cum ar fi:Sensui, Madara, Father, Nagato, Chrollo.Plus ca in unele cazuri esti lasat cu ochii in soare fara a stii de ce e in stare un anume villain, vazand ca e misterios.Eu recunosc ca m-am uitat la batman doar pentru Joker.
Nu le am cu animeurile, singurul la care m-am uitat e Dragon Ball Z
Dar chiar si acolo Vegeta devine din personaj negativ aliat al lui Goku.
Dupa cum spui tu chiar pare ca ai o atractie pentru personajele negative.
In momentul asta da.
Personajele negative despre care vorbesti tu sunt antieroii.
Lumea s-a cam saturat sa vada eroii aia perfecti care au doar clitati si isi indrepta admiratia spre acesti antieroi.
Nu este o atractie față de rău, in cazurile menționate acele personaje sunt bine structurate, motivele pentru acțiunile lor este înțeles si in functie de cel care vizionează poate sau nu sa simpatizeze cu el. Gandeste-te ca la o dilema cand cineva fura pentru un scop bun, cum ar fi sa isi hrănească familia, lumea nu admira actiunea de a fura, admira motivatia si tăria de a acționa indiferent de consecinte.
anonim_4396 întreabă: