Eu stiam ca americanii au acest obicei, dar nu era vorba de o dorinta ci de o rezolutie ( hotarare ) se numea New Years resolution, adica ceea ce ai vrea tu sa iti propui sa faci in noul an : sa fii mai bun, sa ii ajuti pe altii mai mult, sa inveti o limba straina, sa muncesti mai mult... sau mai putin dupa caz;)) etc. E un fel de a-ti da un scop de facut pentru un nou an plin de oportunitati si noi provocari :).
Exemplu :
http://www.ladyspeak.com/......utions.jpg
Salut!
Este cu siguranta o superstitie, asa cum este si aceea ca daca porti chiloti rosii in noaptea de revelion vei avea noroc tot anul. Sau daca ai bani in buzunare vei avea parte de bani, sau sa mananci peste si alte blablabla-uri inventate de te miri cine.
Majoritatea sunt doar mituri provenite probabil din mintea eronata a cate unui beat care a spus candva cate-o vorba si celorlalti li s-a parut ok, pentru ca apoi sa se extinda. Mi-am pus eu o dorinta 2-3 revelioane de-a randul si tot nu s-a indeplinit, asa ca. e o superstitie, din punctul meu de vedere.
Acum totul depinde de Dumnezeu. Daca, crezi cu tarie in ceva anume, si poate si cu ajutorul lui Dumnezeu se poate indeplini.
E superstitie ordinara.Pai...gandeste-te; cum sa mi se indeplineasca o dorinta daca eu pur si simplu, i-o pun si nu fac nimic pentru ea.Asta era un simbol dragut, de genul ca pleci cu un scop in anul urmator, dar a devenit o scuza pentru lenesi.
E o superstitie stupida, eu in fiecare sfarsit de an imi doresc sa fiu bunic.Nimic! putea sa se pogoare duhul sfant peste...copilul meu nenascut si sa faca o minune.nimic,nimic, nimic!
Dar totusi nu am renuntat la dorinte, anul asta vreau sa fiu inger, unu bun...al dracului de bun
cherryessence întreabă: