anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In opinia prof. Steven Weinberg, Universul, cu cat devine mai inteligibil, cu atat pare mai lipsit de sens. Daca in viata te-ai confrunta cu o nenorocire - un accident, o boala grava, ai cauta ajutorul unei persoane cu o asemenea atitudine?

Răspuns Câştigător
| WhatheWow a răspuns:

Cu siguranta ca nu Sabine, caci nu au nici o legatura secretele Universului cu moartea bunicului; contextele difera si nu cred ca are rost sa le amestecam doar de dragul conversatiei

| sabin89 a răspuns (pentru WhatheWow):

Eu nu contest prestigiul si autoritatea lui Weinberg, dar afirmatia asta, trebuie sa recunosti, sugereaza o atitudine lipsita de generozitate. Si, se pare, chiar dom' profesor si-a dat seama de asta. Pentru ca, ulterior, el a facut eforturi sa-si acopere comentariul in confuzie, afirmand ca 'the universe is a fine place', after all.

| WhatheWow a răspuns (pentru sabin89):

Eu cred ca avea dreptate, Sabine!

9 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Cum sa refuzi un om care spune exact ce gindeste fara frica ca nu ai putea sa-i impartasesti conceptiile? Cum sa refuzi un om sincer care nu cere nimic?

| sabin89 a răspuns (pentru harciog):

Nu e vorba de refuz. Eu nu am spus 'ce ai face daca el s-ar oferi sa te ajute?' (daca i-ai primi ajutorul sau l-ai refuza). Am spus 'daca tu (ar trebui subliniat acest tu) ai cauta dupa ajutor la persoane cu o astfel de atitudine'. E o oaresicare diferenta, hârcioguţ.

| harciog a răspuns (pentru sabin89):

Daca te uiti bine, cu aceasta intrebare, sugerezi refuzul omului respectiv amintind de atitudine...Acolo toata stiinta isi pierde valoarea in fata ignorantei...

| doctorandus a răspuns:

Daca (nu e o certitudine).

| doctorandus a răspuns:

Nu e o idee originala a lui Weinberg. Dezvrajirea lumii de catre progresul stiintei este o teza a lui Max Weber.

| sabin89 a răspuns (pentru doctorandus):

Care din ei? Politicianul? Biologul? Sociologul?

| doctorandus a răspuns (pentru sabin89):

Sociologul.