| nicucostea855 a întrebat:

În pofida oricăror progrese ştiinţifice sau tehnice, întreaga societate omenească se confruntă tot mai mult cu crimă, violenţă, sărăcie, ură etnică şi destrămarea familiei?

34 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este adevărat.

| Emazio a răspuns:

Nu. Ce statistici ai urmarit?

| StrongHeart a răspuns (pentru Lukasssz):

Din cauza religiilor sau a intereselor politice?
"Religia" a facut multe lucruri bune si multe lucruri rele, religia in sine nu e problema, ci oamenii si cum interpreteaza realitatea.
Adica eu pot sa cred in Dumnezeu fara sa simt nevoia sa impusc sau sa tai gatul altor oameni pentru ceea ce cred eu, dar nu pot sa spun acelasi lucru despre ceilalti, indiferent de religia sau cultul de care apartin.
Fiecare e liber sa creada ce vrea. Ar fi murit milioane pentru orice alta cauza daca nu era religia, nu poti sa scoti sangele rece dintr-un criminal, chiar daca il scoti pe Dumnezeu din schema, s-ar fi omorat din saracie, din cauza diferentelor rasiale, pentru tara, din razbunare sau din orice alt motiv.
Problema a fost mereu ignoranta oamenilor.
Ca se intalnesc niste oameni si se roaga intr-un loc nu e problema, problema e atunci cand se omoara intre ei pentru o bucata de pamant si citeaza dintr-o carte ca trebuie omorati cu pietre oamenii care nu se comporta cum vor ei sau te scuipa pe strada pentru ca porti o cruce la gat, un "hijab" sau "kippah" pe cap.
In 2021 cel mai inteligent este omul care isi pastreaza credintele pentru el insusi, decat sa riste sa se expuna unor pericole doar pentru ca au alta viziune decat ceilalti despre viata sau sa fie inconjurat de bigoti care nu au inteles nimic din acea religie si o folosesc ca pretext sa para oameni buni sau mai rau, sa controleze alti oameni.

| Mosotti a răspuns:

Pai si ce legatura au progresele stiintifice si tehnice cu caracterele oamenilor?! Nici una.

S-a confruntat si Romania si alte tari cu astea mereu si la fel, doar ca nu se prea mediatiza si nu stiai, mai ales la noi.

Saracia si ura etnica sunt intretinute de cei de sus cu anumite interese, saracia ca sa se imbogateasca ei de pe urma oamenilor, ura etnica pentru a dezbina, pentru a face conflicte din care ei castiga foarte mult.
Iar crima, violenta si destramarea familiei sunt din caracterul infect al oamenilor.

Deci e f simplu de inteles ce se intampla.

Întrebări similare