Nu ştiu ce a vrut asta să fie
Poate o mică poezie,
Dar un adevăr ai spus
Demonii de mult s-au dus...
Şi de temut, mă tem, la fel ca tine
De Necunoscut, ştii bine.
Avem numai iluzii în jur
Căptuşite de oameni fără cusur...
Confuzie, la tot pasul
Superficialitate de mai mare rangul
Şi ce doare cel mai tare
E indiferenţa celui care
Te aşteptai să fie
Acolo, lângă tine...
Şi ce altceva îţi mai râmăne să faci
Decât să te adaptezi şi să taci?
Tot timpul am acel sentiment de deja-vu in relatiile cu cunoscutii, cred ca e un lucru normal atat timp cat ii cunosc destul de bine.
Nu trebuie neaparat ca cineva sa fie sablonizat ca sa intuiesti anumite gesturi, gandiri sau perceprii ci sa te concentrezi si sa dai atentie oamenilor sa stii sa ii "asculti".
Numai bine!
Nu oricine are intuitie,dar mai apar diferite semne ale deja-vu-ului fara sa te astepti,in ciuda faptului ca nu-ti sta in caracter sa fi prevazator.
Toti sunt in the box, fiecare e unic, doar creierul e in box-ul lui, dar poate fi influentat si el de alti factori exteriori, sociali.
Eu am vaga impresie că ne învârtim într-un fel de cerc.Chiar dacă ai senzaţia că participi la cu totul altfel de situaţii inedite, deosebite, de fapt în esenţă ele au aceeaşi idee...doar că apar personaje noi şi medii noi.
E cam ciudat ceea ce se întâmplă şi puţin înfricoşător.
Sa nu-ti mai fie frica, tu delicata mica...
azi in closet la noi incap doar haine noi,
Demonii de mult s-au dus, altii isi fac culcus,
Nu ne mai este frica, nu dormi cu o lampa mica,
Nu mai tresari din pat de'un scartait ciudat...
Mai mult ti-e frica acum de ce e peste drum
De ce e peste gard, decat ce ai sub pat...
Nu ştiu ce a vrut asta să fie
Poate o mică poezie,
Dar un adevăr ai spus
Demonii de mult s-au dus...
Şi de temut, mă tem, la fel ca tine
De Necunoscut, ştii bine.
Avem numai iluzii în jur
Căptuşite de oameni fără cusur...
Confuzie, la tot pasul
Superficialitate de mai mare rangul
Şi ce doare cel mai tare
E indiferenţa celui care
Te aşteptai să fie
Acolo, lângă tine...
Şi ce altceva îţi mai râmăne să faci
Decât să te adaptezi şi să taci?
O persoana se considera unica doarece nu are acces total la informatiile persoanelor din jur. Exprimam o infima parte din cat cunoastem cu adevarat, ceea ce ne da un sentiment de trufie si mandrie.
Deja vu este un fenomen psihologic. Anticipand ce face unul sau altul nu are legatura cu acest fenomen, ci cu modelul foarte predictibil dupa care actioneaza marea majoritate a oamenilor. Cine iese din acest model este considerat excentric sau nebun de legat...sau cu gandire "out of the box". Dar! Daca ai prevazut cu acuratete ce va face o persoana nu inseamna ca tu ai o gandire iesita din comun. Din contra! Cunosti chiar foarte bine modelul comportamental, deci ai sanse foarte mari ca tu sa folosesti exact acelasi model bazat pe actiune-reactiune.