| stuffhappens a întrebat:

In societatea din ziua de azi se mai pune accent ca barbatul sa protejeze femeia? Adica mai este un factor important?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate da un raspuns transant la nivelul intregii societati de pe pamant.
Exista tari, cum sunt cele de religie musulmana, in care barbatii sunt excesiv de protectori.
In tarile occidentale barbatii sunt mai putin protectori, aici functionand mai bine egalitatea in drepturi si femeile au mai multa libertate si cred ca nu doresc sa fie excesiv protejate.
In privinta aceasta cred ca noi ne situam undeva pe la mijloc.
Raspunsul la a doua intrebare este ca importanta protectiei depinde de la o tara la alta, de la un grup la altul ori de la individ la individ. Un rol important in asta il constituie si traditia, conservatorismul si presiunea sociala.

22 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

Părerea mea: mi se pare normal - ca bărbaţii, cum sunt mai înalţi şi mai dezvoltaţi, având o putere musculară mai mare - oarecum, aceste diferenţe participă la capacitatea lor de a ne proteja sau, şi de a ne domina.

| JeSa a răspuns:

Roby67,

Aşa, explică mai precis ce nu ai priceput? - din ce-am scrishappy
Sau sociologia a diferenţelor de sexe(f/b), la tine sunt egale, - în(general) societate?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

În mod normal, firesc şi logic, nu ar mai trebui să se pună accent dar, vezi tu, multe dintre domnişoare vor toate drepturile din vechea orânduire, toate drepturile din noua orânduire (în virtutea egalităţii... desigur chatterbox ) dar nu vor nicio obligaţie!
Când e vorba de o relaţia, în mod normal şi firesc, partenerii se protejează reciproc şi nu doar bărbatul trebuie s-o protejeze pe ea!
Şi-n plus, protejarea asta depinde cât de prost este înţeleasă pentru că uneori este confundată cu controlarea vieţii celuilalt ceea ce este o prostie.
În orice caz, nu ar trebui să fie un factor important ca bărbatul să protejeze femeia.
Aţi vrut egalitate? Păi egalitate eu ofer dar neapărat şi în obligaţii, nu doar în drepturi!

| Vizitiul a răspuns:

Persoanele de gen masculin, care nu-si protejeaza consoartele nu se pot numi barbati.
Da, este un factor relevant, femeile pun accent pe asa ceva, majoritatea fetelor cu care am socializat doresc un barbat care sa le ofere protectie, sa se simta protejate in compania lor.

| Flav a răspuns:

In societatea de azi, femeia doreste sa fie protejata financiar de catre barbat. Trist, dar adevarat.

| Flav a răspuns:

Dar, pe cealalta parte, femeia care se lasa ''cumparata'', nu poate fi numita femeie. Iarasi trist.

| Bacemi a răspuns:

Nu chiar. Am observat destule cazuri in care barbatul e visator, slab iar femeia conduce in familie, ea decide tot si organizeaza. Dar unde e iubire asta nu mai conteaza. Important e sa fie intelegere, respect si neaparat sentimente.

mira
| mira a răspuns:

Anumite roluri din familie nu vor disparea niciodata. Exista si exceptii. Unii barbati sunt mai neajutorati, dar au parte de femei mai barbatoase si lucrurile se echilibreaza.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

@Flav, pe de alta parte, in societatea de azi, barbatul prefera sa cumpere femeia decat sa o complimenteze.

Accent pe faptul ca barbatul protejeaza femeia? E doar o iluzie.

| Marcian a răspuns:

Da dar nu pentu ca barbatul e stapanul femeii ci pentru ca este o chestiune de onoare sa-ti aperi familia.

| karellen a răspuns:

Nu (mai) este un factor esential, insa este important, elegant si dovada de caracter

| DiDi a răspuns:

Da, desigur, dar sa nu uitam ca " in spatele unui barbat puternic, se afla o femeie la fel de puternica ".

| Roby67 a răspuns:

@JeSsYkA, eu am dat stupid, si putem daca vrei sa dezvavoltam ideea ta in mesaje.

| Roby67 a răspuns:

@JeSsYkA, cum ti-am mai spus, putem discuta mai departe, daca vrei, in privat.

| MoreTime a răspuns:

Avand in vedere ca in ziua de azi sunt femei care prefera sa arate asa:
http://media.buzzhumor.com/7/muscle-woman-bodybuilder5ee81f.jpg
http://www.bennadel.com/......y_sexy.jpg
Nu cred ca mai conteaza, cel putin pentru mine da, dar tipul care prefera o prietena musculoasa, cred ca vrea protectie si este un amortit slabanog sau ceva asemanator.
Orcum in general Barbatul protejeaza FEMEIIIIA :D chiar daca nu toti respecta asta...

| smartalogu a răspuns:

Beautiful Disaster a răspuns:
Da, desigur, dar sa nu uitam ca " in spatele unui barbat puternic, se afla o femeie la fel de puternica ". Iar in spatele acelei femei, se afla nevasta barbatului rolling on the floor))))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oricarui barbat ii face placere sa aiba femeia sub control, treaba e ca nu toate mai accepta lucrul acesta si nu mai este un criteriu de imperechere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum sa-ti spun. Daca femeia face aikido, il apara ea pe barbat laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce? Nu sintem egali?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Margo Odata ce barbatul isi arata superioritatea asupra femeii, are o anumita satisfacere morala, care-l face s-o priveasca ca proprietatea lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa ma protejeze? Sunt independenta! De cele mai multe ori se intampla ca eu sa am grija de el si sa fiu protectoare. Sigur ca in anumite situatii, isi manifesta elegant protectia!
E o granita atat de fragila intre "a proteja", "a controla", "a subjuga". E nevoie de intelegere, mai mult decat de protejare!

| candycarrie a răspuns:

Normal ca este, femeile vor vrea mereu sa se simta protejate de barbati pentru ca asa este firesc si pentru ca femeia mereu va simti ca vrea sa fie protejata de partener.