| WholeWorldTeam a întrebat:

În ţările unde nu ninge niciodată, toamna cad frunzele de pe copaci?

19 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Logic ca da, frunzele incalbenesc si cad

| relian a răspuns:

Frunzele in aceste tari nu cad asa cum sintem noi invatati sau cum vedem la noi, adica sa cada toate frunzele toamna.Deci daca te referi daca copacii ramin fara frunze total iarna raspunsul este nu. Daca observi si la noi sint arbori care au frunze si iarna.Coniferele nu scapa de frunze total pe nici o perioada.Ei in zonele unde nu ninge si foioasele au frunze.Dar frunzele oriunde ar fi acei copaci tot cad se schimba, dar pe rind.Deci nu vorbim aici de africa sau mai bine zis de ecuator unde nu sint anotimpuri, vorbim de zone unde daca ar fi ceva mai frig ar ninge. Uite un exemplu.In Oklahoma, Texas, Lousiana, California din Satele Unite copacii ramin cu frunze pe ei.Acum depinde si la ce copaci te referi. Daca ne referim la vegetatia locala intr-adevar frunzele nu cad iarna. Daca ne referim la vegetatia straina, adusa si cutivata acolo din zonele reci la acei copaci frunzele cad desi stau in aceiasi clima.Cam asta este raspunsul corect.Acum daca duci un stejar din Romania la ecuator sincer nu stiu cum va reactiona.Dar stejarul american de ex din california sau texas sta mereu verde, nu le cad frunzele total iarna. Iarna este pentru ca temperaturile ajung cumva si la minus 5 grade chiar daca pentru putin timp insa frunzele nu cad.In schimb stejarul european plantat in aceste state ramine fara frunze iarna, ii cad absolut toate frunzele.

| relian a răspuns:

Probabil tu ai asociat copacii cu politicienii de la noi.Insa si politicienii sint diferiti in alta tara chiar daca ar fi din PSD.Deci frunzele nu cad ca si la noi. Poate ca si la voi in PSD ar putea sa cada, nu sint documentat.Scuze mai glumesc.Deci frunzelenu cad ca si in Romania.

| zurick a răspuns:

Salut! Normal ca chiar si in tarile in care nu ninge, cad frunzele deoarece tot este mai frig.Pa,pa.

| Lizzu a răspuns:

In regiunile unde este mereu vara, cred ca totul ramane verde. Nu are de ce sa se schimbe vegetatia. Pentru ca nu exista o toamna si o iarna care sa vina.

Parerea mea. Nu m-am documentat, recunosc.

| relian a răspuns (pentru Lizzu):

Aha asa zici care va sa zica nu te documentezi.Parere ta este buna. Aaaa stai nitel este buna doar o parte.Na ce credeai ca gata ai nimerit bine? Daca ne referim la vegetatia locala da alora nu le cad frunzele total, insa daca ne referim la copacii strini, adica la cei dusi acolo si plantati de altundeva din nord alora da le cad frunzele.

| Lizzu a răspuns (pentru relian):

Aaaa... happy deci asa cu copacii. Da, asta e adevarat cred, cu copacii care nu sunt originari de acolo.

MERSI

Si este adevarat si cu copacii care sint pe acolo.In zonelemai calde frunzele nu cad asa toate cind vine iarna, ma rog ce iarna o fi pe acolo.Insa chiar si daca sint stiu si eu minus 5 grade celsius asa o luna frunzeletot nu cad. Celputin eu spun asta din ce vad, ce am vazut.Si vorbesc aici de foioase nu de conifere.Si chiar daca citeodata mai cade si cite o ninsoare frunzele tot nu cad la arborii arioginari de acolo. Uite cuma fost cazul anul asta am vazut a nins in Israel deci frunzele tot nu cad.Ce faci nu ai somn?

| Lizzu a răspuns (pentru relian):

A nins in Israel? straight face
e naaa... cum sa ninga acolo? ciudata vreme. happy
Nu am somn mereu.

Asa amvazut ca nins sia plouat la eiin desert, inundatii, mergea apa prin desert ziceai cai dunarea.Am vazut la stiri nu mai stiu exact cind dar oricum luna trecuta daca nu ma insel.

| reihiuke a răspuns:

Nu cad frunzele. Vegetatia ramane mereu verde.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vegetia s-a adaptat dupa conditiile climatice. Iarna nu cad frunze nici la conifere asa cum vara sau toamna nu ii ia dracu pe palmieri, ei doar isi reinoiesc frunzele.Intr-adevar, sunt specii cu frunza cazatoare in zonele cu clima ecuatoriala, dar e doar un ciclu de reinoire si nu de hibernare.

Răspuns utilizator avertizat
| w0nderboy a răspuns:

Poetic. happy frumos raspunsul!

| Bumbar a răspuns:

Sigur ca frunezele vor cadea, frig, tot este.

| PrunaAlex a răspuns:

Adica te referi prin Africa pe acolo?
Nu stiu ce sa zic dupa mine cad frunzele, dar nu sunt sigur de asta

| xxxlllxxxlll a răspuns:

Normal ca si in tarile in care nu ning niciodata tot cad frunzele pentru ca iarna chiar daca nu ninge tot este frig

| Costi_Rusmanica_1998 a răspuns:

Da! Cad frunzele ca este frig si pentru ca bate vantu.

| elyian a răspuns:

Cad dar nu toate ca de exemplu la noi.

Întrebări similare