Evolutia nu a fost niciodata vazuta in roci. Evolutia nu este o deductie logica bazata pe observatii stiintifice, deoarece observatiile erau contrarii teoriei chiar de la bun inceput, asa cum a afirmat insusi Darwin. Daca nu s-a bazat pe dovezi sau logica, atunci de unde a venit conceptul de evolutie?
Veriga, lipsa dintre oameni si maimutele antropide. Este doar cea mai pompoas a intregii ierarhii de creaturi-fantoma. In arhiva fosilifera, verigile-lipsa sunt de fapt regula. Cu cat au cautat mai mult oamenii de stiinta dupa forme intermediare intre specii, cu atat au fost mai frustrati. Eu nu cred intr-o asemenea evolutie, vorbesc din propria-mi perspectiva (imi exprim conceptia si nu v-o introduc pe gat.) Ma-n intreb mereu: "De ce naiba nu mai evolueaza oameniii din maimute si-n zilele noastre!?" Peremptoriu, este potential sa evolueze si eu sa nu fiu la curent cu actualele vesti. In concluzie: Nu cred in asa ceva mai nene.
Dupa cum am precizat mai sus (imi spun parere, nu ti-o bag pe gat). Oricat am discuta pe acesta tema nu am ajunge la un numitor comun, e logic, oameni diferiti, medii diferite, pareri distincte! Tu ramai si te bazezi pe ceea ce ai asimilat, iar eu la fel. Daca nu-ti convine conceptia mea asta nu inseamna ca poti sa mi-o musamalizezi cu pareri subiective. Numai bine.
Te aflii in aceeasi ordine de ideei. Atata timp cat lipseste un inel, evolutionismul nu are nimic de castigat in ceea ce priveste veridicitatea tangibila, palpabila.
Darwin si-a expus teoria acum un secol jumatate. Verigile lipsa au inceput sa fie descoperite ulterior, incepand cu Homo Erectus in 1886. Mai e nevoie ca arheologia sa descopere cateva elemente, pentru ca traseul evolutiv al omului sa fie complet si fundamentat 100% de dovezi.
@ Dany
"Evolutia nu a fost niciodata vazuta in roci. Evolutia nu este o deductie logica bazata pe observatii stiintifice, deoarece observatiile erau contrarii teoriei chiar de la bun inceput, asa cum a afirmat insusi Darwin. Daca nu s-a bazat pe dovezi sau logica, atunci de unde a venit conceptul de evolutie?"
De unde le scoateti? Unde a facut Darwin afirmatiile alea? Evolutia (a Pamantului) este vazuta in roci, cu asta se ocupa geologia. Dar hai sa vomitam fiecare ce ne trece prin cap, asteptand ca arheologia biblica sa recupereze scheletele lui Adam si Eva si sa dovedeasca ca acum 5 mii de ani a fost un potop global, ca sa aveti si voi macar o SINGURA dovada, in afara unei mentiuni literare.
Si, un minim de culura generala pentru creationistii care cred ca stiu evolutionism. Nu toate speciile evolueaza, ci doar anumite elemente, sub impactul condiitiilor de mediu si habitat. De asta mai exista pesti si nu s-au carabanit toti pe uscat. De asta mai sunt reptile si nu s-au transformat toate in pasari. Si de asta mai sunt maimute. E greu?
@Dany
M-ai inteles gresit. Nu ma deranjeaza opinia ta, ci ideile nefundamentate, afirmatiile care nu sunt costruite pe nimic. Am tot respectul pentru parintele Cleopa (Dumnezeu sa-l odihneasca) si teologii creationisti care iti aduc tone de text religios si si crampeie din Darwin, ca sa isi sustina punctul de vedere. Tu, in schimb, nu ai ai lasat decat niste afirmatii nesustinute, ca si Darwin zicea, ca evolutia nu se vede in roci. Nu ti-am sanctionat opinia diferita, ci lipsa de corectitudine echivalenta cu dezinformarea, pentru ca unii ar putea sa ia de bun datul tau cu parerea.
@Dany
Evolutia de la un hominid la altul e certa. Ce nu s-a putut inca face e un traseu complet pana la homo sapiens, dar intre predecesorii lui traseul exista, ceea ce inseamna ca evolutia e reala. O oala sparta si reconstituita se va profila tot ca o oala, chiar daca nu gasesti toate cioburile si temporar le inlocuiesti cu clei.
Eu ma gandesc mai mult unde e inelul care ne leagá de moarte. Daca-l gasesc, il zapacesc Il sparg in mii de bucati si castig eternitatea... offf.
Nop. Nu lipseste un singur inel, ci nu s-a descoperit inca NICIUN INEL, simti diferenta?
Si nu e vorba numai de transformarea maimutei in om, ci de toate speciile.
Mika, intre Adam si Eva si cine suntem astazi sunt mai multe inele lipsa, iar shadowshek pana cand vei ajunge sa gandesti un sfert cat Darwin atunci sa te apuci de tastat ce ai scris tu acolo.
Omul si astazi este intr-o continua transformare: de fapt, in acest proces evolutiv sunt angajate toate speciile. Unele vor muri, altele vor supravietui daca se vor adapta. Unii oameni vor redeveni maimute, insa cu titlul de maimuta nu de om, iar altii se vor adapta mediului, vor contrui o alta societate, vor merge pe un alt drum.
Biserica se va autodistruge, o face sub ochii nostri. Oricum nu este decat un simbol care prinde mii de inimi, de minti si le arunca in frica. De ce aveti nevoie de asa ceva?
In loc sa iubiti un simbol cu vorbele, de ce nu alegeti sa ii iubiti pe cei de langa voi si sa ii ajutati? Pentru ca e mai usor sa spui Dumnezeule, te iubesc, razbuna-ma tu!
Conceptul de Dumnezeu nu pentru asta a fost inventat.
Avem cu totii inteligenta si o irosim in plictis, in pseudo-modele gen Lady Gag- am scris intentionat asa, insa doar cativa vor intelege de ce, avem sentimente, dar le irosim in frici, in dezamagiri, in ura, in invidii si apoi devenim indiferenti. Si apoi il injurati pe Darwin care a spus ca omul e angajat intr-un proces de evolutie. Poate nu e calea pe care ne-o dorim, dar mergem pe ea, nu ne dam la o parte. Cum era vorba aia: credeam ca imi construiesc scara spre paradis, dar imi pavez drumul spre iad (varianta romaneasca: drumul spre iad e plin de intentii bune).
Ii rog pe cei care au de spus ceva sa o faca, pe cei care se vor doar ironici si fara fundament, sa se abtina. Sau sa isi faca singuri un SWOT si apoi sa deschida gura.
Btw shadowshek, un pariu ca Darwin scria corect gramatical.
Inelul lipsa reprezinta partea de creier care ii lipsea lui Darwin cand a spus teoria evolutiei... mesaj pentru cei care cred in teoria evolutiei: Salutativa stramosii maimute
Pai, cred ca este o veriga lipsa, dar merge si inel. Sunt studii care arata ca in cca. 200. 000 de ani, omul a evoluat cam pentru 1, 5 miliarde de ani. Mutatiile genetice s-au produs cu o uimitoare viteza, dat fiind timpul foarte scurt. Se banuie, ca "cineva" a grabit putin evolutia omului.
Un alt motiv de cearta intre cei care cred in divinatate si cei care cred in evolutie...
Sa va zic cam cum gandesc eu.
Poate e prostesc...
Cred ca inelul lipsa, a fost "interventia" extraterestrilor.
Oare de ce acea teorie a lui Darwin, a ramas blocata ani si ani?
Suntem singurele animale care (cred eu) nu apartinem terrei.
Stim sa scriem, sa facem si sa distrugem lucruri...suntem singurele animale care nu vorbim aceeasi limba.
In rest, toate animalele din lume vorbesc aceeasi limba.
Pisici, caini, lei s. a. m. d.
Poate gresesc, dar asta e "teoria" mea.