Se pare ca nu la dezavantajat, iar tintarii nu vin doara la om, ataca orice animal.
Nu si-a dat seama ca nu eu fi zis nimeni ca biziie asa a si-o vazut de treaba lui in continuare.
Dar sa stii ca nu tot timpul biziie, zgomotul ala se aude cand sta pe loc in aer, daca se deplaseaza nu se mai aude.
Zic si eu, am vazut tintari care se delasau si nu faceau zgomot.Se auzea zgomot mare cand sta in aer, probabil atunci bate din aripi mai rapid, decat cand se deplaseaza.ori cand sta pe loc in aer bate altfel din aripi, cauza pentru care se aude acel zgomot.
Măcar fii mulțumit ca atragi ceva de sex opus, albinele la fel bâzâie, le place sa ma sperie, țânțari prefera unele mirosuri și grupe de sânge, bâzâit e sunet de împerechere, deși e esențial, mai cheamă și pe alți, haideți sa scoatem sângele din ei
In somn nu auzi tantarii. Plus ca tantarii evita zonele paroase, deci rar ii auzi bazaindu-ti in ureche.
Cand dormi nu auzi tantarul. Desi ei vin si cand esti treaz, deci risca.
Plus ca e o chestie de fizica poate, aripile in aerul ala, zgomotul ala il cam scoate, mustele in felul lor.
Deci poate nici nu se putea sa nu se auda.
Lalibelula nu se prea aude, dar aia are aripile mari si probabil viteza e mai mica, si de aia nu s-ar auzi.
Țânțarii înțeapă doar oameni?
Țânțarii înțeapă doar în casă?
Nu. I-a dezavantajat puțin, spre deloc.
Țânțarul nu bâzâie.
Bâzâitul e zgomotul aripilor când zboară. (de-aia nu mai bâzâie când se așează )
Când s-or inventa țânțari cu elice, n-or să mai bâzâie. Vor face ca elicopterul.
Lol, NU
asta e un dezavantaj numai pentru oameni
pentru majoritatea animalelor care au numai picioare (oi, capre, cornute in general, chiar caini si pisici) nu exista o solutie sa dea cu "caciula" dupa el
chiar am vazut documentar cum, prin Siberia, vara, o intreaga cireada de caprioare/cerbi alearga ca nebunii sa intre in lac, ca sa scape de sutele de mii de tantari care ii pisca, continuu
E o gluma?
Tu esti ancorat in realitate, ce dracu e asta?
Evolutia nu a lucrat in felul asta la tantar, cei mai multi dintre ei pier mancati de pasari, lilieci, broaste, pesti, nu raposati de palma pe care si-o da naprasnic Gigi peste ureche noaptea, deci bazaitul nu afecteaza supravietuirea speciei, evolutia a facut ca numarul mare sa fie supapa lor de siguranta, tot asa cum numarul garanteaza insectele sociale, pestii "organizati" in bancuri, antilopele in turme de milioane de indivizi, etc.
Bazaitul ia nastere cand femela tantar simte dioxidul de carbon expirat de om si incepe sa zboare inainte si inapoi in apropierea lui pentru a-i detecta sursa. Deasemenea acest bazait atrage si tantarul mascul...deci, intre groaza de caciula sau sapca, si posibilitatea de a depune vreo 300 de oua, evolutia a ales bazaitul.
Am avut atunci o noapte grea, cum bine a intuit cineva mai sus. Şi am vrut să o pun aici sub o formă care să fie şi un pic amuzantă (nu ştiu dacă mi-a ieşit). Altfel spus, întrebarea trebuia pusă cam aşa: Cine o mai fi inventat şi ţânţarii ăştia? Bineînţeles că ştiu şi eu cum lucrează evoluţia şi cine îi asigură ţânţarului supravieţuirea. Categoria nu a fost bine aleasă, poate trebuia T&A, că nu are nimic nici cu ştiinţa, nici cu filosofia.
Oricum, mare pacoste pe capul nostru acest individ nesuferit!
Bazaitul nu a avut un impact suficient asupra sanselor lui de a supravietui si a se reproduce. Chiar daca da omul cu caciula, tot mananca, tot face copii.
Mai mult, din moment ce bazaie, are un avantaj evolutiv. Poate e un fel de ecolocatie care il ajuta sa vada in intuneric.