Pentru că și Dumnezeu e bun și rău. Uită-te la creștinism. Fără alb am recunoaste care e negrul, sau invers? Fără bine am recunoaște răul? L-am recunoaște pe Dumnezeu dacă Satana nu ar exista? Dacă nu le-am deosebi ar mai exista creștinismul ca filosofie(nu religie)? Atât Dumnezeu cât și Satana sunt concepte creștine, aparținând aceleași filosofii. Imaginează-ți creștinismul ca o țeavă. Printr-un capat îl vezi pe Dumnezeu iar prin partea opusă pe Satana. Totuși e unitate! Principiul e valabil în orice religie.
Un ateu ar zice ca asta e o dovada ca noi nu suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu
Un crestin ti-ar da cu ceva in cap
iar pe un tip obisnuit l-ar durea in cur...
eu sunt un tip obisnuit
Tu ai adus în discuție efectul unei cauze. Se comentează prea mult pe efect și nu se are în vedere deloc cauza. Religia este în opoziție față de Dumnezeu și voia Lui.
Pentru Apache; medical vorbind, durerea de " cur " este foarte rea...
Pentru că omul e o sinteză menită să se descompună doar după descoperirea raportului
Binele şi răul sunt relative, adică le poţi defini doar unul în raport cu celălalt. Dzeu e (nu în TOATE religiile...) unul singur - de aceea n-are la cine altineva să se raporteze. Aşa că nu e nici bun nici rău şi tot aşa pentru el nu există Bine şi Rău.
De pildă, când tu mănânci carne de pui, pentru pui e rău şi pentru tine e bine, dar pentru Dzeu nu e în niciun fel.
Ca sa fim in balanta tot timpul, ce s'ar intampla daca ar fi numai bine?, toti ne'am plictisi, ar ramane mai multi oameni someri (politisti,agentiile de securitate, armata, etc...), sper ca ai inteles.
Eu am pus intrebarea ca sa raspunda cine vrea @fumaretul. nu stiu la ce te referi
Sunt de parere ca nu Dumnezeu a inzeastrat omul cu aceste 2 parti antitetice de care spui tu...ci fiinta umana, ademenita de diavol si-a dezvoltat si partea negativa, asta daca ar fi sa o luam dupa conceptele religioase.