| SingleForOne a întrebat:

In trecut se vorbea despre dezvoltare intelectuala si tehnologica, chiar si despre masini zburatoare, iar acum abia ne dezvoltam si inebunim dupa nft-uri si crypto si avem coruptie la toate nivelurile societatii (in Romania, dar si in alte tari).
Credeti ca vom avea un viitor prosper, cand cultura, educatia, filosofia, socializarea si altele vor fi primele care vor cadea?

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da chiar asa!
Inainte stateau romanii la coada pentru paine, aveau apa calda doar in weekend, doctorii dadeau din umeri sau faceau operatii horror. Acum s-a distrus tot, cumperi ce vrei cand vrei, pleci unde ai chef cand vrei, medicii si politistii raspund pentru ceea ce fac, masinile consuma jumatate din cantitatea pe care o consumau acum 40 de ani, lumea are internet de a renuntat la TV, avioanele circula in toate directiile, institutiile folosesc semnaturi digitale si fac sedinte in format online, trotinetele au devenit autovehicule, telefoanele ne ofera orice informatie ori serviciu cu cateva atingeri...
Ce rau stam!
Si cultura! Fiecare lautar prapadit are cate 2-3 scoli de muzica si merge 100% pe note, toata lumea face minim 12 clase, mai bine de jumatate din tineri parcurg si studii superioare, pfff...
Cat de rau am ajuns!
Ce bine era cand era plin de scoli profesionale, fabrici pline de femei la munci grele, un camion la 4 santiere, nici un incarcator, oamenii carau cu spatele ca boii...
Unde ie tecnolojia, domne? Nea Nicu era mai bun!

| Wr3nch a răspuns:

Coruptie a fost tot timpul, dosr ca acum o arata recorder pentru niste lei donati. Civilizatia prospera mai departe, in orice tara din vest dai de ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prosper din punct de vedere tehnologic, în nici un caz d.p.d.v moral sau spiritual.

| bookofknowledge a răspuns:

Se luase si alea in calcul cand se gandeau la asa ceva, nu exista an secol mileniu fara politicieni corupti, uitate in Roma cate tradari sau facut, uitate in evul Mediu, persoanele de rang mare aveau vasali(se supunea unui anume lord feudal de rang mai mare), si ei erau feudali pentru vasali de rang mai mic.
Si corupti dupa putere si bani, cum era nobilia, este logic ca ei planuiau sa i detroneze pe cei de deasupra si complota cu dusmanii, desigur ca complotul era politic, pentru ca sa nu si strice reputatia, sa nu si piarda drepturile, jocurile politice sunt de cand lumea in toate tarile, si vor exista, nu se vor oprii.