anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În ultimul volum din "Apocalipsa" de Stephen King în orașul unde își avea sediul Randall Flagg, unul dintre acoliții lui aduce o bombă atomică. Aceasta ajunge să explodeze, distrugând orașul.
Întrebarea mea este: a fost detonată de Dumnezeu sau a căzut din camion, cordita s-a activat, comprimând atomii de plutoniu și producând fisiunea?
Ar fi posibilă cea de a doua variantă? Nu a specificat ce fel de bombă este și nu știu dacă o cădere de la o distanță așa mică ar fi putut activa explozibilul.
Bine, acum ar fi putut să fie și cu uraniu, dar acolo pentru activare ar fi trebuit să se ciocnească două blocuri de uraniu, ceea ce mi se pare imposibil, la o distanță atât de mică de pământ. Ce părere aveți?
A intervenit pronia divină sau pur și simplu a fost un proces chimic la mijloc?

4 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Am vazut filmul
intreaga idee e pur si simplu "generica" adica am avut apocalipsa si am eradicat DE TOT, TOT RAUL
si oricum D-zeu i-a "eliberat" pe cei buni care erau legati de cruce, dar doar de pacate, nu de legaturile lumesti (adica au ramas legati de cruce si au murit in explozie) deci D-zeul ala ori e handicapat mental, ORI NU II PASA!

| anonim_4396 explică (pentru Zuzu1991):

Nu a fost eliminat tot răul, doar acei oameni care au decis să meargă în acel oraș. Mai erau supraviețuitori care se ascunseseră și nu aleseseră nicio parte.
Acei oameni buni care au murit au fost mântuiți. Probabil că dacă mai trăiau, ar fi fost atrași de ispite și s-ar fi transformat în persoane rele.
Dumnezeu a ales să îi salveze de respectiva soartă tocmai pentru că îi iubea.

Răspuns utilizator avertizat