Eu însumi fiind un om care s-a dedicat cauzei binelui, pot zice că în viață cu adevărat primești înapoi ceea ce dai. Însă rezultatele nu vor veni imediat, ci totul se vede în ani. Prea multă lume care încearcă să fie bună încearcă doar câteva luni, vede că nu primește nimic înapoi și spune că dacă ești bun nu obții nimic. O bunătate adevărată nu așteaptă nimic înapoi. Persoanele care sunt bune numai și numai fiindcă se așteaptă să le fie bine (de cele mai multe ori de la aceeași de persoane cu care au fost bune) greșesc amarnic. De fapt, singura recompensă a bunătății e că ai adăugat lumii din jur (în care trăiești și tu) o faptă bună. Se poate ca aceasta să se piardă în timp, dar de cele mai multe ori rămâne undeva și te va ajuta tocmai la momentul potrivit.
Eu cred că există foarte puțini oameni răi. Există doar oameni care se tem atât de mult de un necaz sau care își doresc o recompensă atât de mult încât ar fi în stare ca pentru protecția sau pentru recompensa lor să le facă rău altora. Aceia nu sunt oameni răi, ci doar oameni inconștienți care nu realizează că trăiesc într-o societate în care oamenii au nevoie unii de alții.
Iartă-mă că deviez de la subiect, dar voi continua. Da, există persoane care au un suflet cald și suferă, însă au parte și de bucurii, nu doar dezamăgiri și suferință. După cum am spus mai sus, doar faptul că un om bun a reușit să ajute ar trebui să fie cea mai bună recompensă. Ei mai degrabă ar suferi nu deoarece nu primesc nimic înapoi, ci fiindcă văd că pentru fiecare faptă bună făcută de ei, în jurul lui se întâmplă 5 rele.
Bunătatea care nu e apreciată și iubirea pe care o găsești greu...mai știi că ziceam puțin mai sus faptul că trebuie mereu să faci fapte bune, sperând că vor rămâne undeva și se vor întoarce la tine? Ei bine, acestea se vor întoarce sub formă de oameni. Bunătatea nu mai e apreciată deoarece puțini oameni cred că ea există. Pentru mulți oameni, nu există bunătate, ci doar interese. De acești oameni trebuie să te ferești. În schimb, împrăștiind în jurul tău fapte bune, vei atrage oamenii aceia care care încă mai cred în bunătate, iubire, loialitate și așa mai departe. Procesul acesta ia mult, însă dacă ești o persoană bună care nu dorește decât binele celui din jur, va merita din plin să găsești și să îți atragi în jurul tău persoane asemenea ție. Acum, de ce durează așa de mult? Pentru că încrederea durează. Persoanele acestea sunt probabil ca și tine, rănite și sceptice în ceea ce privește acțiunile altor oameni, dar tot îți doresc tot binele din lume, chiar dacă abia te cunosc.
Iar lumea...continuă așa cum a fost mereu. Va avea mereu necredincioșii ei, cei care nu mai cred în nimic bun pe lume, cei neutri, care pur și simplu iau ce li se oferă și dau oferă atunci când le convine și cei buni, cei care încearcă să-i convingă pe necredincioși că ei există, încearcă să se găsească unii pe ceilalți și să-i atragă pe cei neutri de partea lor. Cam așa a fost mereu și nu cred că se va schimba prea curând lumea, decât dacă începem să realizăm unele lucruri simple, dar greu de recunoscut. Asta, însă, e altă poveste.
Nu știu dacă ți-am răspuns la întrebare, însă sper că am reușit să te ajut cu ceva. Să ai un weekend frumos! ^_^